• Äldre 15 Jan 09:43
    9508 visningar
    45 svar
    45
    9508

    Träning!!

    jag behöver inte gå ner i vikt, utan vill bara få lite mer muskler^^ 

    gör inte så mycket just nu, boxing någon gång då och då, och kung fu tao på måndagar. och så promenerar vi några kvällar i veckan. fast nu är det en köldknäpp här uppe i norr så det har inte blivit så mycket promenader senaste dagarana (-25grader just nu) 

    gifter mig nästa år, i september. men tränar mest för att bara må bra. kommer nog aldrig få tillbaka den kropp jag hade när jag gick karaten, men bara jag mår bra och rör på mig är jag nöjd^^ 

  • Äldre 16 Jan 15:00
    #13

    OMG!!! 

    fick just veta att shotokankarate ska starta upp här i kommun jag bor!! OMGOMGOMGOMGOMG!

    jag och min fästman träffades genom karaten när det fanns här för 8-11 år sedan. tyvärr lades det ner då tränaren inte orkade. men nu ska det starta upp igen OMG!!! blir till att damma av karatedräkten!

    gatt bara berätta för någon :P  

  • Äldre 3 Feb 20:27
    #18

    just kommit hem från ett pass kung fu. tog det lite lugnare idag då jag förra gången tog i så förbaskat så jag fick avbryta. kroppen strejka totalt :P 

    hoppas att karaten kommer igång på torsdag!

    älskar kampsport.. det är så mångsidigt! 

  • Äldre 3 Feb 20:55
    #20
    Kalejdoskop skrev 2014-02-03 20:51:23 följande:
    Vad är TRX för något? Låter farligt iallafall ;) Vi var på vårat fjärde grit-pass idag och ÄNTLIGEN kändes det som att det börjar gå bättre, inte så det svartnar för ögonen längre iallafall :) skönt med framsteg!
    filibustern skrev 2014-02-03 20:27:38 följande:
    just kommit hem från ett pass kung fu. tog det lite lugnare idag då jag förra gången tog i så förbaskat så jag fick avbryta. kroppen strejka totalt :P 

    hoppas att karaten kommer igång på torsdag!

    älskar kampsport.. det är så mångsidigt! 
     Åh, vad roligt med kampsport! Var tränar du det? Är det något träningsställe som specialiserar sig på det, eller är det ett pass på en "vanlig" träningsanläggning?
    ne det är typ.. vi håller till i en allmän idrottslokal, bredvid en skola :) jag bor i ett så pass litet samhälle att ingen speciell "anläggning" finns^^ ja visst är det kul! har börjat andra terminen nu. har sen högstadiet funnit kampsport fascinerande.. disciplinen, styrkan, smidigheten. att få känna sig stark och frisk. jag och min karl träffades genom karate. ^^ 

    kommer bli intressant om vi kan köra två olika kampsporter, eller om det blir svårt. det är ju som olika saker man fokuserar på. kung fu är som vatten brukar vår tränare säga. det ska vara mjukt men starkt. avslappnat. medan karaten är ltie mer som sten tycker jag.. så skulle jag beskriva det jämföreslevis. nog finns ju smidighet där med. men det är lite mer hårt än om man jämför med kung fu.  

    och att träna så olika kampsporter kan antingen hjälpa eller stjälpa varandra. :P  
  • Äldre 4 Feb 09:13
    #23
    Kalejdoskop skrev 2014-02-03 21:19:04 följande:
    Aha, har själv bott i ett litet samhälle, där var det också skolornas idrottslokaler som gällde :) men det hindrade inte orten från att vara otroligt engagerad i sporter och så! Har själv aldrig tränat kampsport (bortsett från ett infall att prova thai chi - typ omöjligt att hänga med), men hade varit så kul att testa! Kung fu låter mer som min typ av kampsport då :P Capoeira hade också varit roligt att testa :)
    vill prova så många jag kan under mitt liv! utom judo... vet inte varför.. men det känns så.. ne.. :P min karl tränade thaikwando när han var typ runt 18. innan vi träffades. enligt hans mor så var han förbaskat vältränad då :P gatt förresten googla capoeira. aldrig hört talas om. ser riktigt kul ut! 
  • Äldre 4 Feb 09:44
    #25
    Kalejdoskop skrev 2014-02-04 09:36:59 följande:
    filibustern skrev 2014-02-04 09:13:36 följande:
    vill prova så många jag kan under mitt liv! utom judo... vet inte varför.. men det känns så.. ne.. :P min karl tränade thaikwando när han var typ runt 18. innan vi träffades. enligt hans mor så var han förbaskat vältränad då :P gatt förresten googla capoeira. aldrig hört talas om. ser riktigt kul ut! 
     Haha, har ett liknande fall här med min karl, han tränade shootfighting för kanske 5-6 år sen och har till och med bildbevis på hur vältränad han var ;) Så nog är det bra träning alltid! Kan tänka mig att det är sån träning där man har så roligt att man inte märker att man tränar..ungefär :) Ja, tycker jag med, lite mer dansaktigt, vilket jag tror skulle passa mig rätt bra, även om jag är värdelös på koordination :P 

    Måste förresten fråga, du råkar inte bo i Jämtland eller så? Är själv uppvuxen där, och ordet "gatt" fick mig att reagera :) 
    jo. har sett en bild på honom när han var typ en så där 18-20 år, han sitter i sin gamla datastol, och han var ju smal!! alltså.. väldigt! har inte sett han så smal någon gång! haha. men ja tyck om han ändå, fast han har lite extra myshull^^ 

    ne, nästan - västerbottens inland :P haha. jo. "gatt" är ett förbaskat bra ord. det är ofta jag itne kommer på vad det EGENTLIGEN heter.. men man inser ju att "gatt" är mycket lättare att säga än tvungen. :P 

     
  • Äldre 4 Feb 10:24
    #27
    Kalejdoskop skrev 2014-02-04 10:14:09 följande:
    Haha, ja, hur snyggt det än är med vältränat så är det rätt så mycket gosigare när det inte är det :) 

    Jag vet lite vad du menar! Jag brukar säga "ids" istället för "skulle du kunna" eller "orkar du", betydligt kortare och min blivande blir lika glad varje gång, han älskar min dialekt av någon outgrundlig anledning ;) När gifter du dig förresten?  
    jå! Ids. gitt, he. he är ju ett underbart ord. ett ord med två bokstäver, som betyder tre olika saker :P 
    jag har mycket bredare dialekt än min blivande. många tror inte att han är från samma ställe som jag, för han pratar så "rent". och om han försöker sig på dialekt låter det bara roligt :P men han har lärt sig lite uttryck :P ett annat ord jag älskar är geschvint (tro ja det stavas, det utalas då så) betyder att något är lättsamt.  

    gifter mig 2015. 5 september. :) lördagen innan älgjakten haha. du då? :) 
  • Äldre 4 Feb 10:41
    #29
    Kalejdoskop skrev 2014-02-04 10:37:00 följande:
    He är ett bra ord :) Jaså, men det kan jag förstå, jag har inte alls lika bred dialekt som många andra från samma ställe. Min blivande är dock från göteborgstrakten så han har ju en helt annan dialekt. Försöker lära honom lite jämtländska ;) geschvint har jag faktiskt aldrig hört förut, konstigt! Känner folk från många olika delar av Norrland, så borde ha hört det nån gång tycker jag :) 

    Ojdå, ett tag kvar då! Och du ligger definitivt bättre till med träningen än jag då :P Jag gifter mig 26:e juli i år. Jaså, blir smekmånaden uppe i jakttornet då kanske? ;)  
    ja ne jag kan höra uttryck bara från grannkommunen som man aldrig hört. det är ju som lokala uttryck. vilhelminamål, storumanmål, sorselemål etc. en del kommuner har uttryck gemensamt, en del inte. 

    jo du. det har planerats av och på sedan 2011.  :P men till slut besluta vi om 2015. mest för att då hade jag gjort klart skolan och hunnit jobba ett tag.. nu blev det så att jag hoppade av skolan i höstas.. så.. men det ordnar sig nog ändå! och träningen är inget jag gör för bröllopet. vill bara röra på mig, rensa systemet så att säga :Psen om jag går ner i vikt är det en bonus, men inget jag siktar på. något jag vill är väl att få lite mer muskler. men det är nog det enda. och så är det ju så kul med kampsport! ogillar att jogga och fara på gym och så. 
  • Äldre 4 Feb 10:44
    #30
    Kalejdoskop skrev 2014-02-04 10:37:00 följande:
    Jag gifter mig 26:e juli i år. Jaså, blir smekmånaden uppe i jakttornet då kanske? ;)  
    haha ne du. det är så tråkigt i jakttornet tycker jag. men kanske man följer med bara för att. :P ska däremot försöka få med han till ishotellet någon vinter. men våra gemensamma drömdestinationer är skottland/england och japan. men det kommer nog någon gång i framtiden.

    oh! det är inte så länge kvar för du då? spännande! 
  • Äldre 4 Feb 11:59
    #32
    Kalejdoskop skrev 2014-02-04 11:50:08 följande:
    Ja, det är sant, finns hur många ord som helst för en och samma sak över hela Sverige. 

    Ah, men lite så är det väl, det finns kanske aldrig ett perfekt tillfälle för att gifta sig, för man kan inte planera allt som händer..bra att ni valde att köra på det ni bestämt ändå, som du säger så löser det sig! Ok, det är helt rätt tänkt :) Jag har sen länge tyckt om att hålla igång, och då är det mest jogga utomhus och pass som gäller. Behöver någon som skriker på mig för att jag ska ta ut mig :P
    filibustern skrev 2014-02-04 10:44:04 följande:
    haha ne du. det är så tråkigt i jakttornet tycker jag. men kanske man följer med bara för att. :P ska däremot försöka få med han till ishotellet någon vinter. men våra gemensamma drömdestinationer är skottland/england och japan. men det kommer nog någon gång i framtiden.

    oh! det är inte så länge kvar för du då? spännande! 
    Ishotellet är ju superfint! Hoppas det blir av :) Vi har tankar på att bila till Italien, får se om det blir så eller inte, men någon resa ska vi iväg på iallafall.

    Nej, det börjar onekligen närma sig, och jag har varit så effektiv att jag inte har så mycket att pyssla med just nu, det gör mig lite halvt galen :P Borde ha spritt ut det hela lite mer. Men jag gör det mesta av dekorationerna själv, så det tar sin lilla tid, och det är väl bra :) Har du något klart eller bestämt inför bröllopet än? Ledsen om det blir lite off topic nu, men blir ju lite nyfiken.. :)
    jag försöker hålla mig från att börja, för då har jag gjort klart allt innan detta året är slut :P 
    vi har klart tema - skog. vi har tittat på min ring, så ja vet vad jag vill ha. jag har kollat på etsy efter cake topper och smycken. (och lite annat som inte har något med bröllopet att göra ;)) klänningen köpte jag 2011, skorna är också klar, karln har en kostym redan. vi har en primär och sekundär festlokal. vi vet vilka vi ska beställa tårta och  mat av, kyrkan är bestämd. ehm.. tja, köpt servetter har vi gjort. och bordlöpare i form av säckväv. vi har prövat göra ljushållare av vedklabbar.. 

    det är nog allt  hittills. inget bokat eller så.  
  • Äldre 4 Feb 13:49
    #34
    Kalejdoskop skrev 2014-02-04 12:18:44 följande:
    Tycker det var ganska mycket ni har klart :) skönt ändå! Åh, såna ljushållare funderade vi också på, men vet inte vem som ska kunna göra dom.. 
    Men det är väl rätt lugnt, iom att ni vet på ett ungefär vad ni vill ha så är det väl bara att börja boka så fort det börjar bli runt ett år kvar :) 
    jo precis! och det är väl det osm är jobbigt - väntan på att få börja boka och så! :P
  • Äldre 5 Feb 15:57
    #35

    men gud så jobbigt roligt! aikido ska visst starta upp här jag bor! men herregud, hur ska man ha tid och råd att hålla på med tre kampsporter??? går det? är det rekommenderat? så jobbigt att kanske måsta välja bort en... 

