Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Hur väljer ni gäster?

    Catich skrev 2013-11-26 20:33:15 följande:
    Den kanske mest självklara och roligaste delen av att planera sitt bröllop är ju själva festen med familj och vänner. Men nu när vi på riktigt sätter oss ner och ser över vilka vi vill bjuda känns det inte så enkelt längre. Därför måste jag rådfråga er andra. Hur har ni gjort?
    Lite bakrundsfakta är att vi har ett antal gäster som är helt självklara. Men sedan börjar man fundera i banorna att "ja, vi bjuder ju så och så många från mammas släkt, måste vi kanske bjuda lika många från pappas?"i något slagt rättvisetänk. Men pappas släkt består av 50 personer totalt! Har då funderat på att bara bjuda familjen som stått mig närmast - men det var säkert 20 år sedan jag såg deras barn (kusiner som är jämnåriga med mig).
    Så nu har jag hamnat i något slagt status quo där jag inte vet om jag ska lägga till eller dra ifrån. Men mer gäster än ca 60 har vi inte råd med.
    Funderade ett tag på att helt skippa släkten eftersom min sambo inte bjuder sin familj (har ingen kontakt ), för att åter igen få "jämnvikt". Ja, ni hör ju! Jag har nu funderat så mycket att jag blivit lite galen!
    Tips mottages tacksamt! 
    Vi bjuder dom vi vill bjuda. Jag har väldigt liten släkt, men m2b har mkt stor släkt. Vi bjuder inte alla i min släkt då jag inte vill ha vissa av mina på bröllopet, men vi bjuder ganska många från hans släkt, eftersom vi vill ha dom på vårt bröllop. Så enkelt är det för oss, vi ska ju ändå gifta oss, vilket innebär att allt blir VÅR släkt ändå.
    =) 
Svar på tråden Hur väljer ni gäster?