Inlägg från: KarroBrun |Visa alla inlägg
  • KarroBrun

    Bröllop oktober 2014

    Vi gifter oss också den 4 oktober 2014. Kul! Min sambo friade på vår 5-årsdag den 1/10 i år. Så vi valde 4 oktober för att lägga dagarna samlade. Har alltid velat ha antingen ett höst- eller vinterbröllop, tycker det blir mysigare stämning. Vigseln blir borglig utomhus och sen middag/fest inomhus. Ca 60-70 gäster.

  • KarroBrun

    Vi gifter oss i Oskarshamn. Har bokat lokal och bestämt vigselplats, samt tillfrågat nyckelpersoner (tärna, bestman, värdinna, toastmadame). Nu letar jag efter en klänning, men det är ju hur svårt som helst!! Har ni hittat klänning redan?

  • KarroBrun

    Jag är 28 och min karl 34. Han friade på vår 5-årsdag, hade fixat picnic vid en utsiktspunkt och så när vi satt där och åt friade han med sin mammas vigselring. Så vi gick och köpte ringar ihop sedan (var inte förlovade innan, så hade ingen ring alls), så vigselringen ligger och väntar nu i sin box Flört Jobbar som sjuksköterska så har ju inte på mig min nya förlovingsring speciellt ofta heller, men men...
    Hur gick era frierier till?

    Jag ändrar mig med hela tiden och vill inte spendera så mycket på en klänning. Max 3-4 tusen. Pendlar även mellan om jag ska ha kort eller lång klänning.

    Lokalen är en våning i ett sekelskifteshus med högt i tak och höga stora fönster, passar perfekt! Slukar väll egentligen 120 personer (vi blir max 70 pers), så det är bra då det ej behöver möbleras om allt för mycket efter middagen. Ligger mitt i stan med, så det är gångavstånd från statsparken där vigseln kommer hållas.

    Har ni något speciellt tema eller färg ni arbetar runt?

  • KarroBrun
    pysslingen skrev 2013-12-15 09:56:30 följande:
    Vi fyller 24 resp 25 i början av året. Låter kanske ungt att gifta sig då men vi firar 6 år tillsammans imorgon och har bott tillsammans i 5 år i mars och det känns fortfarande så rätt. Vi har varit tillsammans undet de åren som man växer som mest som människor och om man ser på vår umgängeskrets så betyder det att man antingen växer ihop eller ifrån varandra, vi har växt ihop :) .

    Jag har inte köpt klänning än men dock bestämt att jag vill ha en lång. Kikar runt på lite olika modeller på nätet och efter julhelgerna så ska det åka och provas för att se vad som passar mig, men vill inte heller lägga allt för mycket på klänningen. Jag tror att vi har helt bestämt oss att ha "hösttema" när det gäller färgerna. Brunt, rött, guld och gult. Det står mellan det eller ha en mer enhetlig röd/guld. Vi är lediga här mellan jul och nyår så då tänkte vi försöka få ner alla våra olika idéer med som vi har och se vilken färg vi landar i. Ni då, har ni tema eller färg? 
    Men man ska köra på det man tycker är rätt just nu. Jag och min fästman har varit tillsammans nu i lite mer än fem år. Och vi flyttade ihop efter bara en månad. Det är bara en själv som vet vad som är för snabbt eller för ungt. Jag tror att om man lyssnar på vad andra personer tycker och tror slutar det bara med att man ångrar sig sedan när man sitter där på ålderdomshemmet. Friskt vågat är hälften vunnet Flört

    Hittat en klänning jag tycker mycket om, som verkligen är min stil dock över budgeten. Men nu känns det som jag har en modell att arbeta utifrån.
    webshop.zetterbergcouture.se/kategorier/brudklanningar/sienna.html
    Tänkte med åka och börja prova snart, kanske i januari. Bra att vara ute i god, för det känns som klänningen är något man kan få panik över om det inte löst sig tills hösten kommer.

    Vi har med riktat in oss på färger. För vår del blir det vinrött/mörktgammelrosa, brunt och cremevitt. Tänkte bland annat ha Rosenspirea som blombas och sen använda pärlhöns- samt fasanfjädrar dekoration.

    Har ni några inspirationssidor eller bilder ni tittar på?
  • KarroBrun
    pysslingen skrev 2013-12-17 14:55:49 följande:
    Vilka härliga färger! Låter supersnyggt tillsammans. Kommer ni låta dessa färger även vara genomgående i inbjudningskort osv? När det gäller inspiration så letar jag efter allt överallt! Det blir mycket googlebildsök på alla möjliga sökord, alltifrån 'bröllop' till 'bröllopsdekorationer' till 'höst bröllop' osv. Har inte hittat direkt en sida, har du?

