• niriel

    Någon fler som väntar smått? :)

    Oj vad kul! Vi har BF den 28/5 (hurraaaaa!) men jag gissar att det handlar om åtminstone en vecka senare, baserat på min menscykel som var jäääättelång. Så nu har jag lagom slutat må illa/behöva äta konstant! Jag lyssnar gärna med i hela barnvagnsdiskussionen.. Vänner som har haft barn har tänkt väldigt olika, men jag lutar åt en något mindre, smidigare modell som ändå ska fungera något sånär i "terräng", det vill säga grusvägar och så. Och som är anpassad för oss i längd, jag är 179 och min man 183, så vi kan inte ha en alldeles för låg vagn, då får vi väl ryggskott...

  • niriel
    daniiel skrev 2013-11-12 19:20:46 följande:
    Haha ja, vi skulle aldrig våga köpa en vagn som maken inte prövat först. Till vår första dotter, så köpte vi först någon Brio och då sparkade maken in i underredet. Vi sålde då den och köpte en Emmaljunga, som han hade provgått med innan ;)
    Hm, det lät intressant... Varför blev det inte en Emmaljunga igen till kommande bebis? Jag har ju noll och ingen erfarenhet av det här, dish me the dirt om Emmaljunga! ;)
  • niriel
    FruForsmark skrev 2013-11-13 16:50:19 följande:

    Vi beställde sista smågrejerna igår. Puh...


    Vi har valt att köra nästan allt ekologiskt, är det någon mer här inne som också nappat på det?


    Ekologiskt låter himla bra, har du några bra tips på hur man kan följa det? Och då gissar jag att det inte "bara" handlar om öko-klassad textil i barnvagnen utan all-in, eller? Vi har ju fruktansvärt långt kvar, går in i vecka 12 idag (även om jag personligen gissar på vecka 11 men vadfan), men det är ju gött att kunna "light-planera" lite i förväg..
  • niriel

    Idag var vi på KUB! Helt fantastiskt att få se den lilla räkan.. 12+4 var jag visst i, vilket stämmer med min egen beräkning. Men ni som har barn sedan innan, när är det man brukar känna att bebis rör på sig i magen? Den verkade sprattla runt ganska bra redan nu, men jag kan ju inte påstå att jag känner något..

  • niriel

    Åh vad härligt! Jag har precis ramlat in i vecka 22, det känns ganska galet att mer än halva (den beräknade..) tiden har gått. Och det är tydligen partaj i magen kan jag säga, jäklar vad det sprattlas runt! otroligt läskig känsla, men väldigt häftigt med.. Det ska bli otroligt skoj att lära känna den här lilla vildbasaren i juni!

  • niriel
    daniiel skrev 2014-01-24 13:25:43 följande:
    Haha och jag som inte fick reda på att jag var gravid förrän i v.18 typ :P Tiden går ganska fort ändå och snart har det gått 10 veckor till :) Och då börjar tiden gå jättesakta :P

    Vad roligt att ha en aktiv liten krabat :) Vet ni om det är en flicka eller pojke? Vår lilla dam har också varit, och är, väldigt aktiv. Nu finns det ju inte lägre så mkt plats, så det blir mest superhårda sparkar i revbenen haha
    Med min extremt regelbundna mens var det ganska uppenbart när det var något där inne, så jag tror att vi egentligen visste ganska direkt. Men fick bekräftat i typ vecka 6 eller så. Men annars hade jag nog knappt märkt av det ändå, det är galet vilken lyxgraviditet det har varit än så länge! 

    Vi vet inte vad det är och ville inte veta heller, det är ju första så det spelade ingen roll men vi kände att det kunde vara kul med en överraskning. Så vi får se! Vilket gör det här med namn svårare, när man ska hitta på för både eventuell pojke och eventuell flicka.. Men skoj att det rör sig så mycket, det gör ju att man lite bättre fattar att det faktiskt är någonting därinne. Vilket man ju lite har tvivlat på ibland när man har haft den enorma lyxen att må så bra och inte känna av någonting..

    Men vecka 33 för dig, då är det ändå inte så långt kvar då? Spännande! 
  • niriel
    daniiel skrev 2014-01-27 08:57:02 följande:
    Och på tal om vagn, vi har köpt just en sån, en Crescent Classic :) Vi har ju inte börjat använda den ännu, men jag har kört runt den här hemma och jag tycker så bra om den :)

    När det gäller klänningen, så är den jättefin, men varken i min första eller nu andra graviditet skulle jag fått plats i en sådan klänning. Och som meandmylove skriver, korsettliv är inte att föredra om man har en gravidmage. Nu varierar det ju lite från person till person, hur snabbt man får mage, men jag har tidigare visat den här bilden i trådar om gravidklänningar. Det är min mage i v.20 under första graviditeten. Jag vägde där ca 60kg och är ca 160cm lång, för att få något att relatera till. Jag startade på ca 55kg.


