• Anniina

    Press att skaffa barn

    Vad är det med folk och att tjata om barn? Jag blir så trött!

    Jag och min sambo vill inte ha barn, men det verkar ju inte vara okej enligt "samhället" och "folk". Vet inte hur många gånger jag har fått höra att det är meningen med livet, att mitt liv kommer bli så tomt, att jag är så egoistisk osv. Förlåt, men på vilket sätt blir denna överbefolkade och överexploaterade värld en bättre plats av ytterligare en konsumerande människa? Hur kan jag vara egoistisk för att jag inte skaffar barn?

    Oj vad mycket ilska det kom ut här, men som sagt, jag är ganska trött på att alltid bli ifrågasatt. Jag ifrågasätter inte huruvida blivande föräldrar är mentalt störda som skaffar barn (japp, har fått den diagnosen också, av en helt okänd människa på en fest dessutom), så varför ska de ifrågasätta mitt beslut?

    Har också haft denna diskussion med mina föräldrar, och de är helt införstådda på att det inte blir barnbarn. Om man säger det väldigt, väldigt, väldigt tydligt så brukar det gå in för de flesta. Det är mitt tips till TS. Men, min erfarenhet är att det inte räcker med ett nej, vi vill inte ha barn, utan det brukar gå in först efter en kvarts brandtal om varför man inte ska skaffa barn. Tyvärr:(

Svar på tråden Press att skaffa barn