Inlägg från: Stjärnöga VS Fänöda |Visa alla inlägg
  • Stjärnöga VS Fänöda

    Farmors ring - konstigt?

    Mamma erbjöd mig hennes ring, men jag tackade nej. Hon har använt den vid två äktenskap som gått i kras så det känns som att den är lite "cursed"... Sen är den i guld och diamanter, och jag är ute efter en i vitguld, rubiner och diamanter :p Känns lite otacksamt att ha tackat nej då det verkade vara väldigt stort för henne, men jag måste ju göra det som känns rätt...

  • Stjärnöga VS Fänöda
    Innuendo skrev 2014-01-22 07:54:34 följande:
    Med tanke på att ungefär 50% av alla äktenskap spricker tror jag inte att själva ringen har någon betydelse, men jag förstår hur du tänker. Men du har ju en bra "ursäkt" att inte bära ringen om den inte alls är som du vill att din "drömring" ska vara. Tror du inte din mamma förstår det, om du förklarar noga för henne?

    Är du hennes enda dotter så kan man ju förstå att det känns viktigt för henne att du ärver ringen, men som i alla relationer gäller en sak här: Prata! Prata, prata, prata, förklara hur du känner. Säg att ringen inte alls är som din "drömring", och känner du att ringen är "cursed", säg det också. Detta under förutsättning att det går att prata med henne om just den biten, förstås. Det kanske är ett känsligt ämne?

    Jag antar att det ena äktenskapet var ed din far? Då är ju ringen lite speciell för dig, eventuella förbannelser åt sido. Du kanske skulle kunna låta smälta ner den och göra ett hängsmycke av den? Eller, om du har ett syskon, låta honom/henne ta del av "förbannelsen" ... Flört
    Ja nej det är ju förstås sant, men det är ju andra faktorer också som sagt. :) Jag sa att ringen är "cursed" (hon vet att jag tror på sånt, jag har nyligen gjort mig av med ett otursarmband som jag och min syster "slåtts" om i 15 år, vi har en regel och det är att om någon tar av sig armbandet så får den andra ta det och man får inte ta tillbaka det. Men så hade jag det i tre år och insåg att jag haft massa otur, så jag lurade henne att ta det och oturen försvann ;) hon tog inte illa upp :) Hon har 4 döttrar till så det är nog ingen fara :) 

    Nej inget äktenskap var med min far, de gifte sig aldrig. :) 
Svar på tråden Farmors ring - konstigt?