Inlägg från: Utvandrare |Visa alla inlägg
  • Utvandrare

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014


    Här är min älskade, underbara förlovningsring! Vi beställde våra vigselringar förra veckan, så jag har inte något eget foto än, men åt det här hållet kommer de att se ut tillsammans:


    (Fast min diamant är mindre än den på bilden)
     
  • Utvandrare
    Cesia skrev 2014-02-23 15:40:53 följande:
    Här kommer min ring som min fina kille överraskade mig med i december! Har precis beställt vigselring men har ingen bild på den än!Skrattande Svårt att fånga gnistret med mobilkameran tycker jag, plus att ens fingrar ser helt muppiga ut, ser nästan ut som E.T. på en av dom!Förvånad



    Ååå vad fin! Ja, vi har ganska så lik smak. ;)

    Vi gjorde det ganska lätt för oss och valde en butik som har många alternativ på stenar, men ganska få fattningar att välja på. Jag har inte koll på förlovningsringens mått, men den är högre än den är bred ("knife edge band"). Diamanten är 0.61ct. 

    Vigselringen är 2.6mm bred med 0.39ct totalvikt. Stenarna går bara halvvägs runt. Vad har du för mått på dina? 
  • Utvandrare

    Å vad fina ringar alla har! Det här är verkligen ringporr, I love it!

    Fridamaria jag älskar din ring! Helt olik min, men lätt en jag skulle kunnat välja i stället. 

  • Utvandrare

    Vad fina ringar ni har allihop!

    Frusna flickan, dina ringar är väldigt lika mina. :) Jag är vansinnigt kär i förlovningsringen och hoppas att det kommer att kännas lika bra med båda ringarna tillsammans. Det är lätt att få kalla fötter efter en så stor (och viktig) beställning, eller hur?

    Vi bor i en stad med vädigt många diamant- och smyckesaffärer, så jag går ofta och sneglar i skyltfönster. Förra veckan hittade jag en ring för 10 miljoner kronor(!!!) Som tur var föll designen mig inte helt i smaken... ;) 

    Men idag hittade jag den här:



     ..och blev helt begeistrad! Den var faktiskt ännu vackrare i verkligheten. Diamanten "svävar" inuti en glaskula. det konvexa glaset förstorar stenen x3 så att man ser varje fasett. Kanske är det inte världens mest praktiska ring, om man vill ha den på sig hela tiden, men åååååh som anniversary gift eller push present.

    Jag vet att jag svävar ifrån tråden ämne lite, förlåt! men jag bara kunde inte låta bli att dela med mig. 
    Postar bild på mina ringar så fort de kommer. 
  • Utvandrare

    Ja, visst är den läcker. Jag har tänkt på den hela kvällen; ska nog smita förbi där i morgon och prova hur den ser ut på fingret. Enligt hemsidan har de också örhängen och halsband i samma serie. 

    Vi bor i Asien, men jag tror att ringarna är österrikiska i grunden. Här är sajten för den ringen jag såg: www.destinee.be/ 

    Googla annars diamond in glass, så kan du hitta det österrikiska alternativet.
     

  • Utvandrare

    Nu har vi hämtat ringarna! 

     Åååh, jag är helt kär; både i Mr. U förstås, och i våra vackra, vackra äktenskapssymboler. :)

    Jag tog en snabbild med mobilkameran inne i butiken som inte all gör ringarna rättvisa, men här är den ändå:



    Jag som var så orolig innan att det inte skulle kännas rätt med båda ringarna tillsammans, tycker nu att förlovningsringen ser väldigt ensam ut när vigselringen ligger i asken igen. 
     
  • Utvandrare

    Tack Innuendo och Frusna Flickan!

    Innuendo: Den 20/7 tar vi på dem i kyrkan (fast vi fuskade lite idag och hade vigselringarna på oss hela dagen när vi jobbade hemifrån - måste ju känna efter att de passar innan vi graverar dem).

    Frusna Flickan: Det är nog bara vinkeln som gör att de ser större ut än dina - jag tyckte tvärt om när jag såg dina kort - att dina stenar ser mycket större ut! Hahaha Min alliansring är bara 2.6mm bred och förlovningsringen kan inte vara bredare än 1.5mm. Optisk illusion för att huvudstenen ska se större ut. ;)
    Jag velade och valde jättelänge mellan briljantslipade och prinsesslipade stenar i alliansringen. Briljanterna gnistrar ju så mycket mer, men i slutändan valde jag de fyrkantiga för att de är lättare att hålla rena. Bakterierna frodas ju här i tropikerna... 

    Pernilla S, jag älskar din ring! Jättesnygg!

    Chamelius, vad underbart du har fångat gnistret i din ring på bild! Jag förstår att du älskar den. 

    Rebeqqa, wow, vilken kille! Fin ring också!

    Nokaro, vilken vacker alliansring! Har du stenar hela vägen runt? 

  • Utvandrare

    Tack Cesia!

    Enstenen är 0.61ct och alliansen har 0.39ct fördelat på 15 småstenar (0.026 per diamant). 

    Vad spännande att du får hämta ut dina snart. Posta bilder! :) Jag har väldigt svårt att låta min alliansring ligga kvar i kassaskåpet nu. Ringarna är så mycket finare ihop än var för sig! 

  • Utvandrare
    Sicsthlm skrev 2014-03-22 11:46:01 följande:
    Tack! Varför ska man försäkra? Vad får man ut om det händer ngt?
    Sicsthlm, vi kunde lägga in våra ringar i hemförsäkringen utan att premien höjdes - däremot täcks de bara om de är individuellt ditlagda. Både diamanten i min enstensring är försäkrad i sig, och alla tre ringarna är försäkrade i sin helhet med.

    Vårt bolag kräver att vi lämnar in en beskrivning på alla produkter som enskilt överstiger ett värde eller inköpsvärde av 25'000kr. Våra ringar är köpta hos en känd kedja, så det räckte att jag mejlade in vilken modell + karat vi köpt, så lades de till. En vecka senare kom ett uppdaterat försäkringsbrev med posten. 

    Vår drulleförsäkring täcker allt, från att diamanten skulle ramla ur/bli skadad, till att vi skulle tappa ringarna i havet när vi badar, eller bli bestulna på dem. Hör efter med ditt försäkringsbolag om ni kan göra likadant.
    MandyH skrev 2014-03-23 08:54:49 följande:

    Min fantastiska förlovningsring. Hade en annan förut men min sambo valde att uppgradera mig i hemlighet. :) Det är en haloring på totalt 1,66 carat. Mittstenen är på 1 ct. Jag ÄLSKAR den!


    Vilken fantastisk ring! Jag förstår att du älskar den!
  • Utvandrare

    Nu är vi gifta och förlovningsringen har äntligen fått sällskap på ringfingret. ;) (Solitären är förlovningsring, och alliansen är ny).



    Och så har Mr. U fått en ring på sin hand också:



    Jag älskar att se honom med ringen på!

Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014