• Imsevimse

    Någon fler som väntar smått? :)

    Nu var det ett tag sedan någon skrev i den här tråden, men vill bara få skriva av mig! Plussade igår och allt känns helt galet omtumlande och ofattbart. Måste hela tiden ta fram bilden och titta på det positiva grav.testet som jag har sparat i mobilen för att få bevis på att det verkligen är sant hihi...Vi bestämde oss strax före jul att börja försöka lite smått och hade inga direkta förhoppningar på att det skulle ta sig på första försöket. Vi har planerat att gifta oss i september detta år, och kyrka och lokal är bokat, men nu blir det nog att tänka om eftersom att beräknat förlossningsdatum blir ganska precist kring det datum vi bokat vigseln! Eller ja, vi tänkte vänta tills vecka 12 av graviditeten passerat (är i vecka 5 nu) innan vi tar några beslut om att tidigarelägga bröllopet. 

    Detta blir vårt första barn så ni kan kanske förstå att man känner sig lite avskuren från omvärlden och är helt inne i sina egna tankar nu=) 

    Förresten, när kan/ska man ringa till MVC och "anmäla" sig?=) 

  • Imsevimse

    Tack!=) Okay, då ska jag nog göra det imorn =) Jo, det känns bra att vänta ett tag med att besluta om bröllopet. Min sambo vill väldigt gärna att vi gifter oss innan bebisen kommer, och jag vill av praktiska skäl inte vara stor som ett hus vid vigseln, så om vi tidigarelägger bröllopet blir det nog i maj-juni någon gång. Men än finns det ju tid till att boka om kyrka och dyl. på nytt. Vad tråkigt att du mår dåligt, hoppas att det ordnar upp sig!
    Vi har den förmånen att min syster fick barn för ca. 6 månader sedan, och hon vill gladeligen att vi lånar hennes babysaker när det blir dags för oss. När tiden kommer att allt ser ut att gå bra så kommer vi bara (eller bara, det finns ju en uppsjö med olika vagnar!) att behöva köpa en barnvagn.
    Jag är lite orolig för illamåendet, om ett par veckor ska jag ut på praktik för den utbildning jag läser och jag hoppas att jag får må så pass bra att det funkar att vara där. 

  • Imsevimse
    Daniel: Det blev en fulldag på universitetet så fick ingen möjlighet att ringa MVC idag, men det hinns ju =) Har så svårt för att inte berätta för alla nu på en gång, särskilt som vi håller på med ett fördjupningsarbete om fosterdiagnostik och PKU-prov och man själv sitter och väger in ens egna situation i frågeställningarna. Ja illamåendet är värst på förmiddagen, men jag har upptäckt att banan och tuggummin fungerar bra för att lindra lite =). Haha jag känner igen det där, man vill ju komma undan så billigt som möjligt samtidigt som prylen ska uppfylla en rad med olika krav/önskemål. Försäkringskassan vill man ju bara skratta åt, det är knappt så att de själva vet vad de pratar om. I november ringde jag dem för att ta reda på om min framtida FP kommer att baseras på de tre ½ år jag jobbade heltid innan jag började plugga, eller om den skulle baseras på mitt extrajobb jag har haft sedan jag började plugga. Ena gången jag ringde så skulle jag självklart få ut baserat på mitt tidigare heltidsjobb, vilket skulle ge en helt ok FP. Men nästa gång jag ringde så skulle jag endast kunna få lägsta belopp..

    meandmylove: Jag är nyfiken på vad för slags klänning du funderar på =) Om vi tidigarelägger bröllopet så blir det mest troligt någon gång i juni, och då skulle jag vara i vecka 24-27. Man har ju ingen aning om hur kroppen kommer att se ut, men jag vill inte ha något tält till klänning.
  • Imsevimse
    meandmylove: Jag missade att du lagt till en länk eftersom jag höll på att skriva mitt inlägg =) Jättefin klänning i alla fall! =)

    daniiel: Vi hade tänkt att försöka vänta till v.8 med att berätta (kommer inte att kunna hålla oss till v.12!) men igår var vi till en av stadens butiker som säljer diverse barnartiklar. De ska gå i konkurs och hade 50% på allt, så vi lyckades haffa en jättefin Cresent classic med ordinarie pris 6299 kr och nu kostade den alltså 3150 kr (ja, det är onödigt och dumt att köpa en så här tidigt men vi kunde inte låta bli). Grejjen var ju dock att typ halva stan var där, så även en hel del kompisar till oss och det var lite svårt att gömma undan vagnen som vi stod och köade till kassan för =P Så nu vet ett par st om det i alla fall. 

    Blir det så att det går åt skogen med graviditeten så får vi väl försöka sälja vagnen så att vi åtminstonde får igen pengarna vi köpte den för, och går graviditeten jättebra och vi får vår efterlängtade lilla knodd så har vi fått tag på en splitterny och säker/ordentlig/fin vagn till ett väldigt bra pris =)

    Till det här med brudklänning. Jag tänkte bifoga en bild från Landybridal och höra vad ni tror. Skulle det ens vara möjligt att bära en sån här typ av klänning när man är i vecka 24-27? Jag förstår att det är väldigt individuellt hur kroppen förändras, men jag som aldrig varit gravid tidigare har så svårt att kunna uppskatta framför allt storleken på magen under en graviditet. Om det blir en sån här typ av klänning så tänkte jag beställa med snörning i ryggen, så att klänningen går att justera. 

  • Imsevimse
    meandmylove: Denna bild kommer från Landybridal (kinaklänningsföretag), vill dock helst köpa i butik eller begagnat så hade mest bilden som inspiration =) Jag inser ju nu efter att flera av er svarat på min fråga att jag kommer att få tänka om angående klänningsval. Vi har en butik här i stan som säljer brudklänningar så tänkte ta mig dit någon dag och se vad de har att erbjuda och kanske få lite tips =).

    Daniiel: Tack, och detsamma. Hoppas att allt går bra för er med =) Okay vad kul, det verkar vara en populär vagn och än fast vi bara har kört omkring med den lite här hemma så kan jag säga att vi är helnöjda med köpet, den har verkligen allt man kan önska. Och tack för att du la ut bilden, det är ju olika från person till person men nu vet jag på ett ungefär =).

    Niini: Tack för länken, vilka fina bilder du hade =)
Svar på tråden Någon fler som väntar smått? :)