• KaninA­nna
  Äldre 3 jan 13:52
  21166 visningar
  80 svar
  Inlägg från KaninAnna Visa alla inlägg
  80
  21166

  vi som gifter oss 2014 med låg budget..

  Jag kan ge lite budgettips då vi ville hålla kostnaderna nere vid vårt bröllop.


  Tårta: vill man köpa bröllopstårta från ett konditori så kostar det ca 45-55kr per bit!! Vi gick till MAXI och beställde prinsesstårta med vit marspian och utan dekorationer. Jag köpte ranunkel på hötorget och dekorerade med och vips så fick vi ned kostnaden med nästan 3000kr. MAXI lånar också ut ställning gratis om man lämnar en deposition.


  Inbjudningar och vigselprogram: vi gick till Matton i Stockholm och köpte billigt papper och tryckte inbjudan i kopiatorn på jobbet och klistrade på lite fina sidenband.


  Påsar med ris: på Ebay kan man köpa små sidenpåsar i alla möjliga färger som man fyller med billigt ris. De har relativt snabb leverans. Beställer man från Kina så verkar det vara billigast. Jag betalade ca 30kr för 100 påsar. Jag köpte en korg på loppis som fick sidenband runt handtaget och en duk hemmifrån i botten. Påsarna delades ut i samband med vigselprogrammen.


  Ebay är för övrigt ett bra tips på hårnålar och dyl. En frisör tar ca 25-50kr st för finare hårnålar. Man kan ha med egna till frisören.


  Brudbukett: 5st enkla kallor med sidenband runt.


  Dukning: vi köpte löpare och tjockare servetter på Maxi och dekorerade med murgröna köpt på blomsterlandet och rosor (inköpte på hötorget genom extrem prutning) som vi klipte av blommorna på och stoppade in i murgrönan.


  Drickat: köper man öl och sprit på Bordershop så sparar men mest. Vinet gav ingen större vinst men endå en liten. Skumpan blev mousserande vin och det köptes på systemet för de hade så konstiga sorter på Bordershop. Trots bensinkostnad Stockholm-Bordershop räknade vi ut att vi sparade 9000kr på att handla där. dock handlade vi för mycket så det har räckt till flera fester och middagar efteråt.


  Vi tog bara bilder i studio och köpte sedan en CD-skiva med alla bilder och beställde en av dem till tackkort och gjorde egna förstoringar. Vi bad vänner och bekanta ta bilder i kyrkan och festen.


  Jag köpte skor som kan användas till fler tillfällen.


   


  Lycka till alla ni som tycker att det ska vara en rimlig kostnad på kalaset (och ja alla tycker vi olika om vad som är rimligt)!!


   

Svar på tråden vi som gifter oss 2014 med låg budget..
Logga in
Bli medlem