    Bara för att få en bild av hur det kan se ut :P
    Imponerande mage! Min har preciiiis börjat bli så stor att folk som jag inte har berättat det direkt för på jobbet nu vågar fråga (med viss bävan i rösten) om det är så att jag kanske väntar bebis..? Haha, man förstår ju skräcken, pinsamt om man måste svara att näe, vaddå? Jag är för övrigt i kanske mitten på vecka 22..

    Crescent classic alltså.. vi har läst om den men den verkar vara slutsåld typ överallt så vi har inte fått provgå den än. Men det känns som om det är den vi kommer att välja! Men daniiel, hur känns det, kommer man att kunna gå i en affär med den utan att riva stället eller..? Det är ju en djungel där ute!! Och för att inte tala om det här med bilbarnsstol.. Och ni som inte ska ha er första, vad behöver man egentligen? Det känns som det är en sådan industri att man kan handla ihjäl sig fullständigt om man inte passar sig!
  • niriel
    daniiel skrev 2014-01-27 15:38:29 följande:
    Ja, den vagnen hade allt vi letade. En ganska liten och lätt vagn, som ändå känns stabil, som är säker och som har vändbart handtag samt är en kombivagn. Ingen duovagn. Toppen dessutom med fyra fasta hjul. Jag har så svårt för vagnar med tre eller svängbara. Det passar inte riktigt här uppe :P Vi hade till dottern en Emmaljunga Cerox, som var större än Crescenten och den gick det utmärkt att gå i butiker med tycker jag. Men jag använder ju inte främst vagnen på stan, utan på promenade, till lekparker, ut med hunden osv. Alltså att gå med ute på vägar bara, asfalt och grus. Sedan ville jag inte spendera typ 10 000kr på en vagn som tex Emmaljunga kostar. Det är för mkt pengar för en sådan sak.

    Vi valde en Axkid Babyfix bilstol. Vettigt pris, bra i tester, säker och även nätt att bära. Vi valde med bas till, för det är så jäkla enkelt och bekvämt :)

    Men vad behöver man egentligen.. jadu. Barnvagn och bilstol, säng med sängkläder, en skötplats och vi väljer enbart en skötbädd. Inget skötbord, det var bara besvärligt tyckte vi. Kläder till bebisen såklart och även saker till amning för mamma. BH, inlägg, pump, salva och jag älskar amningskudde. Förbrukningsvaror, blöjor, tvättlappar och sånt. Badbalja med insats och handdukar, en badolja och en mjuk hårborste. Nappar och någon flaska och ersättning, utifall att. Babygym, babysitter och sånt kommer vi köpa efter barnet är fött. Inget dom börjar använda förrän efter ca 3 månader ändå. Men ja, man kan ju förköpa sig på saker känns det som :P
    Ja herregud, jag hittade en affär igår som hade classicen så att jag fick knalla runt med den. Hon rekommenderade den eller Bugaboo Buffalo eller vad den hette, men hjälpe mig vad dyr den var!! Classicen kostade väl nästan en tredjedel av vad de skulle ha för Bugaboon... Galenskap. 

    Bilstol känns riktigt svårt.. Jag vet att en kollega hade en som barnet satt som en ostkrok i, men man kan ju inte riktigt prova den innan man behöver den. Och vi funderar på isofix-lösning, det ska tydligen vara sjukt smidigt. Men sökning pågår!

    Det börjar nog bli dags att skriva en lista för vår del och börja pricka av känns det som.. Det är ju en hel del, det känns ju skönare att kunna handla det lite etappvis och inte behöva stå med alla utgifter samtidigt heller. Eller få stress och panik och köra en av allt eller nåt! ;)
  • niriel

    Åh, namn, en till djungel! Vi har världens längsta veto-lista (aldrig över min döda kropp att mitt barn ska heta...), men har hittat ett namn till en eventuell pojke och ett till en eventuell flicka. Så nu är det bara att hoppas att ett av namnen faktiskt passar på den bebis som kommer ut också! Jag vet att min bror ville döpa sin baby till Ellinor, men när bebis kom var hon jättejättemörk och hårig över hela kroppen och båda föräldrarna kände att nej, det här är banne mig ingen Ellinor. Bara att tänka om..

    Vi ska döpa vår bebis är planen, men jag har varit på två väldigt olika namngivningsceremonier. En av dem var mer samla-släkten-äta-tårta men den andra, som jag gillade bäst, så höll föräldrarna ett litet tal till sin bebis och berättade varför de hade valt namnen till henne, vad namnen innebar för dem och lite så. Och så var det lite musik och så, så en "riktig" ceremoni. Och sedan tårta och grejer med. Jag tyckte det var så himla mysigt när de pratade om namnen och varför de hade valt dem till sitt barn!

  • niriel

    Oj! Spännande! Fast väldigt läskigt och jobbigt med för er i helgen låter det som.. Hoppas att det blir bättre när det börjar "på riktigt"! Och att att går bra, så att ni snart har nya tillskottet hemma hos er!