    Jag tycker att det är svårt att veta vad som jag borde ta tag i härnäst efter att ha bokat lokalen och förberett allt som går i matvägstankar. Bröllopsklänningen blir efter jul men vad ska jag ta tag i nu? Är det inbjudningarna som ska börjas filas på eller dekorationer? Eller leta ring eller klänning till min tärna? Svårt att nysta i bröllopsdjungeln tycker jag, det blir att jag göra lite allt på en gång :P Vad lägger ni fokus på nu?


    Ja, det kommer väll mer eller mindre vara genomgående. För er då? Vad kommer ni ha för dekorationer?
    Haha, känner igen mig!
    Brukar titta mycket på följande sidor:
    www.oncewed.com/real-weddings/
    www.boho-weddings.com/category/real-weddings/
    greenweddingshoes.com/category/real-weddings/
    www.dittbrollop.se/riktiga-brollop/
    www.thesweetestoccasion.com/category/real-parties/
    Kan sitta och läsa i flera timmar!

    Vi har bokat lokal och bestämt nyckelpersoner och sett ut en vigselplats (borgligt). Ska boka vigselförättaren i vår, då de inte hade fått sina almenackor för 2014 när jag ringde tidigare i höst ;P
    Ringen har vi redan köpt, då vi köpte alla tre samtidigt när vi förlovade oss. Så nu ligger den och väntar i smyckesskrinet.
    Har väll i stort sett spikat gästlistan, men det finns ännu några lösa trådar. Svårt att veta vart man ska dra gränsen, endel personer svävar i något slags ingenmansland. Inte tillräckligt nära för att bjudas, men träffar personen ofta ihop med andra som ska bjudas. Tror det blir tandgnissel hur man än gör... Hur många gäster ska ni bjuda?
    Men som du säger, det är svårt att veta vad man ska fokusera på nu. Känns som det får vänta lite till efter jul. Tänkte skicka ut indjudningskorten i början på maj och sätta OSA-datum till sista augusti.

    Något vi diskuterar här hemma är vad vi ska heta i efternamn. Mitt är mycket ovanligt (bara vår släkt som heter) och jag är den enda som heter mitt för och efternamn ihop i Sverige, och min fästman kommer bli ensam om att heta sitt för och mitt efternamn ihop om han tar det. Hans nuvarande efternamn är ett -sson namn, och det är jag ju inte jättesugen på att heta... Ev om vi tar dubbelnamn, då jag kommer fälla in hans namn som en initial. Hur ska ni göra?
    Vad ska ni ha för mat?
  • KarroBrun
    pysslingen skrev 2013-12-21 12:50:39 följande:
     Men det som är skönt är att man faktiskt inte behöver bestämma sig nu utan kan låta den ligga ett tag och känna efter sen när inbjudningarna ska ut :) 

    Det lät ju roligt med ett sådant unikt efternamn men vad säger sambon om att byta efternamn? Min (manliga) kusin gjorde så att han tog sin frus efternamn och det var ingen som tyckte det var konstigt. Dubbelnamn är ju ett alternativ så klart framförallt om det "bara" blir en initial för dig, annars blir det ofta väldigt långt!

     Vi har inte exakt spikat menyn men är överrens om att det kommer vara kött till varmrätten och sedan någon fräsch efterrätt. Maten kommer kanske vara lite italien-inspirirad då vi båda älskar Italien. Sen är det lite oklart när det gäller tårtan, har alltid tänkt mig en vit tårta, typ marsipantäckt, mest för utseendet men älskar chokladtårtor!  Vad kommer ni ha för mat?

    Hur långt har ni kommit med dekorationer? Hur ser er lokal ut? 
    Angående inbjuningarna är det helt klart det svåraste. Och det är precis som du skriver skönt att det går att låta dem ligga ett bra tag.
    Min sambo är än så länge positiv till att ev ta mitt efternamn, jag har bett honom fundera på det ett tag, så får vi se vad han kommer fram till ;) Dubbelefternamn är som sagt lååångt, men det är ju ett alternativ.

