Inlägg från: annieskilstuna |Visa alla inlägg
  • annieskilstuna

    vi som gifter oss 2014 med låg budget..

    Vi gifter oss den 7 juni 2014 och har inte hunnit planera så mycket än så budgeten är inte satt, men vi vill inte lägga mer än 10000:- plus att min mamma har sagt att hon vill hjälpa till lite, men under 15000:- behöver vi komma.
    Vi har:
    Bokat kyrka
    Bokat lokal (ca 3000
    Min brudklänning är ordnad (jag ska ha samma klänning som jag hade på gymnasiebalen för många år sedan)
    Mannens kostym är antagligen också klar, han har en sedan tidigare han kan använda men han är lite sugen på att köpa en finare.
    Fotograf hoppas vi att min kusin vill vara, hon är hobbyfotograf och ganska duktig
    Maten blir kall buffé som vi ordnar själva, mannen är kock
    Tårta bakar vi nog själva
    Ringar är under planering, mannen vill inte ha någon egentligen så det blir något billigt och manligt, typ stål, och jag har ett guldarmband jag tänkte göra om/sälja
    Gästlistan är under konstruktion, vi kommer bjuda runt 90 gäster men räknar med 40-50 gäster på bröllopet (festen)
    Brudbukett vill jag inte ha, men jag vill ha blommor i håret så jag måste hitta någon duktig och billig frisör som kan hjälpa mig med det
    Vi planerar att servera brudskål och vin till maten, men sedan betalbar. Vi tror att släktingar utomlands kan ta med sig delar av alkoholen vi behöver så blir det tokbiligt (beroende på hur många av dem som kommer och hur mycket de får ta med).
    DJ har vi tänkt fråga min bror om han vill vara, han sysslar lite med sånt. Och vi hoppas att ljudsystemet i lokalen fungerar, de var inte säkra.

    Kostnader som vi inte har tittat på än är bland annat
    Inbjudningskort
    Klänning till dottern
    Sminkning vill jag ha hjälp med för det är jag jättedålig på. Jag tror inte jag känner någon heller. Men jag funderar på make up stores sminkning för typ 600:- där man även får produkter med sig. Men det kanske inte funkar så? Är det någon som har provat?
    Bröllopsnatten! Vi kan spendera den i stuga ute vid lokalen i skogen om vi vill för 170:- per person och natt, men jag skulle jättegärna vilja ha något lite bättre än våningssäng och gemensam toalett! Vi får se vad det blir.
    Bröllopsresa. Det kan bli så att vi åker till mannens hemland några veckor och tar första dagarna för oss själva på hotell som bröllopsresa, vi ska ändå dit och köra ytterligare en bröllopsfest under sommaren. Problemet med det är att vi inte vet om vi kan åka i juni pga jobb eller om vi måste vänta till september, och att jag inte vill lämna dottern sovandes ensam hos sin farmor i och med att hon träffar henne sällan och bara kommer att vara 1,5 år och inte går att förklara för.

    Så hur går planerna för er allihopa? Börjar ni komma någon vart med budgeten och bokningarna?

Svar på tråden vi som gifter oss 2014 med låg budget..