• Anonym

    oengagerad och ointresserad

    Min blivande har fortfarande inte fattat att det tar tid att planera, att vi inte kan vänta 2 månader innan bröllopet för att börja planera. Så han är inte intresserad alls av att planera... Har pratat med honom och då får han plötsligt tummen ur 1 vecka, sen är han tillbaka i samma spår. Dock är jag extrem-planerare och har i stort sett planerat klart hela bröllopet på tre månader, vilket gör att han inte hunnit med, dessutom VILLE jag inte ha med honom på vissa grejer, typ sitta och finslipa på designen (som vi valt tillsammans) i tre timmar eller sitta och pyssla med bordsdekorationer och sånt som blivande är katastrofal med. Men! Jag involverar honom i det mesta, frågar och pratar, men jag förstår också honom att han blir lite trött när det är bröllopssnack hela tiden och jag ändå gör allt. Så jag bestämde mig för att ge honom vissa uppdrag; han fixar bilen till bröllopet, tårtan och kyrkan... Men ibland blir jag skit trött på han och ledsen då jag gjort ALLT :/ Detta är min störta dröm, det vet han och jag vet att han försöker ge mig precis det jag vill ha och därför låter mig bestämma. Han har sagt själv att när han ser någon göra något son han inte kan göra bättre själv så backar han. Lägger till att jag har hållt på med bröllop i över 6 år, vi gifter oss i juli nästa år och vi har varit förlovade i 3 månader

  • Anonym

    Min blivande var rätt ointresserad till en början när jag gav mig in i planeringen för fullt. Det var 11 månader kvar när jag började, så han tyckte nog det var för tidigt med. Inom loppet av fyra månader var dock de största posterna klara, han var med och tog besluten, men gjorde inte mer än han behövde. Kände mig lite ensam ett tag, har planerat dekoren helt själv osv, även om jag frågar honom om varje liten sak, som han gärna svarar på. Men, så för någon dag sedan så kom det fram. Vi diskuterade själva bröllopsdagen och då hade han genast starka åsikter! Han menade att det där med dekor är jag bättre på och han vet att det blir fint och så, men allt som händer på bröllopsdagen är viktigt för honom att vara med och bestämma. En sak jag är så glad för är att han bestämde sig för att en rolig dans till en rolig festlåt var en bra idé ändå, det gjorde mig så glad! Så nu ska vi öva dans :) som andra sagt ska man väl ta det där med att karlarna inte är lika intresserade med en nypa salt. Ärligt talat skulle jag nog bli lite fundersam (och irriterad) om han ville bestämma massor om dekor tex, jag är rätt noga med den... ;)

  • Anonym

    Anonym (avslagen): Meh! Det är ju ERT bröllop, ER bröllopsdag! Maten som gästerna äter, tårtan, lokalen ni är i, är det "din show"? Det är ju ni som bestämt att ni ska gifta er och ni är värdarna. Verkar inte som ni var riktigt överens om att gifta er ändå, tycker han är orättvis nu. Kan ju ta hur lång tid som helst för dig ensam att spara ihop till detta bröllop, å andra sidan är det kanske det han vill? :(

  • Anonym
    Anonym (avslagen) skrev 2014-02-23 20:59:40 följande:
    jag tror jag är ensam om att ha SÅ oengagerad fästman. 
    frågade honom om han sparar något till bröllopet (jag sparar de jag kan, 500, ibland inget, 200. etc) och får då "nej" till svar. nehe? ska du börja spara då? "nepp". varför? ja för att tydligen är det min, brudens, show. för han spelar det ingen roll om han blir gift eller inte, han älskar mig lika mycket oavsett.

    ja det är ju gulligt att han säger så. men jag känner att han, genom att inte ens försöka spara till VÅRT bröllop, snarare sätter sig EMOT det. när jag berättade att jag kände så svarade han att han betalar ju brudbuketten om inte annat. wow.. typ.. 600 spänn, eller om han fick bestämma - en näve rallarros.... jag ska alltså ensam spara ihop 30 000 typ. har just nu en anställning som ger mig jobb helger och lov. alltså mellan somrarna så blir det inte så mycket (då jag inte är ensam om att ha jobbet). ja tror han har mer i a-kassa än vad jag har i lön + fullt aktivitetsstöd! 

    känns inge roligt helt plötsligt... -.- 
    Uhh. Vad tråkigt för dig! Förstår precis vad du menar - det är jag som sparar till bröllopet också - mest för att det är jag som har inkomsten. Nu har sambon börjat få csn så nu får han också börja spara men jag kan ju spara mer eftersom jag tjänar mer (men med den logiken borde ju din sambo vara den som sparar mest!)

    Jag kan förstå att det är svårt att ställa krav också men kanske ska försöka med det? Typ "nu eller aldrig" och göra upp en budgetplan och visa honom att han också får lägga manken till. Har man dessutom kanske bestämt ett datum har man ju inte hur lång tid som helst på sig att spara ihop om man bara kan lägga 500 i månaden som mest.  
  • Anonym

    Jag skulle nog inte gifta mig om det var sådär. Känns lite som att han gifter sig bara för att du vill? Det samvetet skulle jag aldrig kunna leva med. Många killar bävar nog för hela grejen, men det är ju över ganska snabbt och det är ju ändå själva äktenskapet som betyder något. Fråga hur HAN vill ha det om det är så att ni ska gifta er. Det känns som att du vill ha hela kittet och han inte alls? Isåfall hade han ju sparat undan pengar menar jag. Min sambo är inte heller så mycket med i planeringen, men han lägger undan lika mycket som mig och han checkar av ibland för att se vad jag tänker och om han tycker likadant. Skulle aldrig gifta mig med honom om han inte ens kan lägga undan pengar och inte ens kunde checka av, utan att man själv påpekar något. Kanske ska ni vänta något år? Känns inte schysst att ta hans sparade pengar som var tänkt till annat, till bröllopskassan. Om det nu var en seriös tanke.

  • Anonym

    KanKe behöver ni inte börja planera så mycket ännu om det är nästa år ni ska gifta er? Det kanske blir för mycket för honom. Allt på en gång liksom. Och ja, en 50-lapp/månaden bör han vara villig att lägga undan tycker man. Nä, jag vill inte vara oförskämd eller göra dig ledsen, men jag skulle lagt det där på is. Om det var han som friade borde han vetat vad han vill, men samtidigt, vet han att din dröm är att gifta dig så kanske han "ställer upp" med det utan att själv veta innebörden och/eller helt enkelt egentligen inte vill. För hur det än är så vill han till 100% så gör man inte sådär. Det är min åsikt. Mitt råd är att lägg det på is ett tag, fråga honom senare i planeringen vad han tycker om färger osv och så försöker du att kompromissa. Det är ju ER dag, inte din bara. Många tjejer gör det felet att bara planera efter vad dom själva tycker. Jag tycker att det är otroligt egoistiskt. Lycka till!

Svar på tråden oengagerad och ointresserad