    Vi kommer ev ha kanapeer till brudskålen (detta blir då förrätten, annars skippar vi den). Tänkte ha buffé sedan med medelhavsinspirerad mat. Vi älskar grekisk och spansk mat! Har även flertalet vegetarianer i vänskapskretesen, samt att vi själva är förtjusta i vegetarisk mat, så då passar buffé bra känner vi. Tanken är  att jag, mamma och svärmor ska laga maten själva.
    Min mamma kommer även göra tårtan (som blir efterätt) och där har vi väll kommit fram till "vanlig" princesstårta fast med vit marsipan och hallon-dekorationer.
    Kan ni inte ha en chokladtårta med vitt marsipantäcke då? Kanske funkar!
    Italienskt låter helt fantastiskt! Ska ni laga själva eller har ni catering?
    Vad har ni tänkt för dryck?

    Vår lokal är en sekelskiftesvåning med höga fönster och säkert tidigare en lägenhet som dom slagit ut inneväggarna i.

    Väggarna är cremefärgade/ljust nogatbruna. Gardiner är ju jättefula, men jag såg att dom gick att haka ner, så får göra det. Vissa av tavlorna och plaketterna går säkert också att ta ner.
    Stolarna är med mörkare blå (ser väldigt mörka ut på kortet, är lite ljusare i verkligheten) stoppning vilket stör mig lite. Blir ju egentligen helt galet med den dekoration jag tänkt mig (cremevitt/brunt/vinrött), så kanske ev får göra om färgschemat till cremevitt och royalblue. Vill egentligen inte det, men stolarna gör ju att man får mycket "gratis" i färgtemat om vi skulle byta. Annars måste jag väll nästan ha stolöverdrag (ser kostanderna skena iväg lite då). Blått blir ju kallare än vinrött/brunt, så får vrida och vända lite på färgen för att få det att bli bra om vi nu byter. Ge mig gärna feedback på de tankarna....
    Har du någon bild på din lokal Pysslingen?
  • KarroBrun
    pysslingen skrev 2013-12-29 12:34:11 följande:
    Kommer ni ha rätter som går att förbereda några dagar innan eller blir det mycket matlagning på dagen och dagen före? Kommer ni ha några som serverar/plockar fram maten under middagen eller hjälps ni åt med det också?

     


    Vi kommer ha maten ordnad via restaurangen vars festlokal vi hyr. Det blir så klart lite dyrare än om man skulle laga maten själv men vi bestämde ganska snabbt att vi ville ha det så att både vi och våra närmaste slipper den posten att oroa sig över. För oss kändes det helt klart värt det. Vi kommer också ha en champagneskål. Sen har vi vin till maten, dock begränsad, men även alkoholfritt så klart. Hur gör ni till maten?


    Vilken bra lokal ni hittat! Den är ju ganska lätt utsmyckad som du säger, man kan ta ner mycket och byta ut gardinerna. Det där med stolarna förstår jag är svårt! Det blir ju fort en stor post att ha överdrag… Men creme/vinrött/royalblue då? Blått och rött ligger inte allt för långt ifrån varandra, de skär sig inte. Båda färgerna är också väldigt ”stiliga”! Det som kan hända är att det blir väldigt mörkt… Men creme ljusar ju upp! Det beror nog lite på hur ni tänkt med färgerna, hur ”mycket färg” det ska vara i dekorationerna. T.ex. Servetter; ska ni ha servetterna i era färger eller cremefärgade med detaljer (servettringar, tryck) i er färg?


    Vi kommer förbereda mycket veckan innan och sedan ska det mesta bara vara att värma upp, skära upp och sådär. Kanske tar catering på kött.
    Vi kommer ha 2-3 st som serverar, plockar i ordning och så och sedan 1 person som står i bar där man får hämta sin dricka. Så i vår bar kommer det finnas rött/vitt vin, cider, öl och alkoholfria alternativ. Drickan köper vi in själva och kommer vara gratis för gästerna. Men eftersom de måste hämta den i baren tror vi att det minskar svinnet, så det inte står halvfulla glas lite här och där.
    Är det restaurangen som tillhandahåller personal åt er då?

