Inlägg från: xMariax |Visa alla inlägg
  • xMariax

    Gammalt VS Nytt

    Jag skulle välja mormors ring.

    Du tycker den ringen är vacker, den har historia etc etc medans du inte hittat någon ring alls efter 5 år som du gillar. 


  • xMariax
    Anonym (RingBryderi) skrev 2013-11-11 11:42:28 följande:
    Känns som att jag skulle förstöra arvet om jag mixtrade med den... då tycker jag det är bättre att välja en helt ny. Nej, det är antingen eller för mig antingen en ny eller gammal. Men det är väl lite frågan om ekonomi också, hur resonerar ni där om det skulle vara ni i denna situation?

    Jag tänker att även om jag har råd att köpa en ny ring för 15 000 kr så är det mycket pengar som man skulle kunna göra rätt mycket annat för och skulle bidra rätt bra till köp av hus t.ex. Vad är en bättre investering... ring eller hus? Eller borde man vara lite självisk i det här fallet?
    Jag skulle resonera som så att det beror på varför ringen är dyr? JAG tycker att 15.000:- är mycket pengar tex, men jag är fattig föräldraledig mamma Kostar ringen så mycket pga att det är en märkesring skulle jag försöka designa den ungefär likadant hos en smed och betala mindre då. Men om det är för att det är dyrt material så ja, då skulle jag köpa den.
    Jag skulle satsa på ringen i det fallet. Du ska ha ringen resten av livet och 15.000:- gör väl inte så stor skillnad när man ska köpa ett hus för 1-5 milj.  
Svar på tråden Gammalt VS Nytt