• Äldre 5 Jan 02:13
  10753 visningar
  9 svar
  9
  10753

  Varför förstår han inte :(

  Du har kommit på kant med hans mamma. Du vill att han ska stötta dig. Min upplevelse är att det är extremt ovanligt att killar går emot sina mammor. Den relationen är starkare eller märkligare än de flesta tjejers. Eller ja, det är min uppfattning. Har du på ett lugnt och sansatt sett satt dig ned och diskuterat det hela med honom?

  Att hon inte bjuder med dig är ju kanske inte så konstigt, med tanke på att ni inte verkar gilla varandra särskilt mycket. Det är synnerligen dålig sed och tämligen larvigt, men det är hennes pengar och hennes val. Krasst sett. Din partner verkar inte se det som ett svek mot dig att följa med på resan. Har du pratat med honom om saken och har han verkligen förstått att du uppfattar det som ett svek? Frågan om var solidariteten skall ligga - hos ens partner eller hos ens föräldrar - är faktiskt en ganska knivig en.

  Det bästa vore om du och din svärmor kunde reda ut situationen. Varken din partner eller din svärmor verkar tycka att problemet ligger mellan dem, utan att problemet ligger mellan dig och henne. Därför borde ni två reda ut situationen, och jag tror att det var vad hon ville göra. Det är möjligt att hon inte ville blotta sina fördomar och föreställningar för sin son, och därför ville diskutera saken enskilt med dig. Ett helt annat alterantiv är att hon helt enkelt ville förklara varför hon inte tycker att du passar med hennes son. Jag vet inte och kan inte besvara den frågan.

  Att din svärmor är trångsynt är tyvärr något du får leva med, eller byta ut din partner. Det är synnerligen ovanligt att människor förändras. Att din partner valt att mörka delar av sina vanor för att ha en fungerande relation med sin mamma säger väldigt mycket om hans mamma. Även om honom, iof. Du har gjort ett val som inte föll väl ut. Nu får du tyvärr leva med konsekvenserna. Vad känner du själv är rimliga uppoffringar för att få relationen att fungera mellan hans mamma och dig? Och mellan dig och honom? Det verkar ju inte som att er relation är byggd på solidaritet emellan varandra, utan snarare ömsesidig frihet? Det är gissningar från min sida, men min intention är att få dig att reflektera över er relation.

Svar på tråden Varför förstår han inte :(
Logga in
Bli medlem