• JW2014

    Hur reagerade er familj? Reagerade de alls??

    Samma dag som min sambo friat så ringde vi till alla och berättade att vi var förlovade  och skulle gifta oss nästa vår. Min mamma grät, skrattade och började genast planera. Min sambos föräldrar grattade oss och dagen efter fick vi blommor, choklad och champagne av dom. Vi fick en väldigt överväldigande uppvaktning av alla.

    Alla var possitiva. Jag tror att det kan bero på att vi har det väldigt ordnat och bra omkring oss. Ingen kan se några hinder eller svårigheter och "alla" förväntade sig nästan bröllop snart. Vi är 30 år, inga barn och aldrig gifta tidigare. Vi har köpt vår gård, har bra jobb och god ekonomi båda två. Dessutom så grälar vi inte och många påpekar att vårt förhållande verkar väldigt kärleksfullt.

    Kanske kan eventuell kyla bero på ex: om paret är unga, har trasiga äktenskap bakom sig, gräla ofta, har dålig ekonomi eller inte varit tillsammans så länge. Det kan kanske vara sådana saker som kan göra människor försiktiga i sina gratulationer. Jag tror även att folk tar det försiktigt i sin glädje om paret kanske berättar "vi ska gifta oss om två år" eller om paret har förlovat sig tidigare med andra partners. Detta är bara spekulationer, men det kansek ger en lite idee om vad det kan handla om

Svar på tråden Hur reagerade er familj? Reagerade de alls??