• MissTC

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014


    Har en halv allians som förlovning och testa den andra förra helgen, som jag funderar på att ha som vigselring.. är helt kär i den =) Tycker den är såå fin när man kan se diamanten från alla håll =)
    Men som vissa av er kanske sett i ett annat inlägg här så är jag lite osäker på om jag ska ha röd lr vit guld =/
  • MissTC
    Innuendo skrev 2014-02-21 10:04:59 följande:
    Jag tycker ju vitt guld ä väldigt vckert, så mitt förslag är just vitt guld. Å andra sidan kan det se bra ut med en ring i rött guld och en i vitt, hade själv så men förlorade de ringarna.

    Inte så hjälpsamt kanske... Jag säger vitt! Men naturligtvis ska du själv bestämma vad du tror du kommer trivas bäst med. Flört
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
    Vitguld är jätte fint.. och jag tycker diamanter gör sig helt klart bäst i de =) Men, jag tycker att efter en tid så ser ju vitguld väldigt tråkigt ut. Och de tar emot att behöva skicka in sina ringar för att göra dom fina.. Inte för att tala om att de blir väldigt dyrt i längden =/ 

    Åå har sån ångest över vad jag ska välja, och persnligen gillar jag inte att blanda metaller =(

    o nu börjar jag bli osäker på ringen med haha.. min sambo vill ju att jag ska ha en enkel solitär..  
  • MissTC
    Innuendo skrev 2014-02-25 15:10:41 följande:
    Ja, diamanter ser mycket bra ut i vitguld, i en del rödguldsringar "försvinner" de nästan. Men du har rätt i att vitt guld ser tråkigt ut efter ett tag, de måste rhodineras om med jämna mellanrum för att behålla den vackra lystern. Men är det verkligen så dyrt? Och man behöver väl inte göra det så ofta ändå? Min vigselring var i vitt guld, hann bara ha den i ungefär 6 år innan jag tappade eller blev bestulen på den Rynkar på näsan (känns som att jag tjatar mycket om det, ursäkta!). Men jag behövde inte rhodinera om den en enda gång under de åren, den behöll sin vackra färg och lyster. Men det där beror väl mycket på hur man "sliter" på ringen antar jag.

    Jag förstår att du har beslutsångest, det ordet skulle passa som ett tillnamn på mig.... Jag velar alltid fram och åter och fram igen, oavsett vad saken gäller. Och när det gäller vigselring är det ju ett mycket viktigt beslut, den ringen ska du ju bära länge så naturligtvis är det viktigt att valet blir rätt!

    Får jag fråga varför du inte gillar att blanda metaller? Är det för att du tycker det ser "plottrigt" ut? Jag tycker att det kan göra det, det är mycket beroende på ringarnas utseende. Jag hade förlovningsring i rött och som sagt vigselring i vitt, jag tyckte det blev jättefint. Förlovningsringen var en enkel slät ring utan stenar och vigselringen en sådan med diamanter formade som ett hjärta som nyss visades upp i tråden (fast i rött guld). Jag tror att ringarnas enkelhet gjorde att det inte såg "plottrigt" ut att blanda rött och vitt guld, det var bara snyggt! Men det var ju min personliga åsikt, du hade kanske tyckt annorlunda. Flört

    Men...ursäkta? Min sambo vill ju att jag ska ha en enkel solitär... är det du eller sambon som ska ha ringen på sig? Det är klart, är det han som ska stå för kalaset förstår jag ju att han har synpunkter på hur ringen ska se ut, men det är ju du som som bära ringen, förhoppningsvis i många många år. Då är det ju jätteviktigt att den känns bra för dig. Kan ni inte diskutera saken och försöka komma fram till en kompromiss, om det nu är så att din sambo tycker ringen är för dyr? Finns det någon annan ring/några andra ringar du kan tänka dig, om det nu inte blir den där? Eller måste det vara just den?

    Jag förstår att du har haft svårt att bestämma dig, och då vill du naturligtvis inte börja om med ringletandet, men kanske blir du tvungen om budgeten är för snäv för drömringen. Men har ni råd med din drömring kan jag inte alls förstå din sambos inställning, det är som sagt du som ska bära ringen och inte han!

    Berätta gärna hur det hela utvecklar sig, jag skulle hemskt gärna vilja veta (nej, det angår inte mig men nu har jag blivit engagerad i det här. Ett andra tillnamn som skulle passa mig är kanske Nyfiken...)!

