• Äldre 21 Oct 13:50
    7128 visningar
    26 svar
    26
    7128

    Vem städar mest hemma hos dig?

    Städa bör man ibland, men vem gör mesta jobbet hemma hos dig? Berätta för oss och snacka om saken här.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vem städar mest hemma hos dig?
  • Äldre 21 Oct 14:03
    #1

    Hos oss är det min blivande som tyvärr tar mest ansvar för städningen. Jag tror att det har mycket med våra olika uppväxter att göra. Min ensamstående mamma avskydde att städa och gjorde det med stor suck och dåligt humör varje söndag medan min blivandes ensamstående mamma städade varje dag! Men även om det kanske är min sambo som tar tag i städningen så utför vi den alltid tillsammans!

  • Lindij­oo
    Äldre 21 Oct 14:08
    #2

    Det är nästan alltid jag, för att jag jobbar skift och inte lika ofta som min gubbe. Han sköter massa annat så det är väldigt jämlikt hos oss

  • Äldre 21 Oct 14:12
    #3

    nästan uteslutande jag. mest troligt för att vi har olika syn på "rent" och min karl är rätt så lat :P 

  • Äldre 21 Oct 14:26
    #4

    Mannen städar mest, dvs dammsuger, dammar osv. Men vi plockar efter oss båda två hela tiden så det är aldrig stökigt.

  • Plätti­s
    Äldre 21 Oct 14:32
    #5

    Det är jag som städar och håller undan hemma. Men om jag ber min sambo om hjälp så brukar det inte vara några problem, han tar bara inga egna initiativ till att städa. Utom när jag åker bort, då diskar och håller han rent så jag knappt känner igen mig när jag kommer hem igen. 
    Så jag antar att jag skämmer bort honom när jag är hemma  

  • Äldre 21 Oct 16:39
    #6

    Saknar alternativet "Vi gör lika mycket" för hemma hos oss städar vi tillsammans. Först plockar vi, sedan städar en badrummet och den andra dammar och dammsuger resten av lägenheten (och den som är färdig först våttorkar köket och om det behövs nån annanstans). Disk och tvätt brukar vi också göra tillsammans eller dela rätt så rättvist. Glad 

  • afture­lding
    Äldre 21 Oct 16:48
    #7

    Jag bryr mig inte så mycket om städning. Så länge vi inte har ohyra, kök och badrum är städat och katterna har det rent så är jag nöjd. Min man däremot tycker inte om oordning, så då får han städa. Men jag hjälper till om han ber mig såklart.

    Jag trivs i min röra Flört

  • Äldre 21 Oct 16:50
    #8

    Jag sköter dammtorkning och mannen dammsugning, han kan göra det 5 gånger om dagen ;) Sen vad gäller t.ex. badrum så gör vi det vid behov eller inför besök. Inget att den andre inte gör det.

  • Sofie R
    Äldre 21 Oct 18:56
    #9

    Jag. Gubben gör inget om jag inte ber honom om det. Men då är det inga problem. Men just att han inte ser att det behöver dammsugas trots att han får stora tussar hår på strumporna och att gruset frasar under fötterna på honom, det retar mig!

  • Äldre 21 Oct 19:02
    #10

    Håller med MissM
    Alternativet "lika mycket" saknas.
    I och för sig så när frågan är "vem gör mest" så borde kanske inte svaret kunna vara "lika mycket".  Men oavsett det så gör vi lika mycket här hemma. Bara olika saker Glad 

Svar på tråden Vem städar mest hemma hos dig?