Inlägg från: FrökenW |Visa alla inlägg
 • FrökenW

  Tullavgift Dhgate?

  Nu har jag ingen erfarenhet av dhgate, men beställer du från olika säljare och får olika leveranser som på typ Ebay borde det inte vara något bekymmer, då är det ju inte ett köp.

  Gör du däremot en gemensam beställning som kommer på samma fraktsedel men skickas i olika paket skulle det möjligen kunna räknas samman, men å andra sidan så står det ju uttryckligen "försändelsen" på tullverkets hemsida så det borde vara lugnt det med. 

  Moms riskerar du ju alltid men det är som du själv märkt långt ifrån alltid de kontrollerar paketen. :) 

 • FrökenW

  Aldrig råkat ut för det personligen, beställer rätt mycket från USA. Så det beror nog mycket på tur. Och kanske lite på hur kreativ personen som fyller i tulldeklarationen är. 

 • FrökenW

  Avgifterna beräknas på försändelsens värde, dvs det totala värdet av produkterna i paketet. Tull (0- 20%) behöver man bara betala om värdet överstiger 1300, men moms (normalt 25%, böcker och mat har lägre) måste man alltid betala för varor från länder utanför EU och på det kommer tulldeklarationsavgift, som posten el motsvarande tar ut för sina administrativa kostnader. Undantag finns för tobak och parfym, som man alltid betalar tull för. 

  Dock kollas långt ifrån alla försändelser, så handlar man inte av ett företag som själva administrerar tull och moms så är det ganska stor chans att man slipper undan. De flesta företag väljer att inte göra det, både pga arbetsbördan och att man vill att kunderna ska handla mer, men Victorias Secret tror jag tillhör undantagen. De har för övrig orimligt dyr fraktavgift så där rekomenderas ändå mellanhand i USA. ;)

  Budgetera för det värsta och hoppas på det bästa, helt enkelt.  Här kan man räkna ut exakt vad avgifterna skulle landa på: www.tullverket.se/innehallao/tjanster/avgiftsguiden

 • FrökenW

  Låter skumt, men förmodligen tog VS ut tullavgiften (och ev administrativ avgift för det) och sen fick hon betala moms (och administrativ avgift för det) i Sverige. Älskar VS, tycker det är svårt att hitta snygga underkläder med typ spets och push i lite större kupstorlekar i Sverige vilket VS brukar vara grymma på, men hade köpt så grym mycket mer om de skärpte till vilkoren för internationell handel. Dessutom måste det vara enda bolaget jag stött på som tar mer i frakt ju mer du handlar. Logiskt enligt fysikens lagar naturligtvis, men uppmuntrar ju inte direkt till att köpa det där extra paret trosor när man ändå är igång... 

  Håller tummarna för att du slipper undan denna gången också! 

Svar på tråden Tullavgift Dhgate?