• Tillys

    Hur väljer ni gäster?

    Usch, gästlistan och hur den kommer mottas av min familj får mig nästan att inte vilja gifta mig. Mina föräldrar är skilda och jag är inte förtjust i min mammas nya. Helst av allt hade jag sett att han inte närvarade på vårt bröllop, men samtidigt är han min mammas fästman och även om hon är medveten om mina känslor för honom så skulle hon aldrig lämna honom hemma. Jag vill inte heller bryta upp par.

    I min m2bs släkt känns allt så självklart då vi bor i hans hemstad och vi vet vilka vi umgås med och som står oss nära. Det är lite värre med min släkt dels för att jag sällan träffar dem, men också för att jag växt upp väldigt nära mina kusiner, men i stort sett saknar all kontakt med dem idag. Jag vet också att det kommer bli sura miner om jag bjuder vissa kusiner men inte andra. MIn ena farbror och hans fru har betettt sig illa mot min farmor i många år och jag är inte säker på att jag vill att de skall komma, men samtidigt har de aldrig gjort mig något.

    Vi har också kommit ihop oss med släktingar till min m2b, och det finns inte en chans i h*lvetet att vi bjuder dem. Frågan här är istället ifall vi borde bjuda deras vuxna barn, trots att vi inte bjuder dem. Vi har egentligen ingen kontakt pga konflikten, men de har inte gjort oss något.

    Jag har också funderingar kring vissa kompisar. Jobbarkompisarna som jag umgås med dagligen och känner att jag har en nära relation med, borde jag bjuda dem? Eller bjuder jag bara våra "privata" gemensamma kompisar? Om jag bjuder mina jobbarkompisar, borde jag bjuda deras respektive som jag aldrig träffat också? Det känns som att jag borde det. Jag är lite tightare med vissa på jobbet än med andra, men vi är en väldigt liten arbetsgrupp. Kan jag nöja mig med att bjuda vissa eller borde jag bjuda alla för husfridens skull?

    Dessutom är min m2b helt inställd på att vi måste bjuda dem som vi har varit på bröllop hos. Jag känner att jag inte står nära någon av dessa par, och vissa bröllop är det han själv som varit på innan vi träffades. Hur gör ni med sådant?

    Mycket tankar just nu.... Känns som att halva vår lista på ca 100 personer består av människor som jag bjuder för just husfridens skull.. och hur roligt är det!?

Svar på tråden Hur väljer ni gäster?