Inlägg från: Solkärlek |Visa alla inlägg
  • Solkärlek

    Jultävling:Tema julpynt

    Jag har ett tips på ett fint julpyssel som kommer bli ett julpynt när det är färdigt. :) 

    Många här på bröllopstorget sparar säkert på tomma glasburkar som ska bli fina ljuslyktor. Om man har några extra över kan man göra som jag har tänkt: Måla burkarna med glasfärg i olika motiv så att de tillsammans bildar en klassisk julkrubba.  

    Jag har precis börjat måla så det är inte klart ännu. Men min tanke är att jag ska välja en stor burk till att måla stallet på, med Jesusbarnet i krubban, Josef, Maria och kanske en oxe på. Sedan har jag en annan glasburk där jag målar en stjärna på och mörkblå himmel. Ytterligare en glasburk blir dekorerad med de tre vise männen och en annan burk blir prydd med en herde och ett får. Åsnan får också vara med på ett hörn. När jag har målat alla glasburkarna med dessa motiv tänkte jag placera dem i en grupp på ett fat och tända värmeljus i burkarna. Jag tror det kommer lysa riktigt fint igenom glasfärgen.  

    Här är en bild på mitt pyssel, man ser skissen på hur jag har tänkt måla men än så länge har jag bara gjort en vis man och stjärnan.



    Jag älskar verkligen julen och adventstiden. Ett klassiskt pynt som kanske är mindre orginellt men som är mitt favoritpynt är alla dessa julstjärnor som hänger i fönstren och lyser upp den mörkaste tiden. Det är något speciellt med just det här skenet som kommer från julstjärnan. 


    Jag vill gärna vinna det här smycket för så fort jag såg det tänkte jag på min relation med min sambo. Han känns som en riktig själsfrände och våra själar blir mer och mer sammanflätade på något vis. Jag tyckte att smycket gestaltade det på ett så fint sätt. 
     
Svar på tråden Jultävling:Tema julpynt