• Helenis

    Kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill (2)

    Min klänning gick på 2001kr inklusive frakt och idag ringde de från ups och sa att det blev 884kr extra för tullen, Vilket jag iof mer eller mindre hade räknat med, men funderar på att beställa en klänning till för brunchen dagen efter. Menar du att man kanske slipper avgiften om själva varorna är på under 1400kr? Denna klänning låg runt 1000kr utan frakt. Funderar på att beställa skor också, fast inte från samma ställe. Är det mer riskfyllt då de troligtvis väger mer?

  • Helenis
    carola78 skrev 2014-02-21 19:06:26 följande:
    Tullfritt under 1300kr däremot så får man betala moms 25% vilket betyder 250kr.  Hur gör man om man får tull fast man inte ska betala det? Fick du ta ut klänningen mot en faktura så du kan överklaga till tullverket, eller var du tvungen att betala 2001kr för att få ut den?  Du hade alltså inte förskottsbetalat klänningen heller?
    Nej alltså klänningen och frakten gick på 2001kr tillsammans som jag betalade via paypal, sedan tillkom tullavgiften på 884kr. De ringde mig idag. Klänningen kommer förhoppningsvis i nästa vecka. Det stämmer säkert.. jag läste om något liknande i en av alla länkar.

    Jag undrar mest om det är smart att försöka hålla sig under 1300kr totalt eller om man skall beställa allt på en gång om man skall ha flera saker samtidigt. Vill väldigt gärna beställa den här andra klänningen också, men är intresserad av lite andra assesoarer också, men undrar om det är bättre att beställa dessa separat i så fall.
  • Helenis

    Jag skulle rekomendera att man väntar med att betälla underkjol tills man fått brudklänningen. Jag gjorde så och tänkte att jag skulle sytt mig en underkjol själv i tyll när jag såg hur den satt på och nu när min klänning har kommit så var den mycket större i omfång med fler lager av tyg och tyll än vad jag hade väntat mig så jag kommer inte behöva någon underkjol.

Svar på tråden Kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill (2)