Inlägg från: stormhelen |Visa alla inlägg
  • stormhelen

    Hur reagerade er familj? Reagerade de alls??

    Vi fick också ett ganska så svalt mottagande när vi berättade för våra föräldrar.


    När vi började vår planering inför bröllopet så tog de sällan upp ämnet, ibland så frågade de hur det gick med bröllopsplaneringen.


    Jag tyckte att det var lite tråkigt med det svala intresset, men det betydde inte att de inte var glada att vi skulle gifta oss snarare tvärt om såg de fram mot det stundade bröllopet. Att de inte visade några större känslomässiga uttryck inför bröllopet berode snarae på att  de inte brukar visa så starka känslor över saker + att giftermålet är ju något som är större för oss då det var vi som skulle gifta oss och inte de.


    Så även om jag tyckte att det var en smula tråkigt med det svala intresset så förstår jag att bröllopet inte var lika stort och betydelsefullt på samma sätt för alla andra som för mig och min man.


    När man är mitt i planeringen så känns allt mycket större än vad det egentligen är.


     


    Ibland kan det lätt bli att man gör en höna av en fjäder. T.ex. att man inte lyckats få fram vigselprogrammen av en eller annan anledning, vilket man då tycker är en katastrof. Men ingen lider nöd på det och bröllopet blir jätte lyckat iaf.


    Nu har ju just detta exempel inget att göra med vad du TS frågade om, men det jag ville få ut är att man som brudpar kan förstora upp saker ibland i onödan.


     


    Ett svalt intresse behöver inte bero på att folk är ointresserade eller sätter sig mot bröllopet, det kan bero på andra saker.


    Som du sa så brukar de inte visa känslor så mycket och har kanske svårt att göra det.


    Man ska ju inte ändra på folk bara för att man vill få en specfik reaktion på de nyheter man har att berätta. Flört


     


    Men om ni verkligen tycker att det känns jobbigt så kanske ni kan försöka prata med dem och fråga hur de känner över att ni ska gifta er?!


     


     

Svar på tråden Hur reagerade er familj? Reagerade de alls??