• Personbevis EFTER namnbyte?

  Tor 23 jan 2014 09:37 Läst 16850 gånger Totalt 3 svar
  Tor 23 jan 2014 09:37

  Mitt namnbyte gick igenom igår! Finally (jag vet att en månad där det dessutom varit jul och nyår inte är så lång tid).

  Grejen är att jag skulle vilja ändra mitt efternamn hos skolan redan idag, men då behöver jag ju ett nytt personbevis - som jag vet kommer med posten, men det har ju inte gjort det än. Så - finns det personbeviset att skriva ut från skatteverkets hemsida? Jag hittar massor med personbevis, men förstår inte riktigt vilket det är jag ska ha i så fall? Vad heter det man får hem från skatteverket?

 • Tor 23 jan 2014 09:40 #1

  Funderar på om det kan vara "utdrag om folkbokföringsuppgifter" jag ska ha? För där står både mitt nya efternamn och mitt gamla som ogift..

 • Alylly­ra
  Visa endast
  Tor 23 jan 2014 09:59 #2

  Ja, det brukar gå bra att skriva ut personbevis från skatteverkets hemsida. Kommer inte ihåg alla varianter, men den som du nämnde är säkert den rätta. För skolans skull borde det räcka med ett officiellt papper där det står ditt personnummer och ditt nya namn.

  När min man bytte efternamn gick det igenom i högskolans register automatiskt inom en månad, eftersom de baserar sina uppgifter på folkbokföringsregistret. 

 • Tor 23 jan 2014 10:12 #3

  Det funkade med den varianten (sitter ändå i skolan och bara väntar på ett resultat så jag kunde lika gärna prova).

  De behövde bara ett med personnummer och efternamn typ :D Anledningen till att jag ville ha det gjort nu är att jag har ett kursupprop på måndag som jag hoppas att de inte har skrivit ut uppropslistan till än :)

  Men nu har jag fått nytt passerkort och hela köret :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll