Inlägg från: CarolinZ |Visa alla inlägg
  • CarolinZ

    Vilken musik har/hade ni och varför?

    Kul tråd!

    Både jag och mannen är oerhört musikfrälsta så musiken var en viktig del för oss.
    Vi vigdes borgerligt i juni 2013, så vi hade väldigt stor frihet att välja vad vi ville.

    Ingångsmusik var Something med The Beatles. Mannen är stort Beatles-fan, och har en tatuering som sträcker sig över halva överkroppen föreställande just det bandet. Typ 3e gången vi träffades (på en dejt) spelade han den låten för mig på gitarr och avslutade med att säga "Jag tycker att det här är den största kärleksförklaring man kan ge någon". Så den låten har liksom hängt med och varit given nästan från början. 

    Utgångslåten var All you need is love med The Beatles. Våra fäder, som båda är musiker, spelade och sjöng låten och började med den traditionella bröllopsmarschen som sedan gled över i All you need is love.
    Vi ville ha en glad avslutning på det hela helt enkelt. Mannen har noterna till låten intatuerad på kroppen så det kom väl också ganska naturligt, haha..,

    Nu var inte detta med i frågan, men vi hade dessutom två soloframträdanden under vigsel, och jag vågar nästan lova att en av låtarna aldrig tidigare spelats i vigselsamanhang :)
    En kompis sjöng Utan dina andetag med Kent, så vackert att man ville gråta, men kanske inte så originelt.

    Min syster däremot sjöng en av mina absoluta favoritlåtar, Poison med Alice Cooper. Lite annorlunda som sagt, men på något sätt passade det ändå in, i en aukustisk version. Jag hade egentligen bett henne om att sjunga en annan låt, men hon fick helt enkelt inte till det som hon ville, så typ två veckor innan bröllopet fick jag ett sms om att hon hade bytt låt, och att hon hoppades att det skulle vara okej. Det var det såklart. Jag kommer åtminstone inte glömma låtvalet i första taget :) 

Svar på tråden Vilken musik har/hade ni och varför?