• zero

    Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?

    Jools : hur stor är fedexavgiften vanligen på? fast avgift eller %? Undrar varför vissa får betala mer än andra. Eller köpte du ringen där också?

  • zero

    elijongbg: Tack! En fråga till: I mitt fall så levererar posten paketet eftersom fedex inte gör några leveranser där jag bor. Hur betalar man moms och tull? betalar man det direkt till budet eller får man en faktura eller hur farao funkar det? Var en evighet sedan jag beställde från USA och jag har aldrig haft fedex till det heller.(bara när jag beställt från england) så jag kommer inte alls ihåg hur det fungerade.

  • zero

    Det du skriver hade varit min värsta mardröm hehe. Alltså Om man har en ganska begränsad budget på redan massor av pengar och man åker på dubbla avgifter, jag hade nog fått allvarlig panik alltså haha

  • zero

    Hehe ja efter vad du säger så är det ju lika bra att man beräknar tull och moms på 60% när man köper vigselring och sten för att vara på den säkra sidan. Menar om det handlar om stora summor uppåt 120k så kanske man helt inte kan slänga ut sådär dubbla avgifter ovanpå också.

  • zero

    Jools: tack!

     Elijongbg: Haha ja men det är just det jag är rädd för. Jag hade aldrig kunnat slänga ut sådär 20-30k om något varit helt felberäknat. Så efter den mardrömshistorien höjer jag budgeten med 50k så får jag ju möjligen en positiv överraskning istället.
    Haha näää vaddå jag är inte alls paranoid ;)))   Skäms

  • zero

    Jag har precis som dig Jools,extremt dålig efarenhet av fedex. De har liksom inte skött en enda leverans hit eller från mig smidigt öht.
    Posten har iof gjort deras utkörningar och de har ju verkligen inte skött det heller. Typ läser inte portkoden på paketet, kommer aldrig när de säger att de ska komma. Påstår att de inte har adressen osv.

    Mitt senaste år med fedex har varit ett h*lvete men nu känns det som man har blivit stamkund där så så fort jag ringer vet dem liksom vem det är haha. Jag hade panik när jag hade lämnat ett paket till dem så fastnade det i malmö för de påstod att de inte hade adressen tillbaka till england, jag var helt paranoid att de skulle slarva bort ringen alltså. Den senaste gången jag hade med dem att göra så hade de suttit på mitt paket i 3 veckor utan att höra av sig. Jag hade noll koll på att paketet ens var skickat eftersom jag hade fått helt andra leveransuppgifter från 77diamonds.

  • zero

    För att återgå till ämnet så hade jag begärt ut en aset för denna:  http://www.jamesallen.com/loose-diamonds/cushion-cut/0.60-carat-e-color-vs1-clarity-sku-196779 

    Den är lite mörk i bordet och jag vet inte om den är ögonren heller.och det enda som gör det svårt för mig att bestämma om jag tycker om den eller inte är att kameran reflekteras i stenen så det gör det väldigt svårt att se hur den ser ut på ett rättvist sätt. Det är väl det jag mest stör mig på med james allen ibland.

  • zero

    Cushions är ju alltid mindre,tyvärr :/
    Man får mer sten för pengarna om man väljer en rund med en lägre budget. Men det är ju helt upp till vad du vill och känner.

    Den jag hittade är jag rätt säker på kommer se bra ut, dock måste du avgöra om mycket kontrast är något du vill stå ut med.
    Det är liksom det enda "problemet" med den stenen, annars var det den bästa jag hittade på JA åt det rektangulära hållet inom en låg budget.
    jag tror den kommer vara bra på att reflektera ljus men det låter man en aset isåfall bedömma.
    Stenarna på james allen visas ju liksom bara i en sorts belysning.
    Det gul-bruna du ser i stenen är kameran och inte stenen, något ljusare lär den vara irl.
    Samt  så är ju din smak det enda som räknas här . Det enda jag egentligen kan säga är ju vad som eventuellt presterar bra eller inte.
    Det kan ju vara så att de har något liknande som de inte har ute på sidan som inte är så enormt kontrastfyllt.

    Kom på en sak dock! På james allen kan man bara begära ut 3 aset eller liknande /kund.
    Jag har ju bara kollat åt det rektangulära hållet eftersom det var det du främst ville ha också.

    Så mitt råd:
    Plocka ut tre stenar du verkligen gillar, och om du gillar crushed ice låt "det " finnas under bordet isåfall så att det inte blir som att titta på guldmynt i en mörk brunn.Jag har lite svårt att uttrycka här vad jag menar men jag hoppas du hänger med. Annars får du säga till!
    Om du kollar på stenen jag länkade,och bortser från det svarta, sedan kollar på den senaste stenen du länkade så kanske du förstår vad jag försöker förklara? haha jag är usel på att förklara saker ibland alltså.
    bordet ska liksom inte vara helt dött.Det ska inte vara en som massa smådött bling genom en ruta.
    Men kolla med JA via mail också de kan ju inspektera allt personligen.

  • zero

    Jag skrev bara fel.Jag menade begränsad budget. Dvs det ska vara väldigt exakt.Hur vida den är låg eller inte är väl olika från person till person.
    Slipning är det viktigaste,det är viktigare än storlek. Vill du gå upp i storlek för samma budget så får du räkna med sämre slipning (vanligen).
    Omgivningen reflekteras i vissa stenar varav kameran i vissa.

  • zero

    Vilken sten gäller det?
    Alla vs2:or är inte ögonrena om det är "black crystals" i bordet dock,vi pratade om det innan.

  • zero

    Jag personligen hade inte gjort det. Men oavsett vilket så hade jag begärt ut asetbilder och låtit det vara ett stöd i valet av sten. Du gör självklart som du vill.

Svar på tråden Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?