Inlägg från: majblomma |Visa alla inlägg
  • majblomma

    Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?

    Ser jättefin ut! Vad har den för mått? Jag har också en cushion cut, men min är antikslipad.

  • majblomma

    Du kan absolut lita på GOG. De är mycket seriösa. Antikslipade diamanter har en öppen kulett ("hålet" i mitten) och större facetter än moderna. Kronan är också högre, vilket du kan se om du tittar på profilen. Jag tycker om det blomliknande mönstret som de äldre diamanterna har, men det är förstås en smaksak och om du ska para ihop din ring med prinsesser blir det säkert jättefint med en modernt slipad cushion.

    Min antikslipade diamant är ganska rund fastän den är cushion cut. Den är Wesselton och jag tycker att den är mycket vit, men den reflekterar färgerna omkring sig och skiftar i olika pasteller vilket jag tycker är jättevackert.

    i1302.photobucket.com/albums/ag124/majblomma/Collage8_zps007ed358.jpg

  • majblomma
    ellysmom skrev 2013-11-20 10:10:08 följande:
    ok , skönt att höra det från fler. Jag har skrivit till min guldsmed nu och försökt höra mig för vad jag kan tänkas få för min budget. Kanske dumt att han vet om den men känns som att om han vet att jag är lite mer insatt än medelsvensson så kanske han inte tänker att han kan lura mig i samma utsträckning i alla fall. haha!

    Din sten är superfin! Hur stor är den och vad ska du göra med den?

    Kollade på sajten som guldsmeden sa var "bedrövlig". Diamantia.com och hittade en på 1.5ct som går in i budgeten och så får jag i så fall betala för ringen och fattningen separat men nånsstans tycker jag att en cuschion är lite snyggare om den är något större. Gillar inte FÖR stort och skulle inte vara bekväm med det heller iom mitt jobb.  
    Tack! Den är 7.35 mm bred. Jag har den i en solitärring nu. Jag tycker inte att den är i vägen, utan jag är helt van. Men om jag inte vill ha den på mig av någon anledning har jag bara min vigselring.

    Varför skulle Diamantia vara bedrövlig? Jag har inte själv handlat från dem, men de tillhör ju Kaplans som är ett seriöst företag. Om du har möjlighet att besöka Diamantia kan du ju jämföra olika diamanter och avgöra själv.
  • majblomma

    Ellysmom, jag är inte så bra på att bedöma proportionerna (table, depth osv.) på moderna cushions så där kan jag inte kommentera, men färg och klarhet är ju bra och om du har sett stenen personligen så har du dina egna intryck att gå efter. Min diamant är också H och jag tycker att den ser mycket vit ut. Jag har ingen halo och kan se den från sidorna där den ser färglös ut. När den var lös la jag den på vitt papper och inte ens då såg den varm ut. Men det beror väl på hur känslig man är. Jag kan i alla fall inte se någon tydlig färgskillnad när jag håller den brevid ett halsband som har CZ (vilka jag tror är färglösa). Kan du inte ta med din alliansring och jämföra?

    Jag vill bara tillägga att jag älskar lite varmare färger på antique cuts, min råkade bara vara H - fast jag klagar inte

    Zero, jag ska se om jag kan ta någon bild på ringen. Ska du köpa en AVR? Jag är mycket nyfiken på dem! Vad har du för planer när det gäller ringen? (Förlåt om jag kapar tråden, ellysmom!)

  • majblomma

    Utan sidostenar framhävs diamanten nog mer. Men det är också fint med sidostenar. Det blir säkert supervackert oavsett.

    Jag har en smal skena utan sidostenar. Min guldsmed sa att diamanten kunde fattas i fyra eller sex klor, jag valde sex. Här är en bild jag tog på morgonen, så den badar i varmt soluppgångsljus

    [URL=s1302.photobucket.com/user/majblomma/media/ringen4_zps1f099865.jpg.html][IMG]i1302.photobucket.com/albums/ag124/majblomma/ringen4_zps1f099865.jpg[/IMG][/URL]

  • majblomma

    Nej den är kuddslipad men inte så utpräglad. Den är lätt fyrkantig med rundade, mjuka hörn och sexklofattningen gör att den ser rundare ut än vad den egentligen är. Den är graderad som kuddslipad iaf.

  • majblomma
    ellysmom skrev 2013-12-05 09:56:16 följande:
    Usch, så himla putt.
    Min jobbdator har harvererat och går inte att reparera. (eller iaf helt onödigt eftersom den ändå är typ 5 år och behöver uppdateras...) Så, jag måste typ köpa en ny dator nu (iaf om inte alla bröllopsbilder ska ta hundra år att redigera vilket kunderna knappast lär gilla) och då känns det ju kanske inte så smart att lägga 50 papp på en ring.
    Så, nu behöver jag lite input från nån som tror sig ha en bra idé.

    Hittade denna ringen hos min guldsmed. vad är det för slipning tro? Tänkte fråga om man kan byta den till en kuddslipad halvcaratare eller så? min förlovningsring är ju en halvallians med 13 princesser, 4mm bred. Finns bild i min profil och i trådens början. (hittar dne inte nu)
    Tror ni det kan bli fint ihop eller bara se mesigt ut?
    Tänkte att jag uppgraderar solitären till 10 årsjubiléet eller så.


    Nej, vad tråkigt med din dator!

    Stenen på bilden ser ut att vara briljantslipad. En sådan (eller liknande ring) borde inte vara svårt att göra och du borde kunna finna en guldsmed som kan göra den för ett bra pris.

    Om jag var du skulle jag gå ner något i färg och klarhet (t.ex H VS2/SI1, men eye clean) och köpa diamanten i USA. Jag skulle gå till detta forum: www.pricescope.com/forum/rockytalky/ Där finns så många kunniga människor som kan hjälpa dig. Skriv vad du är på jakt efter och vad du har för budget. Det är mitt råd. Lycka till!
Svar på tråden Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?