    Lycka till! {#emotions_dlg.flower}
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
    Först och främst får jag nog be om ursäkt, ser nu i efterhand att min kommentar kanske ser lite klumpig ut.
    När jag skrev enkel solitär så menade jag inget illa mot er där ute som väljer detta. Utan menade mer att den är enkel/tidlös.. Ett väldigt klassiskt smycke =) och jag tycker absolut att solitärer är fina =)

    Sen angående vidguld, det beror ju lite på hur blandningen är i den (hur hög palladiumhalt det är) och självklart avgör ju också hur man vårdar sitt smycke hur länge den håller sig fin =) Men efter ett o ett halvt år med min vitguldsring kan jag känna att det är nog inget för mig. Nu kan jag inte svara på exakta priser, men runt 500 kr har det legat på dom ställen jag kolla på. Nu minns jag inte vad dom guldsmederna heter men kanske finns billigare ställen?! =/ 

    Men skönt och höra att någon mer har beslutångest =P Jag håller på bli tokig av det haha...

    Sen det här med att blanda metaller, det har väl alltid varit ett BIG NO NO för mig peronligen hehe. Och jag känner väl mig inte bekväm med det eller att jag passar i det. Men det kan vara jätte fint på andra och det finns absolut smycken som är jätte fina i tvåfärgat. Precis som jag kan tycka att roseguld är jätte fint på andra men absolut inget för mig =)  
    Fast nu kommer jag ju blanda på ett sätt då jag har bestämt mig för rödguld i vigselringen men behåller förlovningsringen på andra handen =) Men jag får lära mig gilla läget hehe

    Och min kommentar blev ju lite dum där, min sambo låter mig välja ring men hans personliga åsikt är att han tycker det är jätte fint med solitärer då det är ett väldigt klassiskt smycke. Och han gillar att det är stilrent, medans 
    jag vill ha mycket bling =) Jag hade ju självklart inte tackat nej till en 1.0 carat solitär men där är vi väl inte än ekonomiskt hehe

    Jag vill ju självklart att han ska gilla ringen jag väljer, men han påpekar hela tiden bara att det är jag som ska vara
    nöjd. Han vet hur mycket jag gillar smycken så välja ring åt mig skulle han aldrig våga göra hehe. Fast nu inser jag att det kanske hade gjort saken lite lättare för mig =P 
     
    Jag tycker att solitärer är jätte jätte fina, och det känns som ett så tidlöst smycke så det är kanske något man aldrig ångrar.. Så på det viset så förstår jag vad min sambo menar.

    För det är väl just det jag är lite rädd för, att man ska ångra sig.. Men nu kommer här igen en kanske klumpig kommentar så nu får ingen ta illa upp =) MEN jag känner väl kanske lite att solitärer inte säger titta på mig jag är gift.. tycker inte riktigt att den utstrålar vigselring precis. Utan det känns lite mer som något du kan köpa 7 dar i veckan. Med detta menar jag att jag vet ganska många som äger solitärer men ingen av dom har det som vigselring. Utan, någon har ärvt den. En annan köpte det för att de är fint. Någon unna sig det som en present efter avklarade studier mm.. En solitär känns inte så gedigen lr vad man ska säga..

    fast åå andra sidan, med mina små små fingrar så passar jag absolut i lite nättare ringar och det skulle inte va fult. Men jag har alltid vetat att jag vill verkligen ha något extra. O när jag hitta den som jag la upp bild på så kändes de bara wow.. Den är stilren men ändå lite för mkt hehe..

    Haha blev mkt text o kanske hel snurrigt, är det nu jag ska lägga in att jag va inne på  vintage ringar först? haha
  • MissTC
    ellysmom skrev 2014-02-26 21:13:02 följande:
    NU är mina ringar äntigen färdiga. Snart dags för bröllop oxå. 1,5 vecka närmare bestämt.


    Hämtade du ut dina ringar på Hedens guld idag? ;)
  • MissTC

    Ok hehe =) va nämligen inne på hedens guld o då va ett par inne o hämta ut sina o tänkte att de kanske va du =)

  • MissTC
    Innuendo skrev 2014-02-27 09:58:09 följande:
    Haha, jag tycker inte det var så farligt mycket text (eller särskilt snurrigt) men så skriver jag ju ofta själv halva noveller när jag skriver inlägg. Jag har otroligt svårt att fatta mig kort. Jag pratar likadant, Maken bir vansinnig ibland men säger även att det är en av sakerna han älskar med mig, att jag är så "pladdrig" och ganska snurrig. Vet inte riktigt hur jag ska ta det, men jag har valt att ta det som en komplimang. Flört Til svaret på ditt inlägg då!

