Inlägg från: Solkärlek |Visa alla inlägg
  • Solkärlek

    orolig för förmånga tal från min blivandes släkt

    Hej! 

    Har du frågat vad din blivande tycker om det här med tal? Ni kanske ska komma överens tillsammans om hur många tal ni tycker är okej och ha någon slags max-gräns. Du har rätt till dina känslor att känna att det blir för lite fokus på dig och för mycket på honom. Men han har också rätt till sina känslor och det kanske kan vara bra att ta reda på vart han står i det här.

    Om du har två tal att räkna med, vill du då att din blivande också får två tal? då blir det jämt fördelat och om ni båda är överens kan ni ju meddela toastmastern detta så håller hen koll på att det blir så. Men med tanke på hans bakgrund och hur mycket mer släkt han har på kalaset kanske ni kommer fram till att 2-5 är en jämnare fördelning, meddela i så fall detta till toastmastern. 

    Jag läste Magdalena Ribbings bok om bröllop, jag tror att den heter "JA". Jättebra bok och där stod det något om att vid anmälan av tal så kan toastmastern säga att brudparet har önskat att talen inte blir längre än 2 minuter. Rekomenderar att du läser det kapitlet för det kanske ger dig lite tips på hur man kan förhålla sig. 

Svar på tråden orolig för förmånga tal från min blivandes släkt