Inlägg från: jessijessica |Visa alla inlägg
  • jessijessica

    Bröllop oktober 2014

    Hej här kommer en ny oktoberbrud! Känns så himla konstigt att säga, har drömt om att gifta mig länge och nu har jag och min blivande bokat kyrkan den 4 oktober för vigsel (2014-10-04 kl 14.00) =)

  • jessijessica

    Tack Trolla! Än så länge har vi bokat kyrka, festlokal, solist för vigseln, skickat ut Save the date och på tisdag har vi möte med fotografen som antagligen kommer att fota vårt bröllop om allt känns bra efter mötet. Det blir ett litet bröllop för vår del, cirka 30 gäster, bara närmaste familjen och närmsta vännerna (+ respektive såklart). Vi kommer att ha en liten mottagning efteråt med lättare förtäring och kaffe & tårta. Vi kände inte att de traditionella bröllopsfesterna med 3-rätters och dans in på småtimmarna var riktigt "vi". Så vi satsar på ett litet (i våra öron lagom) personligt bröllop. Budgeten ligger på 30 000:-. När vi gifter oss har vi nästan varit tillsammans i 5 år och förlovade i drygt 1 år. 

    Blev så glad när jag hittade den här tråden och det visade sig att det faktiskt är fler som gifter sig i oktober. När vi bokade kyrkan för några veckor sedan var det inte en enda som hade bokat vigsel under oktober månad och då är det ändå en ganska populär kyrka. Då kände vi oss lite udda... ;) Nu känns det bara jättebra! Älskar hösten och alla vackra färger. 

  • jessijessica

    Vad pyssliga ni verkar vara! Kul :)

    Hur tänker ni alla oktoberbrudar kring klänning? När ungefär bör man köpa den? Jag tror mig ha hittat min drömklänning på dinobridals.com efter en massa letande. Men det kanske är tidigt att köpa nu? Man kanske hinner ångra sig eller gå ner dom där extraflödiga kilona...

  • jessijessica

    LovisaSimon: Ja, det kanske är dags att beställa klänningen då... :) så spännande! Jag är dock inte lika hundraprocentigt säker längre eftersom jag hittade en massa nya sidor med brudklänningar, typiskt mig att googla ihjäl mig... Har du nån bild på din klänning? Vore roligt att se!

    Trolla: Jag funderar nog på ballerinaskor, men då har vi både vigsel och mottagning inomhus. Jag tror du kan köra på vad som helst som du känner dig bekväm och snygg i! Hur lång är klänningen du ska ha?

  • jessijessica

    LovisaSimon: Nej, jag har inte testat någon klänning i butik och känner mig faktiskt inte alls sugen på det (även att min mamma tjatar att jag måste "klämma och känna" innan jag köper). Dessutom har jag bara satt 2000 kronor i budget på klänning. Visst kan man gå till en butik och prova men det känns konstigt om man ändå inte har råd... Nu är jag i alla fall nere i 4 klänningar (Kina) som jag står och väger mellan :)

    Karlin: Vad kul med en specialsydd klänning!

    Kul att höra allas funderingar kring skor! Jag kommer ha så låga skor som möjligt eftersom jag blir längre än min blivande med minsta klack (vi är båda 1.74). Kanske man kan ha ett par skor vid fotograferingen utomhus och ballerina inomhus på vigseln och mottagningen... 

  • jessijessica

    Jag fick faktiskt hem min klänning från Kina i måndags, la upp den i en annan tråd men jag kan lägga upp här med:



    Som ni ser är stenarna/paljetterna inte speciellt snygga och det ser väldigt billigt och plastigt ut. Dessutom var klänningen för stor trots att jag beställde efter mina mått. Så nu står jag och funderar om jag ska försöka få bort krimskramset från klänning, kanske ha ett svart band i midjan och sen ta den till en sömmerska och sy in den... Eller ska jag helt enkelt börja leta efter en ny? Det finns en bridal outlet här i Sthlm som förhoppningsvis har en klänning till ett vettigt pris. Annars tycker jag väldigt mycket om modellen på den här klänningen... svårt! Någon som har erfarenhet av hur mycket en sömmerska tar för att sy in en klänning?

  • jessijessica

    Idag har jag köpt/beställt en brudklänning från en riktig bröllopsbutik. Blev lite dyrare än jag tänkt från början såklart (5300:- istället för 2000 men gud så fin den är! Och min mamma betalar hälften. Så det blir till att försöka sälja kinaklänningen.

  • jessijessica

    Pysslingen: Den ska sys om så den blir lika lång fram som bak. Det är inte så att jag tycker det är fult med släp men det känns inte som min grej, för mig känns det bara opraktiskt. När klänningen kommer hem till butiken jag beställt den ifrån så fixar dom det gratis :)

  • jessijessica

    Ja, jättefin Trolla! Jag längtar jättemycket efter att bröllopsbutiken ska ringa och säga att min klänning har kommit...

  • jessijessica
    Trolla skrev 2014-06-30 20:32:22 följande:

    Och där fick jag missfall. Hann vara glad i nästan en vecka. Suck. Ska gråta ett tag nu men sen ska jag försöka se fram emot bröllop igen.


    Styrkekramar till dig! <3
  • jessijessica

    Vi kommer börja med att behålla våra nuvarande efternamn, sen får vi se efter bröllopsresan om jag byter till hans eller lägger till det som mellannamn :) Orkar inte krångla med namnbyte och passbyte då...

    Ni som gifter er den 4:e, har ni tänkt på att det är kanelbullens dag? Hehe, jag fick höra det från en bekant förra veckan, hade inte alls tänkt på det! Men man lär ju inte orka äta både bulle och tårta?

  • jessijessica

    Åh, nu närmar det sig verkligen! Bara 1,5 vecka kvar! Idag var vi i kyrkan och övade på vigseln tillsammans med vår präst, det var verkligen magiskt. Nu längtar jag såå efter bröllopet.

Svar på tråden Bröllop oktober 2014