• CJ5
    Äldre 12 Dec 16:22
    23320 visningar
    10 svar
    10
    23320

    Hur skriver man om presenter på inbjudan?

    "Inga presenter tack!

    Vi har tänkt och funderat,
    och vårt innehav av husgeråd studerat.
    Man kan snabbt konstatera,
    att vi behöver inte mera.

    Vill du/ni hjälpa oss att vårt bröllop extra förgylla,
    är ett bidrag till vårt konto ett sätt att vår önskat uppfylla"

  • CJ5
    Äldre 12 Dec 16:23
    #9
    Aniara4 skrev 2013-12-12 15:13:19 följande:
    Som Chicita försöker peka på kan det vara lite känsligt med presentönskemål, och därför är det bra att tänka till lite extra kring en sån formulering. Rent hyfsmässigt är presenter något man aldrig ska förvänta sig eller be om, utan de ska komma som en glad överraskning om man får några.

    Sen är det klart att när man gifter sig är det rimligt att tänka sig att de flesta nog kommer att vilja ge en någonting, och att på något sätt försöka förmedla information om det är något man verkligen vill/inte vill ha. Men på ett snyggt sätt i så fall!

    Vi gjorde så att vi lät våra mammor ta emot anmälningarna, framför allt faktiskt med tanke på frågor om presenter. I inbjudan skrev vi ungefär "övriga frågor besvaras av X och Y", och så berättade vi för dem hur vi tänkte kring presenter så att de kunde vidarebefordra det och även hålla koll på vad folk tänkte ge så att det inte krockade.

    Vill ni sbsolut skriva ut ett kontonummer i inbjudan och inte låta någon annan förmedla det vid behov kan ni t.ex. skriva:
    "Vi har redan allt vi behöver och önskar oss mest av allt er närvaro, men om någon ändå vill förgylla vår dag ytterligare tar vi gärna emot bidrag till bröllopsresan på kontonummer XXXX-X".

    Det är snyggare att önska sig bidrag till något konkret och något annat än själva bröllopet, för att det inte ska kännas som en smygavgift eller att man i själva verket får betala festen själv fast man är bjuden. Bidrag till bröllopsresa eller till möbler/renovering passar bättre.

    Sen får ni också vara beredda på att en del inte kommer att följa uppmaningen utan ge er något de själva tänkt ut i present i alla fall, och i så fall är det bara att hålla god min och tacka för den intressanta vasen. Glöm inte att en gåva är en förmodat oväntad vänlighet som gästen väljer att glädja brudparet med, helt efter eget tycke egentligen!
    I Vissa delar av världen kan bröllopsparet förvänta sig gåvor av alla som är bjudna, även om dom tänker komma eller inte.
Svar på tråden Hur skriver man om presenter på inbjudan?