• Plätti­s
  Äldre 21 okt 11:55
  9097 visningar
  13 svar
  Inlägg från Plättis Visa alla inlägg
  13
  9097

  Migrän

  Hej! 
  Jag har haft ganska extrema problem med migrän tidigare, och jag kan ju inte vara ensam om det! Medan jag skriver har jag ett anfall på gång, så det här kanske inte är det mest intelligent formulerade inlägget, men jag undrar bara hur det är för er när ni får era anfall.

  Ibland får jag aura, ibland börjar det med en smygande huvudvärk som bara blir värre och värre. Jag är känslig mot ljud, ljus och dofter under hela tiden det pågår, redan före anfallet och några dagar efteråt.

  Har ni hittat något som hjälper? Märker ni någon regelbundenhet i när ni får anfall?

  Mina anfall var värre förut, då kunde jag ha migrän i två veckor i sträck och sedan började det om. Hormonellt styrd migrän, med andra ord. Nu får jag bara migrän vid ägglossning, och det blir så illa att jag inte kan jobba under åtminstone en dag varje månad. Det är med medicin, utan medicin vet jag inte vad jag skulle göra... 

 • Svar på tråden Migrän
 • Plätti­s
  Äldre 21 okt 14:44
  #3
  MH2014 skrev 2013-10-21 13:13:29 följande:
  Har bara en fråga till et? Har ni hormonella preventivmedel??
  Jag hade det tidigare. Hormonspiral var en gudagåva, alla mina problem gick upp i rök. Åtminstone under kanske två års tid. Sedan kom allt tillbaka. Nu har jag paus från spiralen, och då är allt tillbaka mycket värre än tidigare. 
  jools skrev 2013-10-21 12:59:13 följande:
  Hej hej!
  Jag har också mycket migrän och huvudvärk... Har det ofta på känn en eller trvå dagar innan då jag typ länner mig lite bakis med tungt huvud, se och disträ.
  Jag får migrän vid ägglossning men framförallt första dagen på mensen. Sen får jag migrän vid stress och när jag bara kör på utan att lyssna på kroppens signaler.
  Tack och lov har jag inte haft en vidirg attatck på länge, då menar jag en sådan då jag spyr och helt tappar allt och det sitter i ett dygn el mer. Nu får jag attacker då jag måste ligga ner kanske 2-5 timmar, gärma med något kallt på pannan och kolsvart i rummet. Och inga ljud såklart.
  Min migrän hänger ihop med spänd nacke och stela muskler. Det som funkar bäst för min del när det kommer till medicinering är 2 alvedon 1 ipren och så smörja nacke, hals och panna med voltaren.

  Jag tror man bara får gilla läget och inte vara för hård mot sig själv. Det är ju inte så att man maskar eller väljer att vara hemma för det är kul... men ibland får jag känslan att andra tror och tycker det. Och det är jobbigt. Det räcker med migränen liksom, jag behöver inte förutsätta att andra dömmer mig också.

  Hoppas det släpper snart!
  Jag brukar känna mina attacker kanske en halvtimme innan de sätter igång. Antingen får jag "myrornas krig" framför ögonen, eller så blir det en stadigt ökande huvudvärk. 
  Förut fick jag migrän vid mens och ägglossning, nu är det tack och lov bara vid ägglossning. Men det har blivit värre och värre de senaste månaderna, senast fick jag vända i dörren på väg till jobbet eftersom det gjorde så ont i huvudet att jag inte kunde stå upp. 

  Fungerar Alvedon och Ipren för dig?! Jag har provat allt, och det enda som ger åtminstone lite lindring är en receptbelagd medicin som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men då måste jag ta den vid första misstanke om migrän, inte när huvudvärken redan börjat. Då hjälper bara massor av sömn.

  Hittills har jag inte träffat någon som misstrott mig när jag sagt att jag har migrän. I min familj är det väldigt vanligt, jag tror nästan hälften av oss får migränanfall, både män och kvinnor. De flesta ganska regelbundet. 
 • Plätti­s
  Äldre 21 okt 15:56
  #6
  Kalaspinglan skrev 2013-10-21 15:33:48 följande:
  Jag har också mycket problem med svår migrän (med aura). Jag har anfallsförebyggande medicinering, utan den skulle jag inte kunna jobba. Jag får fortfarande anfall, men inte alls lika ofta som tidigare.

  Kombinerade p-piller är förbjudna om man har migrän med aura, eftersom strokerisken är något förhöjd för oss med migrän och aura.
  Usch, det låter verkligen fruktansvärt jobbigt. Mina går att överleva på medicin (Sumatriptan), och idag behövde jag inte ens åka hem och lägga mig, även om jag fått tänka till lite extra innan jag skickat mina mejl och redigerat texter. 

  För några år sedan tog jag kombinerade p-piller, eftersom min läkare/barnmorska sa att det skulle göra allt bättre. Det blev väldigt mycket värre istället. Att få höra att det är en ökad risk för stroke gör att jag aldrig mer kommer att ens överväga det! Förvånad
 • Plätti­s
  Äldre 22 okt 13:33
  #12
  afturelding skrev 2013-10-21 17:03:04 följande:
  Lenblo skrev 2013-10-21 22:38:32 följande:
  Tur i oturen att det bara är 1-4 gånger/år. Inga utlösande faktorer, möjligen något ökad frekvens under långvariga stressiga perioder. Sumatriptan anser jag vara Guds gåva till mänskligheten. Glad Den tar bort eller åtminstone dämpar huvudvärken/illamåendet till en klart uthärdlig nivå, även om jag blir väldigt trött i 12 timmar. Jag har alltid en tablett på mig i plånboken. Någon gång går allt väldigt snabbt så jag får ta Zomig nasal eftersom jag redan kräks. Alvedon, Diklofenak etc. känns som rena sockerpillret.
  Chicita skrev 2013-10-22 09:37:34 följande:
  Jag får aldrig någon förvarning, och det börjar nästan alltid som en vanlig huvudvärk så jag kan inte ta förebyggande medicin och stoppa anfallet innan det har kommit igång.
  Ni som inte får någon som helst förvarning, och som inte har det regelbundet... Det måste ju vara värre än för mig som kan säga nästan exakt på dagen när jag ska få migrän. 
  Jag har alltid Sumatriptan i väskan, och Alvedon och Ipren tar jag "till vardags" eller vad man ska säga. Men jag tycker att Sumatriptan inte har superbra effekt heller, även om jag tar den vid första symptomen. Just nu är jag inne på dag två, och hela hjärnan känns som scrambled eggs och när jag pratar låter det som att någon annan pratar. Min läkare skrev ut några superpiller som kostade 75 kr/tablett, men när jag skulle hämta ut dem var det något missförstånd med apoteket och de hade dem inte kvar.
  jools skrev 2013-10-22 09:45:27 följande:
  Ja, det funkar hjälpligt i kombination med sömn/ligga stilla. Jag har aldrig fått ngt utskrivet på recept för huvudvärken, försökte ngn gång men han menade på att jag inte har "riktig migrän" då den har att göra med spänningra och därmed skulle inte de typiska migränmedicinerna fungera. Jag vet inte om det är så, och det spear ju ingen roll om det är spänningshuvudvärk som beter sig som migrän eller riktig migrän...  problemen är ju detsamma..
  "Inte riktig migrän"... Herregud. Det är ju inte vad man vill höra när man har så ont i huvudet att man inte vet vad man ska göra av sig själv.
Svar på tråden Migrän
Logga in
Bli medlem