• Tette

    Farmors ring - konstigt?

    Har blivit erbjuden farmors förlovningsring till vårt bröllop.  


    Väldigt glad och tacksam, dels eftersom att jag älskar familjehistoria och det är himla fint att låta ringar gå i arv i generationer. Men också dels för att hennes ring har en gammaldags stil som jag är ute efter, en stil som jag inte sett i "vanliga" butiker idag.


    Dock känns det kanske lite konstigt? Jag tänker mig att varje gång jag kommer titta ner på ringarna som symboliserar vårt äktenskap, så kommer jag också direkt tänka på min farmor. Jag vet inte om jag faktiskt vill påminnas om henne varje gång jag tänker på vår kärlek. Missuppfatta mig inte, vi har en jättebra relation. Men jag vet inte. Jag har i alla fall god tid till att fundera.


    Några erfarenheter eller tankar?


     

  • Svar på tråden Farmors ring - konstigt?
  • Tette

    Ringen och jag befinner oss på olika platser just nu. :)


    I alla fall så är det en halvallians med rak/platt skena. Vitguld med varsin smal rand av gult guld på varsin sida. Den har ca 40 år på nacken så den behöver verkligen en rejäl putsning. Redan vacker nu trots att den är väldigt smutsig, diamanterna syns knappt.


    Och jag har nog bestämt mig för att jag accepterar ringen. Jag har visserligen lång tid på mig att ändra mig fram och tillbaka men era synpunkter har varit väldigt värdefulla för mig! :)


     

  • Tette

    Min farmor gick bort för ett par veckor sedan, och plötsligt spelade det inte längre någon roll om det kändes "konstigt" eller inte. Ringen är i min ägo nu. Däremot använder jag den redan, fast på högra handen istället.

    Jag bär farmor med mig, men jag kommer att köpa en helt ny ring till vigseln.

    Känns fint.

Svar på tråden Farmors ring - konstigt?