• Bröllop och Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

  Fre 18 okt 2013 11:58 Läst 1002 gånger Totalt 2 svar
  Visar endast inlägg av Chicita - Visa alla inlägg
 • Fre 18 okt 2013 11:58 #1

  När man gifter sig någonstans dit antingen präst eller vigselförrättare måste ta sig så kan man behöva betala för det. 
  Men det är inte omöjligt, det är dock bara den som viger er som kan svara på om denne går med på det...
  Det är gratis att gifta sig i kyrkan om minst en person av dom som gifter sig är medlem i svenska kyrkan. Så det är väl det billigaste alternativet.
  Det ska även vara gratis att gifta sig bogerligt, men det kan variera från kommun till kommun. Vissa kommuner tar ut en avgift för det administrativa runt om vigseln.

  Du kan givetvis ha en tjejkväll innan (eller efter) men kalla den hellre tjejkväll eller förlovningsfest än möhippa om det är du som bjuder in till den.
  Att du bjuder dina vänner på middag och umgänge för att fira en rolig sak är något som jag nog inte tror att särskilt många skulle rynka på ögonbrynen åt. 
  Men om du arrangerar en ren möhippa för dig själv eller ger någon kompis i uppdrag att arrangera en så kan det nog bli lite sura miner.
  Det är lite som att säga "jag fyller år på lördag - glöm inte att ta med present"... Flört 
  Skillnaden mellan vad ni gör på dom olika alternativen finns egentligen inte. Ni kan ha en "möhippa" som du bjuder in till, men du kallar den för "tjejkväll" eller "sista natten med gänget-fest" eller något annat sånt.

  Och sist men inte minst.
  Det är klart att ni ska ha det bröllop som ni vill ha. Och så länge man är medveten om att vissa kan knorra... Tja då får man ju ta de bitarna när man kommer dit liksom.
  Hoppas ni får en underbar dag Solig 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll