Inlägg från: Kalaspinglan |Visa alla inlägg
  • Kalaspinglan

    Slitit i onödan i 2 år

    Det låter som att du har det väldigt kämpigt.

    Jag tycker att du ska försöka kapa kontakten helt och hållet med ditt ex. Ta bort honom på Facebook, MSN och andra sociala media där det är "för lätt" att se vad den andra håller på med. Svara inte på mail, ring honom inte.

    Jag blev lite förvirrad när du skrev att du gick till en annan kille, men om jag förstår rätt, så gick du tillbaka till den förste killen igen?

    Psykiskt illamående, typ panikångest är jobbigt både för den som är drabbad och den som är anhörig. Psykisk utpressning (t.ex. att låtsas ha självmordstankar för att få en person att göra som man vill) är självklart inte okej i någon relation, oavsett parternas psykiska hälsa.

    Jag tycker du ska strunta i vad han har för minne av er relation, om han sprider ut skvaller osv bland sina vänner. Självklart har relationen betytt jättemycket för dig, men man kan aldrig kräva att andra människor har samma uppfattning som man själv -- även om man förstås önskar det. En väldigt viktig sak att faktiskt ta till sig är också att man kan aldrig förändra någon annan. Oavsett hur mycket man älskar någon och hur mycket man än kämpar så är det bara sig själv man kan förändra. Och för att verkligen vilja förändras, så måste man vara otroligt motiverad. De flesta är inte tillräckligt motiverade för att en partner visar dem stor kärlek.

    Även om det inte känns så nu, så kommer du att träffa andra killar, vettiga sådana som är snälla och som inte manipulerar folk och håller på.

    Jag skulle råda dig att kontakta vården för att få hjälp med panikattackerna och alla dina tankar. Några samtal med en bra psykolog (eller kurator) kan göra susen för din självkänsla!

Svar på tråden Slitit i onödan i 2 år