• Anonym (Ledse­n)
    Äldre 30 Oct 10:35
    7524 visningar
    23 svar
    23
    7524

    Hur kan han vara så elak?

    Jag har levt med en man i snart två år och nu har jag fått nog. Han är väldigt elak mot mig och vi har bråkat en massa. När vi är ovänner så beter han sig som ett litet barn och jag är så himla olycklig. Nu igår när jag gjorde slut så sa han att han kommer göra mitt liv till ett helvete, att han ska göra allt han kan för att förstöra för mig. Jag har sedan tidigare ett hus som jag köpte och renoverade med mitt förra ex. Jag har lagt min skäl i och oräkneligt med timmar på det huset. När jag och min pojkvän, han jag gjorde slut med igår, flyttade in så lät jag honom köpa in sig väldigt billigt i huset. Nu säger han att han ska tjäna så mycket han bara kan på detta, och att om jag vill köpa ut honom då får jag vara med i budgivningen som alla andra. För han ska iallafall tjäna så mycket som det bara går och han skiter fullständigt i mig. Han höll mig vaken hela natten genom att tända alla lampor i rummet jag sov i, när jag bytte rum så följde han efter mig och tände alla lampor där. Släkte jag lamporna så tände han bara dem igen och repeterade att detta var bara början, mitt liv ska bli en helvete!

  • Svar på tråden Hur kan han vara så elak?
  • kouki
    Äldre 30 Oct 10:55
    #1

    Har du skrivit något samboavtal? Ta kontakt med en advokat och stå på dig. Det faktum att han är sårad ger honom ingen som helst rättighet till att psykiskt trycka ner dig, på det viset. 

    Om han beter sig ännu värre så hade jag gått till polisen, mest för att visa allvaret med det.

  • Alylly­ra
    Äldre 30 Oct 11:01
    #2

    Oj!
    Det här verkar riktigt jobbigt, han känns inte helt frisk... Jag tycker uppriktigt synd om dig! Men vad stark du är som orkar göra slut och ta fighten, bra jobbat!

    Fortsätt så och ge inte upp! Ta hjälp av en jurist angående hur ni ska göra med huset. Ta hjälp av släkt och vänner som kanske kan vara där, kanske till och med sova över så att han känner att han är i underläge. Låt honom inte köra ut dig, utan visa för honom att du inte låter dig skrämmas och att om han tror att han ska göra ditt liv till ett helvete så får han tänka om, för det kommer bli det svåraste han någonsin har gjort. Han kommer aldrig, aldrig att lyckas.

    Jag har aldrig varit i en liknande situation och du kan säkert få mycket bättre råd från andra här som kan och vet mer än jag. Men jag vill ändå skriva och visa att jag bryr mig och att du inte ska ge upp.
    Styrkekramar 

  • Äldre 30 Oct 11:04
    #3

    vilken budgivning? det blir ingen budgivning om du vill bo kvar, du får köpa ut honom ur huset. Det är inga andra budgivare med då. Kontakta en advokat så ni kan göra en bodelning så hjälper de dig och kan säkerligen reda ut ett och annat som ditt ex uppenbarligen inte fattar. 

     

  • jools
    Äldre 30 Oct 11:10
    #4

    Börja med att polisanmäl honom för psykisk misshandel. När han skriker på dig och säger vad han tänker göra mot dig ekonomiskt så ha telefonen nära och spela in honom. Ställ gärna lugna frågor vad han menar (kanske lite ledande till och med) så att hans hot blir tydliga på inspelningen.

    Vidare, som någon annan skrev så måste du kontakta en advokat omgående. Googla på någon som arbetar med just sambo/äktenskap.

    Bra gjort att ta steget att lämna honom. Ingen människa får behandla någon som han behandlar dig. Att hålla på med lampan så där är en klassisk grej bland män med stora problem, och det används faktisk som tortyr. Så se till att bli av med honom fort som attans!

  • Anonym (Ledse­n)
    Äldre 30 Oct 11:19
    #5

    Tack så mycket för era ord och att ni bryr er, det betyder otroligt mycket! Jag har smsat med hans pappa idag och han ska prata med honom. Hans ex lämnade honom för hans humör och tvingade honom till en psykolog, som han bara gick till en gång, så jag inbillar mig ju inte eller överdriver. Jag har gjort en lista nu på sånt som vi måste lösa, och om det inte funkar ikväll så ringer jag en advokat imorgon.

  • Anonym
    Äldre 30 Oct 11:40
    #6

    Usch vilken elak kille! Jag förstår inte hur man någonsin kan bete sig mot något som man en gång har älskat och dessutom vara så himla barnslig.
    Jag lider med dig och din situation.
    Försök att få så mkt stöd som möjligt, du har dina rättigheter, han kan inte göra vadsomhelst mot dig. Som andra skriver, vänd dig till advokat, polis, och försök att få så mycket stöd som möjligt från vänner och familj.
    Har du ett samboavtal så kan du använda den.
    Det var starkt av dig att göra slut, försök att se slutet på detta "jobbiga kapitel" och att saker och ting kommer att ljusna upp för dig såsmåningom även om det känns riktigt jobbigt just nu.
    Lycka till! Styrkekram
     

  • Äldre 30 Oct 12:22
    #7

    Ägde du huset innan ni blev tillsammans? Då har han ingen rätt till det.


    2/8 -2014
  • Äldre 30 Oct 13:07
    #8

    Mawlinbry: Fast nu äger ju han huset också? Gäller det ändå att han inte har rätt till det? Trodde det bara var om hon hade ägt huset först och fortfarande ägde det själv? Men jag vet som sagt inte, men jag lär mig gärna :)

  • Äldre 30 Oct 13:22
    #9
    izredam skrev 2013-10-30 13:07:05 följande:
    Mawlinbry: Fast nu äger ju han huset också? Gäller det ändå att han inte har rätt till det? Trodde det bara var om hon hade ägt huset först och fortfarande ägde det själv? Men jag vet som sagt inte, men jag lär mig gärna :)
    Såsom jag uppfattat det så är det den ursprungliga ägaren som ska behålla hemmet när man bara är sambos. T.ex. min svärmor och hennes ex gick isär, då de bodde i hennes lägenhet(han flyttade till henne alltså), så var det hon som fick behålla den, han hade ingen rätt till den.

    Skulle absolut kontakta en jurist eller någon kunnig inom sambolagarna om detta.
    2/8 -2014
  • Äldre 30 Oct 13:29
    #10

    Fast nu har han ju iofs köpt sig in i huset(läste det nu). Däremot så ska ju hon inte behöva stå i en budgivning med andra, utan den som vill behålla huset får betala den andra halvan som huset är värderat till?


    2/8 -2014
Svar på tråden Hur kan han vara så elak?