• zero

    Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?

    Majblomma: var köpte du ifrån? *nyfiken*. Hade varit roligt att se din sten fattad också :)

    ellysmom: Ett tips när du kollar runt på stenar är att ha stenen ovanför en skarp röd eller annan färgskarp yta eller tja,alternativt mellan fingrarna och ser du för mycket rött eller för mycket hud genom stenen. Är det "döda partier" dvs stenen  som läcker ljus. man kan inte se allt med bara ögonen dock men tja,skitsamma. Man ska köpa det man gillar. Men det är iaf ett tips om det inte är från något ställe som erbjuder aset eller dylikt.

  • zero

    Totalt omöjligt att ge feedback, tyvärr. Men gillar du stenen så ska du ju köpa den. Hade du haft lite mer specs, foton och aset hade det varit enklare. Cushions är ju som sagt tyvärr inte graderade i cut (förutom några märkesstenar då) så det kan vara omöjligt att svara på utan att se  stenen på riktigt och helst som skrivet ovan.

  • zero

    Antar att du menar AGS(L) och då är ju alla stora juvelerare oseriösa då menar han/hon , undrar vad hon eller han grundar det på. Verkar oseriöst tycker jag.

  • zero

    Alltså cushions graderas normalt sätt inte i cut, fortfarande. 

  • zero
    majblomma skrev 2013-11-27 08:20:16 följande:
    Ellysmom, jag är inte så bra på att bedöma proportionerna (table, depth osv.) på moderna cushions så där kan jag inte kommentera, men färg och klarhet är ju bra och om du har sett stenen personligen så har du dina egna intryck att gå efter. Min diamant är också H och jag tycker att den ser mycket vit ut. Jag har ingen halo och kan se den från sidorna där den ser färglös ut. När den var lös la jag den på vitt papper och inte ens då såg den varm ut. Men det beror väl på hur känslig man är. Jag kan i alla fall inte se någon tydlig färgskillnad när jag håller den brevid ett halsband som har CZ (vilka jag tror är färglösa). Kan du inte ta med din alliansring och jämföra?

    Jag vill bara tillägga att jag älskar lite varmare färger på antique cuts, min råkade bara vara H - fast jag klagar inte

    Zero, jag ska se om jag kan ta någon bild på ringen. Ska du köpa en AVR? Jag är mycket nyfiken på dem! Vad har du för planer när det gäller ringen? (Förlåt om jag kapar tråden, ellysmom!)
    Ja gör gärna det! Tycker det är skoj att du valt en antik sten :)
     Och ja, jag hade tänkt det  så fort de fåt in någonting intressant. Den senaste stenen av intresse de hade inne klipptes för snabbt av en tjej från pricescope så jag väntar snällt på min tur. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den än. Jag måste få se stenen först innan jag bestämmer mig.
  • zero
    ellysmom skrev 2013-11-27 07:26:58 följande:
    Han är knappast oseriös. En av de största guldsmederna i Göteborg så det skulle ju inte hålla det förstår du säkert också. Känns lite som att du litar blint på en webshop där du aldrig träffat någon som står bakom sidan (som fö är rent stenålders. bara en sån sak skulle få mig att aldrig våga handla från dem även om de visst återkopplade snabbt etc.)
    Men, jag är ju inte ute efter samma som dig heller. Vill absolut inte ha nån halo då jag tycker det tar bort hela effekten av den stora stenen och ser lite loppis-aktigt ut.
    Jag vill kunna se hela stenen så slipning och färg känns viktigast för mig. Och förhållandena såklart så att alla sidor av stenen kan framhävas i den fattning jag ska ha.
    Min fundering gällde mest om så låg färg som H kan se ok ut på så stor sten till mina övriga som är River. 
    Jag tycker faktiskt det är väldigt märkligt hävda att ingen som handlar med AGS är seriösa.AGS är dock dyrare och det är en väldigt stor anledning till att många svenskar kanske inte använder dem. 
    http://www.pricescope.com/wiki/diamond-grading

    Jag vet inte riktigt varför du har taggarna utåt. Du ställde frågor och jag har svarat. Jag har inte varit otrevlig eller menat vara otrevlig så jag förstår inte riktigt?

    Om H ser bra ut till dina övriga stenar kan nog bara du själv avgöra. Alla har vi olika smak. En del är mer färgkänsliga än andra.
    Det finns inget som ser konstigt ut gällande sifforna på stenen heller. Men jag kan som sagt återigen inte uttala mig om vad jag verkligen tycker eftersom jag inte sett någonting som skulle kunna hjälpa mig på andra sidan datorn och jag har inte heller sett den i verkliga livet. 
  • zero

    Ellysmom: När och hur har jag vetat bäst och varit nedlåtande? Allt jag gjort är ju att svara på dina frågor och om du uppfattat mig annorlunda så är det ju trist för det har inte varit menat så iaf.

    Angående GOG (och vad jag tror att 120926 menar) så är det respekterat av de kunder som handlat där sedan de öppnade, "storhandlarna" hänger på pricescope . Deras främsta försäljare (Jonathan) är ju också aktiv på ps. Jag vet att de sålt till svenskar också, en på detta forumet har haft en avc hemma och kanske fler. Jag kommer köpa därifrån snart och jag lovar att berätta för de som vill veta hur det gick att köpa därifrån.

    Anledningen att jag öht blev intresserad av att köpa därifrån bortsett från alla videos, folks erfarenheter och deras av-serie är att det är det enda stället jag vet existerar (även som fysisk butik) där man kan begära ut precis vad för information som helst av det man köper och att man har rätt att få video och bilder utöver det på vad jag köper (fördel för internethandel)Sen hur andra väljer att göra är ju upp till dem.

  • zero

    Vet inte om du gillar H&A cushions men ja denna är okej, fanns en jag gillade mycket bättre men den var reserverad tyvärr. (jag har inte letat på JA dock) : 
    http://www.briangavindiamonds.com/diamonds/diamond-details/0.535-f-vvs2-cushion-diamond-ags-104067042027#!prettyPhoto[gallery2]/2/
    Ungefär samma pris, bra cut och samma storlek "face upp" men väger mindre.
    Det var den bästa där för liknande storlek och pris.
    Du betalar ingen tull på lösa stenar,dock moms på 25% om jag minns rätt. 

  • zero

    Skrev helt galet. det skulle stå: bra cut, liknande storlek (sida till sida (mm) men väger mindre och är mer en kvadrat.
    bordet är mindre på bgd's sten också. Dock är den från JA en sk "crushed ice cushion" något som de flesta inte föredrar pga av olika anledningar.

Svar på tråden Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?