Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
 • Chicita

  Migrän

  Jag får aldrig någon förvarning, och det börjar nästan alltid som en vanlig huvudvärk så jag kan inte ta förebyggande medicin och stoppa anfallet innan det har kommit igång.

  Min migrän börjar som allmän huvudvärk, sen fokuserar sig smärtan på en punkt innan den slår ett järnband runt huvudet och skruvar åt.
  Jag får synrubbningar och blir väldigt trögtänkt (ljud och ljus är jobbiga men inte outhärdliga), men jag kan fungera relativt normalt.Även jobba om jag måste...
  Jag har en hög smärttröskel och jag vet inte om det kan påverka min tålighet mot migränen. Men å andra sidan finns det ingen medicin som hjälper mig heller så det är ju bara att bita ihop.

  Det är väldigt sällan ett anfall håller i sig mer än 1 dygn, men i de fall som det har varit 2 dygn eller mer så har jag till slut börjat må illa och behöva mörkt och tyst.

  Under senaste åren har jag börjat märka ett samband mellan väderomslag och migrän.
  När det slår om mellan hög- och lågtryck så får jag alltid huvudvärk, och chansen att den huvudvärken ska utvecklas till migrän är rätt stor. Jag tror även att om ett sånt omslag sker i samband med ägglossning / mens så är risken ännu högre att det blir migrän, men det har jag inte hunnit kolla på så noga än.

Svar på tråden Migrän