• Anonym (nej)
  Äldre 3 nov 09:55
  10726 visningar
  87 svar
  Inlägg från Anonym (nej) Visa alla inlägg
  87
  10726

  någon mer som satte igång på bröllopsnatten?

  Någon som fick sitt perfekta liv?


   


  Lite konstig formulering tycker jag, och rätt naiv om jag får säga mitt. Bara för att man lyckats bli gravid strax efter bröllopet betyder ju inte det att allt i livet kommer bli perfekt. Bara en rättning.


   


  Nej vi satte inte igång på bröllopsnatten. Vi väntar med barn av lite olika skäl, men hoppas kunna få ett bra liv ändå.

 • Anonym (nej)
  Äldre 3 nov 14:43
  #6

  Ja självklart får du tycka att ditt liv är perfekt, i och med att det blivit precis som du tänkt dig (hittills), men jag tycker bara att det är ett känsligt ämne. Jag längtar själv otroligt mycket efter barn men vi kan inte sätta igång än, och det finns säkert andra där ute som inte har startat än eller som har startat och försökt jättelänge utan att lyckas bli gravida. Känner bara att det är lite av ett hån mot oss andra att säga att du har det perfekta livet för att du lyckats bli gravid direkt efter bröllopet. Tänk bara efter lite när du kläcker en sån grej, med tanke på hur många ofrivilligt barnlösa det finns.


   


  Tycker du att jag är löjlig så försök bara för en stund att förstå hur det känns för dem som verkligen vill ha barn, men inte kan. Det är svårt att glädjas med andra om man får det upptryckt i ansiktet. Däremot gläds jag med folk som är glada utan att skryta om det, som accepterar att de fått en gåva men att inget är självklart.

 • Anonym (nej)
  Äldre 5 nov 19:42
  #44

  TS och andra som tycker att vi är några som gnällt i tråden:


   


  Jag tycker inte att jag hade en dålig ton, och jag gick åtminstone inte till personagrepp på TS, vilket hon däremot gjorde på oss som påpekade att hon uttryckte sig lite märkligt. Kanske är vi bara två stycken som har tolkat hennes formulering på det sättet, men då kunde hon ju haft hyfs att bara sagt "förlåt, tänkte inte på att det kunde tolkas så". Tycker att den som haft hårdast ton här inne är TS själv.


   


  Tycker för övrigt att ni kan flytta den här diskussionen till familjeliv, där den hör hemma. Det finns en anledning till att FL är uppdelat i "Planerar barn" och "Väntar barn" och övriga kategorier. Vi som längtar efter barn vill inte alltid höra om er som är gravida, även om vi självklart är glada för er skull.

Svar på tråden någon mer som satte igång på bröllopsnatten?
Logga in
Bli medlem