• sandri87

  Presenter till brudparet, hur ska man göra?

  Hej,

  Jag ska gifta mig i augusti nästa år och har en liten fundering kring presenter.
  Jag och min fästman vill helst få pengar i presenter eller några saker vi verkligen behöver. Oftast är det så att folk bara köper nåt och till slut har man kanske flera vinkaraffer.
  Hur har ni gjort eller ska göra?
  Jag vet att man kan skapa en presentsida på nätet men har någon en idee hur man kan skriva på ett bra sätt att man bara vill ha pengar?

  Tacksam för hjälp.

 • Svar på tråden Presenter till brudparet, hur ska man göra?
 • PimPim83

  Jag har fått uppfattningen att gäster hellre ger presentkort än "bara" kontanter (i alla fall i vår umgängeskrets). Ni kanske kan lista några affärer där ni brukar handla och där ni önskar få presentkort?

  Vi önskade oss bidrag till en resa och skrev såhär på vår bröllopshemsida:

  "Eftersom vi levt under samma tak i flera år har vi det mesta av allt (och lite till). Vi behöver därför inte fler saker.
  Däremot skulle vi uppskatta ett litet bidrag till vår bröllopsresa genom ett presentkort på Resia."


 • Mathildatiger

  Vi har lite samma problem, vi vill inte ha fler saker när vi har allt vi behöver.

  Jag funderar lite på om man kan säga att man inte vill ha något över huvud taget. Folk är så obekväma med att komma tomhänta, men det är vad vi verkligen vill. Ev funderar jag på att be om bidrag till någon välgörenhetsorganisation om de nu måste ge något, men hur formulerar man det?

 • Alyllyra

  Vi skrev typ
  "Den bästa presenten är att ni kommer och firar med oss och vi önskar oss därför inget annat. Om ni ändå vill ge en liten gåva skulle vi uppskatta ett bidrag till bröllopsresan."

  De flesta kom med ett kuvert med en slant i, några kom med prylar och några kom inte med några presenter alls. Precis som vi hade förväntat oss! 

 • Ello

  Vi skrev att vi hade allt och att vi var glada att dom ville komma och fira. Men om dom vill ge något får dom gärna ge ett bidrag till vår bröllopsresa och så uppgav jag kontonummer.

  Jag orkar inte hålla på med en massa skit, det är släkt och vänner jag bjuder, så jag bryr mig inte om hur fult det är att be om pengar eller uppge kontonumret på en gång... underlättar ju bara att man får all info direkt istället för att någon ska ange numret eller att vi får en massa löspengar. Bor inte i Sverige heller så resecheckar funkar inte heller, men det hade vi nog inte valt ändå då vi aldrig bokar genom såna saker.

  Anyways, det jag vill säga är att skriv det ni vill och linda inte in det i en massa smörja så att det blir svårt att förstå vad ni verkligen vill. Glad

 • Chicita

  Vi ville inte ha något alls. Men pappas sambo blev nästan arg när vi sa det och ville att vi i alla fall önskade oss ett bidrag till bröllopsresan Flört
  Eftersom vi dessutom hade temabröllop så ville vi hellre att gästerna hyrde/sydde/köpte kläder i temat än gav oss presenter.

  Så det slutade med att vi på inbjudan skrev väldigt enkelt att om vi får välja så vill vi att dom kommer i medeltidsdräkt istället för att ta med presenter, men att om dom ändå vill ge något så är ett bidrag till bröllopsresan eller festen välkommet.

  På hemsidan skrev jag ett rim om det sen där vi sa i princip samma sak.
  Men hade jag fått välja så skulle jag helst skrivit "vi avsäger oss presenter, vill ni gärna bidra till vår dag så kom i medeltidskläder" 

  Var tydliga i alla fall.
  Om ni vill ha presenter (pengar) så kan ni exempelvis skriva:
  Vi finns registrerade på Cervera där ni kan hitta vår önskelista. Vi blir även tacksamma för ett bidrag till bröllopsresan.