  • Äldre 6 Mar 17:20
    #37

    Heja heja allehopa! :D 

    här tränas det för fullt. kung fu måndagar. Aikido tisdagar och fredagar. karate torsdagar. och det är på tapeten att vi bör ha en andra karatedag för att kunna gradera oss, och vi funderar på tisdag (då blir det tidigare på kvällen, för aikido är inte förrän halv 9) 

  • Äldre 6 Mar 19:55
    #39
    TheD skrev 2014-03-06 17:23:41 följande:
    Aikido är skitkul! Fixade ett gult bälte och sen fortsatte jag inte när jag kom tillbaka till Sverige ;) Vilket är jättesynd för vår lärare såg fram emot att möta mig i en match framöver när jag har svart bälte...
    ok! jag har hört att man typ bara har vitt... tills man får svart. :P det är en SVÅR sport måste jg säga. vår tränare säger också att det är en av de svåraste sporterna. men ja det är kul. speciellt när man gör enkla tekniker som kan göra förbaskat ont. Demon man blir både sadist och masochist. :P men svår, då det kan vara så små detaljer som kan göra sån EMORM skillnad!

    men personligen så är Karate min sport. målet är att bli svartbältare! kung fu ger en förbaskat bra träning styrke och smidighetsmässigt. och aikido - tja de e alltid bra att kunna försvara sig, och man får smidiga handleder! aikidotränarn sa att det är skitkul att gå emot karateutövare, för att då de inte tränar så mycket smidighet i handleder utan bara styrka, så är de jättekänsliga. :P 
  • Äldre 6 Mar 20:06
    #41
    TheD skrev 2014-03-06 19:59:27 följande:
    Jo tack... jag fick vara visningsexemplat vid nya grepp. Aj aj aj! Sen testade jag allt på syrran och då hade jag jättekul haha ;) Det roligaste var att slänga karlar som var 3 gånger större än jag ner i mattan. Jag hade en förmåga att ta i mer än vad man skulle för meningen är att ta vara på energin från motståndaren med mjuka rörelser osv. Jag ville bara kasta hahahaha
    vi fick pröva första "kasttekniken" i tisdags. var roligt! både att kasta och att bli kastad. lite läskigt i början då vi bara nyligt har lärt oss framåtfall stående. tycker det är obehagligt. bakåt går bättre.

     jag har ju det "problemet" att jag är liten. och ska jag gå mot min karl, som är mycket större, både längdmässigt och styrkemässigt. det är rätt så jobbigt. så då måste sensei visa mig vad jag som liten kan göra för att inte slita ihjäl mig när jag ska få karln ur balans. :P men han säger det också att kvinnorna brukar bli förjäkligt duktiga tekniskt just pga att de ofta är mindre både längd- och styrkemässigt. :) (låter sexistiskt kanske, men det ÄR så oftast. sen finns ju såklart undantag)

    jag tycker det är lika kul att få smärtan som att ge :P att så små medel kan göra ont! :P  
  • Äldre 6 Mar 22:19
    #43
    TheD skrev 2014-03-06 20:31:42 följande:
    Jag antar att ni ska få prova att böja den andra personens arm. Det är jättekul. Jag lyckades på en stor stark man men han lyckades inte på mig ;) Ena armen på den andres axel, lättböjt, vriden så att tummen är upp och handlfata mot personen och du ska fokusera på att kraften ska rakt fram genom din arm. Den andra personen ska med båda händerna lyckas böja din arm dvs trycka ner den. Det är rätt fascinerande :)
    hah! de e så svårt att förstå när man itne ser det :P
Svar på tråden Träning!!