• izredam

  Resetips

  Vi gifter oss den 21/12, vi har önskat oss pengar till resan i bröllopspresent av de som känner att de vill ge en sån.

  MEN, vi skulle gärna vilja åka någonstans direkt efter bröllopet - då behöver det ju vara någonstans dit vi har råd att åka utan några presenter alls. Frågan är bara vart.

  Helst vill vi nog åka någon gång i mellandagarna eller precis efter nyår. Vi har inte tid med mer än en vecka i alla fall...

  Jag totalvägrar vintersport, så ingen skidåkning eller sånt - men vi behöver inte åka utomlands för det, ett shysst spa skulle kunna bli jättebra. Eller en storstads "weekend" (inte nödvändigvis på helgen alltså) - vart åker man då? London kanske? Vart bor man i London?

  Så många val...

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-10-13 21:56
  Kanske skulle nämna att budgeten ligger på typ 10000, i alla fall inte mer än 15000...

 • Svar på tråden Resetips
 • bettansss

  När vi varit i London bodde vi på ett fint hotell, nära Hyde Park, på en parallellgata till Oxford street. Tror det kan finnas mycket fina hotell runt där, och om man hittar billiga flygbiljetter kan man ju lägga lite mer på boende. Kändes som att det var centralt och lätt att ta sig till andra delar av London med buss eller tunnelbana. Annars gillar jag Berlin. Och så har jag hört att Amsterdam är trevligt!

 • izredam

  Berlin har jag inte ens tänkt på - det kanske vore trevligt. Jag älskar ju tyskland, men har aldrig varit i Berlin. Håller på med en kraftig övertalningskampanj om att flytta till tyskland när vi har pluggat klart (det finns massor av ingenjörsjobb i tyskland som skulle passa oss båda), en weekend i Berlin kanske övertalar lite i alla fall :P

  Ska kika lite på berlin, tror att det är flyg som kan bli tajt. Ryan air flyger ju från västerås (där vi bor), men de verkar inte finnas några biljetter kvar runt då, har tittat tidigare... Sambon hade blivit så glad om vi kunde passa på att gå på en Arsenalmatch samtidigt. Då hade jag legat på plus för all framtid ;)

 • izredam

  Hur är det med frukost i London? Ska man boka frukost via hotellet eller finns det gott om bra ställen att äta frukost på "ute"?

 • bettansss

  Min sambo är ingenjör och vi har pratat om att det vore roligt att bo i Berlin. Än så länge nöjer vi oss med att åka dit nån gång om året. :) Norwegian har vi åkt dit med några gånger, då har vi ju fått åka från Arlanda och det är lite dyrare än Ryan men tycker att det brukar vara värt det då det känns som att standarden är jämförelsevis högre. I Berlin är det dessutom billigt att bo så där kanske man kan lägga lite mer pengar på själva resan istället.

 • Lenaerik86

  Sist bodde vi på Me hotel i london. Jättefint nytt 5stjärnigt hotell mellan Covent garden o Themsen. Gångavstånd till det mesta :) fick en jättebra deal genom expedia - tips

 • izredam

  Vi kikade genom expedia igår, hittade ett fyrstjärnigt hotell vi gillade. frågan är bara om man ska flyga ryan air eller kosta på sig sas-biljetter för 2600kr mer?

 • weddinghelena

  Hej
  London är verkligen härligt att åka till vid jul.
  Här kommer lite tips på mat  :) 
   


  Novikov (asiatiska delen). As bra mat a la hakkassan och sen bra bar efteråt.
  - La Bodega Negra - Man går in i en sex shop i Soho och sen ligger det en riktigt bra resturang i källaren - anorlunda ställe men klockren grej om man är på besök faktiskt!
   
  High End
  Novikov, Hakkasan, Nobu Berkley square (alla asian fusion ställen)
  Goodmans om du vill äta biff i världsklass
   
  Medium high End
  Aqua Kyoto (mitt emot Movida, både spansk och asiatisk - kör på asiatiska)
  La Bodega Negra
   
  Low end
  Lokala pubben runt hörnet  
 • MH2014

  Finns så många fina europeiska resmål att välja på, så svårt att lista :)
  vi valde Prag.
  funderingar: vi hade: Wien, Amsterdam, Krakow, Warszawa, Riga, London, Berlin, Barcelona

 • izredam

  MH2014: Jag var sugen på Prag för ett tag sen också - när åker ni? Är rädd att det är kallt där på vintern så det inte blir så roligt att vara ute...

 • MH2014

  Vi åker i februari, så oftast den kallaste månaden ;) Om ni vill åka i Europa vid den tiden ni tänker så spelar det nog inte någon större roll, kommer vara förjäkligt om vädergudarna vill det varsom, men det kan ju oxå vara en underbart kylig vinterdag med ;)

 • izredam

  Jo, det är bara jag som har fått för mig att Prag är typ ryssland och ytterligare lite kallare än sverige, men så är säkert inte fallet :P

 • MH2014

  Det här hotellet har vi valt
  www.hotel-imperial.cz
  finns massa speciella och fina hotell!! Men vi har ju lite old Hollywood/ art deco stil på vigseln så körde på det temat även på mini moonen :)

Svar på tråden Resetips