Inlägg från: Anonym (Krav!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Krav!)

    oengagerad och ointresserad

    Jag har varit "mamma" till många av mina ex.. Jag var ganska trött på att tjata och alltid vara den drivande i allting. Så jag var väldigt noga med att hitta en man som tar tag i saker, gör saker spontant och aldrig behöver tjatas på! Jag hade tur och fann en sådan man, han engagerar sig massvis, tar intiativ och jag behöver aldrig gnälla eller påminna honom om saker.
    Det är otroligt skönt! Ett tag så trodde jag att det var typiskt manligt att bete sig omoget och inte ta tag i saker.

    Jag tror att många kvinnor tar hand om sina män för mycket. Genom att inte ställa krav och inte förvänta sig saker av sin partner så får man snabbt en "tonårskille" i sitt liv istället. Du TS har ju till och med fått en kille som skriker på dig när du ber honom svara på enkla frågor! Hur mycket tonårsfasoner är inte det?!

    Min sambo friade visserligen, men hans ansvar tar inte slut där ;) Han vet att han har halva ansvaret för vårt bröllop, annars blir det inte av! Det är ju halva nöjet att ha romantiska hemmakvällar och bara planera bröllop ihop!

    Så det jag vill ha sagt är:
    *Män KAN ta ansvar och bete sig vuxet.
    *Det är inte ok att din partner blir sur när du gör saker för ER skull.
    *Ställ krav! Annars fastnar du lätt med en man som inte ens kan se när det behöver dammsugas eller plocka ur diskmaskinen.

  • Anonym (Krav!)

    Avslagen: jag tycker att din blivande man verkar väldigt elak! Även om han inte tycker att det är så kul så borde han väl vilja göra det för dig?! Älskar man någon så vill man väl uppfylla den personens drömmar? Han vet att ett bröllop är viktigt för dig men han skiter i det. Dessutom är det förbannat elak att du ska gå och snåla med dina små kronor, för att betala något till ER och mat till hans gäster också, medan han leker upp sina pengar och åker snålskjuts på dig. Det gör ju att ni får helt olika levnadsstandard hemma. Kanske får du sätta dig ner med honom och fråga hur han egentligen känner för dig? Varför han inte bryr sig om något som är så viktigt för dig. Vill han att hans familj och vänner ska äta och dricka alkohol på bröllopet , eller har du fria händer att välja att bara bjuda in dom du vill? Nä jag tycker att det handlar om respekt och att vilja sin partners bästa. Vill han inte gifta sig så får du acceptera det, och vill han inte ha en fest så får du ta det med. Men att vilja gifta sig och ha fest med inte betala är ruttet tycker jag.

  • Anonym (Krav!)

    Avslagen: varför håller han på " sina pengar" ? Han förstår väl att ni snart kommer delat på allt enligt lagen? Er bostad delar ni, er ekonomi delar ni, sparande är gemensamt m.m. Om du får en dålig ekonomi så påverkar det ju honom också. Ett bra gemensamt sparande är ju en gemensam förutsättning för en trygg framtid och alla pengar ni sparar behöver ju inte gå till bröllop.

Svar på tråden oengagerad och ointresserad