• Catich

    Hur väljer ni gäster?

    Den kanske mest självklara och roligaste delen av att planera sitt bröllop är ju själva festen med familj och vänner. Men nu när vi på riktigt sätter oss ner och ser över vilka vi vill bjuda känns det inte så enkelt längre. Därför måste jag rådfråga er andra. Hur har ni gjort?
    Lite bakrundsfakta är att vi har ett antal gäster som är helt självklara. Men sedan börjar man fundera i banorna att "ja, vi bjuder ju så och så många från mammas släkt, måste vi kanske bjuda lika många från pappas?"i något slagt rättvisetänk. Men pappas släkt består av 50 personer totalt! Har då funderat på att bara bjuda familjen som stått mig närmast - men det var säkert 20 år sedan jag såg deras barn (kusiner som är jämnåriga med mig).
    Så nu har jag hamnat i något slagt status quo där jag inte vet om jag ska lägga till eller dra ifrån. Men mer gäster än ca 60 har vi inte råd med.
    Funderade ett tag på att helt skippa släkten eftersom min sambo inte bjuder sin familj (har ingen kontakt ), för att åter igen få "jämnvikt". Ja, ni hör ju! Jag har nu funderat så mycket att jag blivit lite galen!
    Tips mottages tacksamt! 

  • Svar på tråden Hur väljer ni gäster?
  • Catich

    Med handen på hjärtat så har vi nog tänkt bjuda en del av artighet, inte för att man kanske är "nära". I vårt liv så har de senaste åren bestått av barn och utbildning och till och med de närmaste vännerna har inte haft tid att ses. Jag vet inte hur jag ska uttrycka det, men det dyker upp en liten känsla av olust kring det hela. Alltså på så vis att " Ja vi har ju inte hörts på ett tag, men vi vill att ni kostar på er att komma på vårt bröllop". För även om vi står för alla bröllopskostnader så brukar det alltid kosta en hel del även för gästerna (kanske behövs något plagg köpas in, hårklippning, kanske present eller eventuell resa osv). Skulle vi bara bjuda de som vi ser mest frekvent så skulle vi knappt fylla köksbordet! (shit vad tragiskt det lät!!) =)

Svar på tråden Hur väljer ni gäster?