  • niriel
    FruForsmark skrev 2014-02-12 06:36:05 följande:
    Hej Niriel, Tips om du gillar Bugaboo är att beställa från England eller Holland. Billigare plus att man kan be om att få rabatt. Jag och en väninna beställde från Holland och köpte maxicosy babybilbarnstol i samma veva med möjlighet att koppla på den på vagnen. Jag har en bugaboo donkey duo och vi tjänade nästan 6 tkr på att beställa den från Holland. Bugaboo är lite väl dyra i Sverige. Om du gillar det märket så kan jg säga att det är en jättebra vagn som är superskön att köra. Hjulen är snurrbara (kan stelställas också) så man kan navigera den väldigt lätt
    Tack för tipset! Jag har hört från andra att det funkar bra att beställa från Holland, men det känns som om vi lutar mer och mer och mer åt Crescent Classic-hållet faktiskt. Men om det skulle bli aktuellt med en donkey någon gång i framtiden kan det ju helt klart vara värt att kika på! Och härligt med lilla dottern! Ser fram emot att få träffa vårt pyre i juni med..

    Själv är man på väg in i vecka 25 nu, det sprattlas runt så man knappt kan sova!! Men det är väl bra antar jag, då vet man ju helt klart att det är något där åtminstone. 
  • niriel

    Idag var vi hos BM igen, vecka 30 nu! Herregud så tiden går. Allt bra hittills, följde mag-kurvan och bra blodtryck och allt det där. Helt obegripligt att det inte är mer tid kvar..

  • niriel

    Idag var vi på kontroll igen, magen växer visst lite dåligt så nu blir det ytterligare kontroll nästa vecka också. Jag mår himla bra tycker jag. pyret har troligen lyckats klämma till en nerv så vissa dagar har jag helt hysteriskt ont på höger sida magen (bra smärttröskel, men när det gör som mest ont kan jag typ bara gråta och inte ens andas, fantastiskt..) medan det andra dagar knappt känns alls. Elefantben dock! Är det någon här inne som hade bekymmer med att magen växte lite för lite? Kan man göra något åt det? Jag tycker att jag äter som en häst och varierad kost och med flera mellanmål och allt det där, men.. 

    Härligt daniiel att hon redan är så "gammal"! Det känns som om tiden bara flyger iväg nu, när pyret är kvar i magen, men det är svårt att tänka mig hur det blir efteråt. Ännu med flyg på tiden antar jag! Funkar allt bra?

  • niriel

    I första läget nu ska jag "bara" in på en extra mag-mätning och se om pyret fortfarande är under kurvan, sedan blir det väl UL antar jag. 9 veckor kvar och det känns som om jag skule behöva varenda en av dem för att få klart allt på jobbet och hemma och dessutom faktiskt hinna varva ner lite.. Hoppas verkligen att det visar bra saker nästa gång! Allt är verkligen inte klart hemma, vi hamnade lite i koma rätt snabbt, men vi ska inventera lite efter helgen när vi ska få hem en hel hög baby-saker från en kompis och se vad som är kvar. Det är väl främst barnvagnen antar jag, men det har vi åtminstone sett ut! 

    Ja, alltså, jag är på din sida där. Yttepyttebebisar är ju sådär spännande, de kan ju liksom ingenting.. Söta och mysiga, absolut, men det är ju klart roligare när de faktiskt kan interagera lite med en. Vilket ju inte kommer direkt. Skönt med barnvakt med! Jag gissar att det är himla viktigt, bara att faktiskt få sova ut någon natt, för att man ska orka i längden. Men vad vet jag, pyret är ju vårt första! 

  • niriel
    AnnelieK skrev 2014-04-07 10:46:06 följande:

    När jag väntade min andra son i mars förra året så växte inte min mage som det skulle och i samma veva hade jag hade ett tillväxt-UL inplanerat sedan tidigare då min första son var lite liten när han föddes. När jag var på detta i v.34 så var min son 36% mindre än vanligt och de kollade då flödet till moderkakan och det var där problemet låg. Jag blev inlagd på förlossningen direkt och fick mäta ctg-kurvor 2ggr/dag och två dagar senare plockade de ut honom med snitt. Han mådde bra inne i magen men de bedömde att han skulle klara sig bättre utanför. 
    han vägde då 1560g och var 41cm lång. Vi fick ligga på Neo strax över 2 veckor och hade hemsjukvård där ifrån i ca 2 v efter det innan vi blev utskrivna. Idag är han en pigg och busig 13,5 månders grabb :) 


    Oj! Dramatiskt värre! Hoppas att jag slipper det.. Det låter gnälligt men jag har inte tid att gå hem tidigare från jobbet. Men kanske borde se till att det inte skulle vara omöjligt om det skulle krävas. Det är ju trots allt bara ett jobb medan det här är ett litet liv.. Vi får se vad de säger på fredag efter ny mag-mätning! Skönt att höra att det gick bra för er åtminstone!
Svar på tråden Någon fler som väntar smått? :)