    Jag tycker inte det du skrev om enkel solitär var klumpigt! Nu har ju jag inte solitär själv, och reagerar kanske inte på samma sätt som de som har det, men jag har svårt att tro att någon skulle ta illa illa upp av din ommentar. Hade du skrivit ngot i stil med "de som har enkla solitärer verkar fattiga och snåla" eller så hade kanske folk reagerat, men det där var väl inget!  (Nu vill jag förtydliga mig och säga att jag inte tycker så om solitärer, ville bara dra till med ett exempel! Tänk vad man måste vara försiktig och hela tiden förtydliga sig när man skriver på nätet, det är som att gå på äggskal utan att krossa äggen...)

    Du skriver även att du tycker att en solitär inte säger "gift" lika tydigt som andra ringar, och jag kan nog hålla med dig om det. Som du säger är det inte ovanligt att man köper en sådan ring som present till sig själv, eller som xamensgåva eller liknande.  Nu vill inte jag heller att någon ska ta illa upp, det är bara min personliga åsikt, jag skulle undvika solitär just av det skälet. På andra kan det säga "gift", och mångas solitärer är mycket vavckra - men på mig ser det inte bra ut tycker jag. Det handlar ju om tycke och smak, alla kan inte ha samma och tycker man som vi måste man ju få säga det utan att få skäll. Men det handlar ju mycket om hur man uttrycker sin åsikt! Du gjorde det bra tycker jag, och det har ju inte kommit några arga kommentarer (än, i alla fall)!

    Anledningen till att jag inte tycker solitärer säger "gift" på samma sätt som andra modeller och tycker det är finast med t ex alliansmodeller är nog att det är en vanesak, i Sverige har vi väl inte haft solitärer så länge utan haft mer släta ringar eller alliansringar. Det var i alla fall vad jag läste nyligen, vi har haft traditionen med enklare ringar ganska länge men blivit "influerade" av USA med deras solitärer (och även andra modeller) med stora stenar. Jag vet inte om det stämmer men det känns som att det gör det... Och, som sagt, jag hoppas ingen tar illa upp! Många av de stora stenarna är jättefina och passar så fint på er, men jag gillar inte det för min egen del. Dels skulle det inte passa med min övriga mycket "casual" stil med jeans och tröjor eller skjortor på sta'n och mysbyxor hemma. Skulle se konstigt ut att komma med en stor dyr ryng på fingret och min kldstäl! Dessutom skulle jag vara livrädd att tappa en så dyr ring. Flört Jag har ju redan fått köpa nya eftersom "originalringarna" försvann, jag tror inte Maken köper fler nu. Visst är jag rädd om mina ringar och är försiktig så jag inte tappar dem, men att tappa ringar som kostar drygt 7.000:- (tillsammans) är ju inte fullt så hemskt som att tappa en ring för tiotusentals (eller ännu mer) kronor!

    Ja, vitguld kan ju bli väldigt fult ganska snabbt, som du säger beror det ju på legeringen. Jag tycker ju det är värt det att rhodinera om ringen, jag tycker mycket bättre om vitguld än om rött, men det är ju också en smaksak helt och hållet. Och att ha en ring i vitt och en i vitt guld tycker jag kan vara jättesnyggt (naturligtvis, eftersom jag hade så själv Flört) men det beror ju på ringarnas utseende i övrigt också. Och även det är förståsen smaksak.

    Jo då, beslutsångest har jag verkligen... Det finns ju så otroligt mycket vackra ringar att välja på, och i mitt fall var ju budgeten inte så stor heller. Jag var helt inställd på ringar i vitt guld (vilket ju oftast är några hundra kronor dyrare än rätt) men så såg jag Flemming Uziels Lovely, som är 50/50 vitt guld och roseguld. Helt underbara! Man ska inte låta sig luras av ordet rosa guld, och av de ofta väldigt rosa ringarna på bilderna, de är inte rosa i "verkligheten" utan mer "mjukt gula" eller hur man ska säga (kan inte riktigt förklara men många har ju bilder på sina ringar i roseguld här, däribland jag, så det är lätt att kolla).

