Inlägg från: Trolla |Visa alla inlägg
  • Trolla

    Bröllop oktober 2014

    Halloj allihop! Tänkte se om det finns fler som planerar bröllop i oktober 2014? Vi är ute i god tid här :) Berätta gärna hur frieriet gick till och varför det blev just oktober. Kramar!

  • Svar på tråden Bröllop oktober 2014
  • Trolla

    Vi kör också på den 4e! :) åh va kul att ni kommer till skott nu då! Jag friade till min karl på vår 8-årsdag i augusti i år. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av giftermål egentligen, men efter att vi köpt hus och fått vår dotter så har mina tankar ändrats. Eftersom han vetat om mina tankar kring bröllop så blev han väldigt överraskad, det var jättekul! :) Ja vi är ute i god tid här. Hur kommer det sig att det blev just oktober för er?

  • Trolla

    Vi valde oktober av flera anledningar! Jag har alltid gillat tanken på att ha ett bröllop på en årstid som kan behöva "livas upp" lite :) Så jag har nog alltid tänkt mig nånstans mellan oktober-mars. Vi ville ha nästa år, och i november fyller vår lilla dotter år och i december är det ju jul, så oktober kändes bra för att sprida ut trevligheterna! Min karl vill inte gifta sig sommartid heller, eftersom han lätt blir för varm och svettas ;) Och våren kändes för snabbt, då skulle vi inte hinna spara pengar. Vi var lite inne på september först men sen tänkte vi som er, oktober med alla sina färger blir perfekt! Dessutom var det fördelar med att boka lokalen i lågsäsong. Vi gifter oss i Kungälv! Ni? Hur stort blir erat? Var gifter ni er?

  • Trolla

    Precis! Sommaren ser man ju fram emot ändå ;) Vi har tänk att ha lite hösttema, med rött, gult, orange och lite grönt. Funderar på om vi ska skriva Höstfärger som klädkod i inbjudningskorten, hade varit kul men samtidigt är jag mycket för att man ska få klä sig precis som man vill. Så vi får se hur det blir. Vi blir förhoppningsvis bortåt 40-45 personer. Vigseltid har jag inte ens funderat över! När är rimligt att man gifter sig? Spontant tänker jag runt 16:00, och middag runt 19 kanske? Hur tänker ni? Vi har både vigseln och festen på samma plats, som är en herrgård med anor från 1400-talet. Så himla vacker, med en lång allé fram till huvudbyggnaden och med en gigantisk trädgård omkring. Är det fint väder gifter vi oss i trädgården och är det sämre väder är vi i ett annex på gården. Festen har vi i huvudbyggnaden. Vigseln blir borgerlig då ingen av oss är medlem i kyrkan. Hur ser det ut där ni ska vara? Kyrkligt/borgerligt? Har ni köpt några ringar än?

  • Trolla

    Gud va härligt det låter Pysslingen! Vi hade inte tänk ha nån fotograf på plats utan åka till en studio innan vigseln och ta lite bilder, men nu blev jag lite sugen när du spånar om bilder i allén ;) Du har ju rätt, kan bli superfint! Vädret är jag inte så orolig för, regnar det så får vi hålla oss inomhus bara, och herrgården är ju otroligt vacker inuti :) vi har köpt förlovningsringar, men inte vigselring än. Min karl har inte heller riktigt bestämt sig än om han vill ha en också utöver förlovningsringen, men det lutar åt att han nöjer sig med den han har. Men jag ska ha en till! :) ang inbjudningarna har vi nog tänk skicka ut dem ganska tidigt, redan i mars/april. För att vara säkra på att folk bokar datumet! . . . . Välkommen KarroBrun! Va kul med en till 4eoktobare! :) hur friade din karl? Vad är det för lokal? Jag har börjat tittat lite på klänning men jag ändrar mig hela tiden vad jag vill ha, och jag är ganska snål när det kommer till den posten och vill inte lägga särskilt många tusen. Just nu är jag sugen på en från Lillys nya kollektion. Samtidigt har jag en tanke om att eventuellt kanske vara gravid då, och då passar ju inte alla klänningar. Men samtidigt kan man ju inte styra det riktigt som man vill, och klänning har jag ju förstått att det är bra om man beställer redan 6 mån innan! Så det lutar åt att jag köper nåt jag vill ha och hoppas det passar ;) Hur gamla är ni tjejer? Och era karlar?

  • Trolla

    Det låter inte alls för ungt! Och som du sa, ni känner varandra väl och älskar varandra så varför vänta? Förr var det ju jättevanligt att man gifte sig i den åldern. Vi är 29 och 31 och har varit tillsammans i 8 år, bott ihop i 7 år och har en liten dotter på ett år. Vi både är jättesugna på en unge till så jag hoppas att det gror ett litet frö i magen på bröllopsdagen ;) Men sånt kan man ju inte bara bestämma dessvärre! Här är en klänning jag äääälskar; Lilly 08-3253-CR (krämfärg). Vet dock inte om jag passar i modellen för jag är ganska bred över baken och vet inte om det blir så smickrande...

  • Trolla

    Pysslingen: vilken OTROLIG lokal!! Heeeelt underbar! Försöker ladda upp en bild på vår lokal men sitter med paddan och det verkar inte funka.... Vi kommer att ha lite alkohol till maten (nåt glas bara) och sen köpebar. Känns sådär, skulle gärna vilja bjuda lite mer men måste stoppa beger nånstans....

  • Trolla

    Jag köpte en klänning igår, på nyår!! Den är sååååå vacker!! Jag längtar verkligen tills jag får använda den. Det är en weise, tyskt märke jag aldrig hört om förut.

  • Trolla

    Välkommen Glytten! Va kul vi andra ska också gifta oss den fjärde hur gamla är ni? Jag och min karl har en liten ihop också som kommer vara två år när vi gifter oss Jag gör ett nytt försök att ladda upp bild:

  • Trolla

    Detta är gården framför huset, där fotografen står börjar en jättelång allé som kommer vara så himla vacker i alla höstfärger :)Såhär ser vår lokal ut! Dålig bild, ganska mörk, men det är jättefint och mysigt!Sådär ja! Åååh jag är så nöjd, det är precis den stilen jag vill ha. Jag köpte den i butik, halva priset och det var visserligen över budget men jag insåg ganska tidigt att jag satt aaaalldeles för snålt i budget (hade räknat med 1500 kr, hehe!!). Känns skönt att ha provat den och veta att den passar mig, men hade jag inte hittat något på rean så kanske jag hade köpt en kinaklänning tillslut. Hur ska ni göra? Nätet eller butik?

Svar på tråden Bröllop oktober 2014