• Plättis

    Svarforaldrarna fran Grekland kommer over jul och jag ar sa stressad!!!

    Språk är svårt att lära sig perfekt från första början. Förutom att själv ha läst ganska många språk undervisar jag i franska, och det absolut viktigaste jag brukar försöka förmedla till mina elever är att de ska våga. Det blir fel medan man lär sig, men man kommer aldrig att lära sig alls om man inte provar och gör fel ibland. Be din man säga till när du gör fel och berätta vad som är rätt, lyssna på grekisk musik, se grekiska filmer eller vad som helst där du får höra språket omkring dig. 

    Sedan jag blev tillsammans med min sambo har jag försökt lära honom franska, så hemma brukar jag svara honom på franska eller förklara saker på franska för att han ska lära sig lite. Jag har inte kört stenhårt på det, men han kan några fraser nu Han brukar prata tyska tillbaka eftersom han pluggat det, så hos oss kan det bli ganska internationellt ibland!  

  • Plättis
    Annamolly skrev 2013-10-27 20:40:34 följande:
    Sa jag skulle helst ga och lara mig pa en kurs och fa gora alla misstag i en grupp dar jag inte kanner nagon...
    2013.06.22 Samos, Grekland
    Anmäl dig på en sådan kurs, även om du väntar med att gå den till du har mindre stressigt på jobbet. Ett smidigt sätt att samla pluspoäng om svärfar börjar gnälla  
    Men som TheD säger, du är inte skyldig att lära dig grekiska bara för att du gift dig med en grek. Att du och din man anstränger sig för att lära sig varandras språk är romantiskt och fint, men ni kan ju uppenbarligen kommunicera med varandra redan nu, så det är inget måste.  
Svar på tråden Svarforaldrarna fran Grekland kommer over jul och jag ar sa stressad!!!