Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Utbränd/deprimerad? + Frågor till er som varit det.

    Till att börja med kan du sjukskriva dig i en vecka utan läkarintyg. Under tiden kan du kontakta vårdcentralen och försöka komma till en läkare så fort som möjligt för att diskutera sjukskrivning, och samtidigt kan du be om att få komma till en psykolog (helst!) eller kurator.

    Depression kan man ha i olika grader. Vid en djup depression klarar man i stort sett ingenting, men man kan absolut vara deprimerad och fortfarande gå till jobbet och rentav ha stunder då man tycker nåt är kul. Det viktiga är att du har uppmärksammat det här och vill göra något åt det innan det går så långt att du brakar ihop helt!

    Är du med i facket? Kan de göra något åt din arbetssituation? Finns det en företagshälsovård du kan vända dig till? Företagshälsovård kan vara bättre än vårdcentralen när dina problem är så tydligt arbetsrelaterade!

  • Aniara4
    Anonym (Undrande, orolig) skrev 2013-12-01 13:36:41 följande:
    Jag kan inte sjukskriva mig en dag ens utan sjukintyg längre då min arbetsgivare bestämt det pga att jag varit sjuk "för många gånger på ett år" (ett par förkylningar). Litar inte riktigt på vår företagshälsovård då de brutit sekretessen gentemot min arbetsgivare i ett samtal.
    Ok. Ja, det låter ju verkligen som en kanon-arbetsgivare. Vad gör de om du sjukskriver dig ändå? Ger dig sparken? Vore det verkligen det värsta som kan hända...? Har du A-kassa?
Svar på tråden Utbränd/deprimerad? + Frågor till er som varit det.