    Jag förstod att det var din sambos personliga åsikt bara, jag uttryckte mig kanske lite dumt jag också. Flört Men jag kan tänka ibland att det är ganska självklart att kilen vill och ska få ha synpunkter om det är han som ska betala ringen. Kostar den 40 000:- kan man ju förstå om han vill vara med och bestämma, och kanske välja en lite billigare. Men solitärer kan ju också vara dyra.. Men det är bra att han inser att det ju är du som ska ha på dig ringen förhoppningsvis resten av livet (inte meningen att låta pessimistisk, jag tycker jag är realistisk. Hoppas inte du tog illa upp nu! Glad) och att det därför är du som ska fatta det slutgiltiga beslutet. Men man kanske kan se det lite som det första "testet" av förhållandet - kan man enas om en ring någorlunda snabbt och smärtfrittt? Flört

    När jag letade febrilt efter ringar sade jag till Maken att han skulle välja åt mig, men det vägrade han. "Du kommer bara tycka att jag väljer fel", sade han. Tyvärr har han nog rätt... Jag ville nog helst välja själv. Många här visar ju upp ringar som killen/mannen valt och som är jättevackra och de är mycket nöjda, men min man är totalt ointresserad av smycken och skulle nog inte kunna välja så fint. Dessutom gillar han pärlor och skulle bergis komma med en pärlring. Jag kan ju säga att jag inte gillar pärlor något vidare...

    Nej, nu blev detta också väldigt långt, jag ber om ursäkt. Snurrigt kan man nog också kalla det... Men så här är jag ofta tyvärr, särskilt när jag som nu är jättetrött. Då skriver jag verkligen noveller! Glad
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
    Hehe aa du kommer klår ju lätt mig i text ;) men det är inte alltid så lätt att hålla sig kortfattat. Ibland har man ju så mycket som man vill säga och få med att orden lätt drar iväg =)

    Hehe aa ibland känns det som man måste vara extra tydlig.. Och alla är vi ju så olika, så lite svårt att veta ibland iaf man råkar trampa någon på tårna även fast man inte alls hade den avsikten. Får hoppas att det inte va någon som tog illa upp iallafall =)

    Och jag håller med dig där att på andra kan det absolut utstråla "gift" med en solitär.. Och det är nog även som du skriver. Solitärer har absolut blivit mer inne nu.. I Usa får tjejen en solitär i förlovning och sen en slät lr allians till vigseln. Fast samtidigt tycker jag det är kul att blinget har kommit hit =) Men samtidigt känner jag att de inte säger mig så mycket precis som jag skrev förut hehe.. Men jag tycker ju absolut inte heller att det ser fattigt ut, det tycker jag ingens ring gör =) Jag tycker absolut att man ska välja den ring man trivs själv med. För vi alla är ju olika =)

    Jag själv har ju valt nu och det blev den jag visa bild på, fast med små små ändringar.. Jag är väl absolut en sån som gillar när de är för mycket.. Och har alltid sett mig själv med något som sticker ut lite. Fast även jag är en mjukisbyxa tjej när jag är hemma, med helt vanligt jobb.. Så jag jaa, på ett sett kanske inte ringen jag valt passar min "stil" hehe lr va man ska säga. Men dom som känner mig säger att det verkligen är "jag".
    Jag har alltid haft och kommer väl alltid ha en kärlek till guld.. Och jag är lite som han i sagan om ringen med mina smycken "my precious" hahaha... Men jag förstår va du menar =) och man ska välja det man känner är rätt för en själv... haha känner att jag kommer av mig lite så går på nästa punkt nu =P

    Aa jag känner folk som inte alls gillar rödguld, och vissa passar verkligen bättre i en vit metal =) Så det är ju tur att det valet finns =) Men aa jag har oxå sett att rose kan skilja sig ganska mycket i ton.. vilket är lite synd för alla som kanske väljer de, då gäller det att verkligen kolla upp innan så man blir nöjd =/

    Aa ne jag tog absolut inte illa upp =) Och ne det förstår jag att betalar maken så är det självklart att dom ska ha något att säga till om, om dom själva vill.
    Vi var väl först inte så eniga om priset ,men det är vi nu och alla är nöjda och glada =). De kanske låter galet dumt, jag tycker ju att ringen är från honom även fast jag betala en del av den idag.. Vi ser det som våra pengar och har gjort det ganska länge. Men till en början kan jag väl erkänna att min sambo såg väl inte allt för nöjd ut när jag började svamla om att ringen kunde få kosta mellan 20-30.000. Han tyckte det va galet mycket pengar för en ring. O absolut det är det. Detta pratade vi om för ganska länge sen. Nu har han tagit sitt förnuft till fånga och är glad över att jag är glad för att jag äntligen har hittat en ring ;)

    Hehe och som du säger så kan ju absolut det vara ett test. Så kanske de va lite för oss i början. Han kunde inte förstå hur jag kunde vilja lägga så mycket på en ring och jag kontra med att jag kunde inte förstå hur han kunde lägga så mkt pengar på datorer (datorer som inte ens håller en livstid). Nu är ju detta löst, och jag är så nöjd över ringen. Och min sambo har ändrat sig helt =) =)

    Hehe så sa min med, han har vägrat välja åt mig.