    Eran lokal är ju helt underbar!!! Hur mycket dekorationer får ni styra över? Jag tänker då på hur det ser ut på borden? Hur gör ni? Vad ska ni ha för blommor?
    Ja men creme/rött/blått är ju bra, tack! Jag tänker cremefärgade dukar. Blommor i vinrött/creme. Stolarna då i blått. Och sedan massa cremefärgade blockljus. Servetter blir cremefärgade.
    Vinrött är dock inte mörkt röd i min planering, utan mer mörkt gamelrosa. Så det kanske inte blir så mörkt. Åh svårt att förklarar i text ;)
    Så överlag tänker jag så ljust som möjligt och sedan "bara" ha blommor som färg.
  • KarroBrun
    pysslingen skrev 2014-01-02 14:25:57 följande:
     När det gäller dekorationer på bordet får vi styra allt.  Har du börjat köpa/göra dekorationer än?
    Jag har hittills oroat mig för att hitta en klänning men har blivit ganska lugn i det nu. Däremot har jag börjat oroa mig för sambons kläder! Han har klart för sig vad han vill ha på sig men vart köper man kläder till honom? Känns som om utbudet för honom är mindre... Hur har ni tänkt kring det?
    Vad kul att ni får styra själva, det blir ju lite mer personaligt då.
    Jag har börjat se mig för och tänkte tex åka till Liljeholmens ljusfabrik (ligger i Oskarshamn) och kolla vad de har för utbud i sin fabriksbutik, tänkte ha mängder av blockljus på borden och utspritt i lokalen. Tror det behövs så det inte blir för mörkt när det skymmer, och så blir det ju även himla mysigt.
    Är själv inte så pysslig av mig, men har en vän som är duktig på dekorationer och blomsterarrangemang. Så vi ska sätta oss ner en dag och skissa upp hur det ska se ut på borden. Mina mamma har även köpt lite fina konfetti när hon var över i England (hjärtformade i notblad).

    Jag känner mig med relativt lugn nu angående klänningen. Har i princip bestämt mig för att det blir en klänning från Zetterberg Couture. Så tänkte boka in ett möte med dom i vår. Vad har du kollat på för klänningar?
    Håller med om att det är mycket svårare att hitta utbud för brudgum! Vi har inte riktigt tagit tag i den biten ännu, mest för att min sambo inte har bestämt sig för vad han vill ha. Så tittar mest runt, men det är svårt som sagt. Men vet att tex J Lindeberg och Tiger har snygga kostymer.
  • KarroBrun
    Trolla skrev 2014-01-03 07:43:47 följande:
    men va faaan varför funkar det inte???
    Testa en annan webbläsare, tex Mozilla.
  • KarroBrun
    Glytten skrev 2014-01-02 19:55:08 följande:
    Hallå! Jag ansluter till denna grupp. Jag och sambon planerar att gifta oss den 4/10-14, men än är ingenting bokat. Vi har tittat runt lite efter en lämplig lokal och funderar på hur vi vill att bröllopet ska vara.. Rena djungeln! Frieriet ägde rum redan för fyra år sedan, det var runt midsommar och vi badade från bryggan vid Bråvikens camping i Kolmården. Sedan dess har vi hunnit med att få två barn, så bröllop har av flera skäl fått vänta men i år slår vi till och gifter oss på hösten då vi båda älskar årstiden. 2014 är för övrigt vårt 10 års jubileum som par.
    Hej och välkommen!
  • KarroBrun
    pysslingen skrev 2014-01-05 00:09:24 följande:
    Hur kommer alla ni göra med fotograf under dagen? Någon som är med hela dagen, en del av dagen, studio, ingen fotograf? Svårt det där känner jag med när under dagen man skulle klämma in att ta några bilder på ett fint ställe ensamna, före eller efter vigsel? Hur lång tid tar sånt? Många frågor men hur har ni tänkt? :)   
    Vi ska ha en eller två fotografer med oss hela dagen. Vigseln är planerad till kl 16.00, så vi tänkta ta porträttbilderna innan det. Vigseln sker i en park, så där tar vi bilder och sedan ska vi ta bilder på ett tak inne i staden med helt galen utsikt, om det är bra väder. Tänker att porträttbilderna tar ca 1 h, så vi planerar börja ca 14.00. Så behöver man ej stressa el dylikt. (OBS jag är ett riktigt planeringsfreak, och har redan ett ungefärligt körschema för dagen planerat Flört)
    Anledningen till att vi har två fotografer är att den ena vill vi ska ta våra porträtt och vigselbilder, men han är även gäst på bröllopet. Därför behöver vi en till fotograf som tar bilder på festen, och ev ber vi denna fotograf följa oss även hela dagen.
    Personligen känner vi att vi vill mingla med våra gäster direkt efter vigseln, inte försvinna iväg. Dom bröllop vi varit på där brudparet försvunnit iväg för fotografering - efter vigseln - har det blivit en segdragen väntan, trots aktiviteter som varit planerade för gästerna att roa sig med.
Svar på tråden Bröllop oktober 2014