  Skriv inte "er närvaro är viktigast av allt och vi behöver inga presenter" om ni inte menar det. För det är alltid flera som tar er på orden och inte kommer med presenter då Flört
   

 • sandri87

  Tack så här länge för alla kommentarer och tips.
  Det med Cervera har jag också kollat på och tyckte att det var bra. Sedan kommer en del gäster från Tyskland och för de är det inte lika lätt att göra det.
  Vill också vara ärlig och skriva att vi helst vill ha pengar, samt att de kanske kan ge oss i present en upplevelse som vi kan göra. Exempelvis dykning på bröllopsresan eller liknande.

 • 20110519

  Hoppar in med en fråga jag också. Skriver man med inbjudan vad man önskar i present eller hur gör man 
  för att förmedla vad man önskar. Vi önskar specifika gåvor samt pengar bröllopsresan. =) 

 • Chicita
  20110519 skrev 2013-11-25 19:55:25 följande:
  Hoppar in med en fråga jag också. Skriver man med inbjudan vad man önskar i present eller hur gör man 
  för att förmedla vad man önskar. Vi önskar specifika gåvor samt pengar bröllopsresan. =) 
  Om ni har speciella saker ni önskar så är det bättre att hitta en bröllopssida där man kan lista sånt och skriva i inbjudan att "önskelista finns på ........."
  Eller så låter ni någon annan ta emot anmälningarna och skriver i inbjudan att "presentfrågor och annat kan ställas till XX"

  Annars känns det som att ni har stoppat med en inköpslista  
 • bettansss
  Mathildatiger skrev 2013-11-21 09:06:37 följande:
  Vi har lite samma problem, vi vill inte ha fler saker när vi har allt vi behöver.

  Jag funderar lite på om man kan säga att man inte vill ha något över huvud taget. Folk är så obekväma med att komma tomhänta, men det är vad vi verkligen vill. Ev funderar jag på att be om bidrag till någon välgörenhetsorganisation om de nu måste ge något, men hur formulerar man det?
  Vi bad om bidrag till välgörenhetsorganisation just för att man då kan ge något om man nu så gärna vill utan att vi fårr en massa saker som vi inte vill ha.

  I inbjudan skrev vi: "Vi är mer än glada att ni är med och delar dagen med oss. Vill ni ge en gåva, tänk gärna på de som behöver det mer än oss. Förslag på mottagare finns på hemsidan". På vår hemsida skrev vi sen "Brudens topp-3" och "Brudgummens topp-3" på olika organisationer som vi gillar. Det är många som hittills har osat som gillar idén ch uppskattat det!
 • annapia

  Hej! jag har en fråga som passar till denna rubrik på forumet. Vi ska till vår sons bröllop i sommar och det sker på annan ort än bostadsorten då de finner den så tilltalande. Vi vill gärna ge dem en fin gåva och har nog inget problem med att finna den "perfekta" gåvan såsmåningom. Jag vill dock inte ta med mig gåvan till bröllopet (de ska inte ha någon lysning) ffa då jag tycker det blir en sådan jämförelse av gåvor från andra vänner och släktingar och detta känns både fel och opassande. Vi vill gärna lämna över den när vi är med dem på egen hand. Min fråga är om är det fel att göra så, tycker många att det är ett konstigt tillvägaggångssätt? När bör vi i så fall lämna över den före eller efter bröllopet?
  Tar tacksamt emot alla åsikter i frågan och idéer på hur ni har gjort eller skulle göra? Hur skulle ni blivande brudpar skulle vilja ha det?

 • Chicita
  annapia skrev 2015-02-26 14:23:40 följande:

   Min fråga är om är det fel att göra så, tycker många att det är ett konstigt tillvägaggångssätt? När bör vi i så fall lämna över den före eller efter bröllopet?
  Tar tacksamt emot alla åsikter i frågan och idéer på hur ni har gjort eller skulle göra? Hur skulle ni blivande brudpar skulle vilja ha det?


  Nej det är inte fel, men det kan uppfattas konstigt av vissa. Blir det paketöppning där och då så kan det se snålt ut om  inte brudgummens föräldrar ger en present. Ingen kan ju veta att dom antingen redan har fått den - eller ska få den.
  Jag skulle ha tagit med ett kort där det står något om "nästa gång ni kommer hem till oss på middag så finns ett paket till er där" *typ*
Svar på tråden Presenter till brudparet, hur ska man göra?