Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    magnetröntgen och förändringar i hjärnan. Hjälp!

    Nansii skrev 2013-11-24 17:16:34 följande:
    Hejsan! Jag har alltid lidit av någon form av ångestsjukdom. Jag sitter konstant och oroar mig över allt, det värsta har alltid varit att drabbas av nån form av hemsk sjukdom, hypokondri om man säger så.
    Fick för ca. 2 månader sen flimmer framför ögonen som försvann efter en vecka. Efter upptäckte jag en fläck i ögat där jag inte såg någonting. Ögonläkaren konstaterade en förstorad blind fläck på det högra ögat men kunde inte svara på varför. Han menade dock att jag drabbats av migrän med aura utan den sk huvudvärken. Jag har under flera tillfällen haft svår huvudvärk men aldrig sökt hjälp för detta så vet inte om det är migrän.

    Iaf..ögonläkaren skickade mig på magnetröntgen av hjärnan för att "utesluta annat" som han sade. Jag fick telefonsamtal av honom för några dagar sedan och de hade inte hittat något som kan påverka min syn och den blinda fläcken. Dock upptäckte de en viss förändring i hjärnan!? Han förklarade dock inte mer utan sade bara att de skickar mig till neurolog.

    Nu är jag ju livrädd att jag ska ha MS, det har alltid varit en sjukdom som oroat mig och nu sitter jag med konstant ångest över denna sjukdom och tror att det är absolut det jag har eftersom de hittat förändringar!! :(

    Nu undrar jag om det är några andra som varit på MR där de upptäckt förändringar i hjärnan som var av andra orsaker än just MS?
    Hej!

    Det finns massor med anledningar till att det syns något på en magnetröntgen av hjärnan.
    Jag själv har ett Lipom (en klump av fettceller) som sitter mellan mina hjärnhalvor, det är helt ofarligt, kan dyka upp var som helst i kroppen. Dock såg det på röntgen ut precis som en tumör, så det krävdes en hel radda med undersöknignar och provtagningar innan dom hade fastställt vad det var. Jag var också väldigt orolig, men det visade sig som sagt inte vara något man ens behövde åtgärda. 

    Så mitt råd till dig är att ta det lugnt, inte måla upp massa skräcksenarion utan vänta och se vad läkarna kommer fram till. =)
Svar på tråden magnetröntgen och förändringar i hjärnan. Hjälp!