    Men va tråkigt att du tappa dina ringar, får man fråga om du är nöjd med dom du har idag? Lr har du ersatt dom med likadana, har tyvärr inte läst historien förut så kanske ligger lite efter =/
  • MissTC
    Innuendo skrev 2014-02-28 03:04:54 följande:
    Du är rätt duktig på att skriva, du också! Men jag tänkte att det nog är bäst att försöka att inte skriva sådana "noveller", det kanske stör andra. Jag skickade ett pm till dig, men missade att svara på en del saker.

    Ja, många gillar ju att blinget blir vanligare i Sverige och smaken är förstås helt personlig. Jag gillar ju min "extraring" med några små diamanter i, tycker den är underbar och gillar att det gnistrar lite m den. Men jag sulle inte vlja ha en stor sten. Men jag ser absolut inte ner på dem som gillar sådant, det är självklart upp till dem! Glad Eller, jag ska väl säga "er"!'

    Ja, självklart ska man välja den ring man trivs med (och har råd med)!

    Jag känner att min kommentar om att mannen kanske ska betala var lite ogenomtänkt, de flesta har nog gemensam ekonomi. Jag befann mig nog på 50-talet när jag skrev det där, jag hoppas ingen tog illa upp...

     20-30.000 för en ring?! Förvånad Det tycker nog jag personligen är galet mycket även om man skulle kunna köpa den utan att det gjorde större hål i hushållskassan. Men jag dömer inte dig eller någon annan för att du/ni lägger så mycket, det angår ju knappast mig. Jag är absolut inte avundsju eller missunnsam, det är bara roligt att ni hittat era drömringar!

    Nej, jag orkar inte skriva mer nu, får fortsätta senare i dag. God natt!
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
    Ska oxå försöka hålla mig kort här =) =)

    Hehe absolut ingen fara, jag hade gärna varit hemmafru ;) =P

    Nu behöver jag kanske inte förklara, men gör det gärna ändå.. Anledningen till att jag inte på ett sett tycker att det är mycket pengar för en vigselring är för att jag går in med den inställningen att jag ska ha den tills jag dör, och får vi bli gamla ihop så blir inte ringen så dyr om man slår ut det på dom åren tillsammans. Fast visst man vet inte vad framtiden innehåller men jag vill leva nu =) =)

    Sen så för min del, vi har inga barn. Båda har jobb, bor i en två. Jag shoppar inte massa onödigt, har lärt mig att leva snålt. För jag förstår ju oxå att hade vårat liv varit på ett annat sätt, kanske haft barn lr hus så hade ju inte ett sånt stort köp kanske varit möjligt utan tagit år av sparande.. Sen är det just vigselringen som jag vill lägga extra krut på =) för det är något som finns kvar förutom minnen och foton av våran bröllopsdag =)

    Sen har vi nog alla något vi gillar o slösa pengar på, mitt råkar vara guld =) Haha nu går jag inte o köper guld varje månad, långt ifrån =) Men jag vill gärna spara ihop till tidlösa smycken som kan gå i arv någon dag kanske =)
  • MissTC

    Nu var det lääänge sen jag var inne här och ringen har jag nu haft i några veckor, men från o med den 14 så får jag bära den varje dag =) =) =) längtar så även om man e galet nervös nu =)



    Kanske inte dom bästa bilderna. Men 0,50 carat är mitt stenen på och sen är det 13 st 0,45 carat under den =) Jätte nöjd.. den känns tidlös men annorlunda och bara älskar att man kan se stenen från alla håll =)

    ursäkta mina naglar men dom ska fixas på fredag =) hehe

  • MissTC
    teres77 skrev 2014-06-04 19:49:03 följande:
    Å det första jag tänkte var; vilka långa fina naglar, tänk om jag kunde ha såna... 

    Fantastisk ring, har aldrig sett en med små diamater under den stora innan, superläckert! Hoppas din dag bilr allt du önskar! 
    Tack så hemskt mycket för din fina kommentar =)

    Ne de va lite det som gjorde att jag föll för den, har heller inte sett det innan =)
    Ja, jag hoppas med det blir bra. Men visst e det nervöst när det är så nära och dagarna bara rusar iväg hehe
Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014