• Äldre 9 okt 11:13
  14526 visningar
  47 svar
  Inlägg från Petraksa Visa alla inlägg
  47
  14526

  Skånebröllop 2015?

  Jag och min sambo bor utanför Kristianstad och planerar vårt bröllop till våren/sommaren 2015.Vi har egentligen inte kommit någonstans i planeringen förutom hur många vi vill bjuda, tema och möjligtvis vilken lokal vi kan tänka oss.Hade varit kul om någon i närheten ocså planerar sitt bröllop. Hur långt har ni kommit? Vad tycker ni är det viktigaste under bröllopet och vad tycker ni ska prioriteras mest?Tänkte at det är lika bra att starta denna tråd i tid så att vi kan följa varandra och bolla ideér under hela planeringen :)      

 • Svar på tråden Skånebröllop 2015?
 • Äldre 14 nov 13:29
  #2
  Jojjz skrev 2013-11-07 11:24:46 följande:
  Hej! :)
  Jag och min sambo gifter oss också sommaren 2015.
  Rinde faktiskt och bokade kyrka idag. lite tidigt kanske men nu får vi det datum och den tid vi vill ha och så har vi något att planera utefter :)
  Vi hade tänkt att gå på bröllopsmässan i malmö som är 1-2 februari nästa år.
  Jag tycker det känns skönt att ha så lång tid på sig att fundera och planera.
  Då får vi det precis så som vi vill ha det :) och ett plus är att vi hinner spara pengar.
  Vi bor i Tyringe och gifter oss i Hässleholms kyrka.
  Oj! Vi har inte ens bestämt ett riktigt datum än så det där med bokningar är väl inte riktigt aktuellt. Vi fyller år på samma dag så har pratat lite om vi skulle ha det på samma dag som våra födelsedagar som en kul grej. Fast å andra sidan vill jag ha ett datum som bara är för bröllopet..
  Vi har också tänkt att gå på bröllopsmässan i malmö, kul med lite nya ideer och inspiration.
  Hur gör ni med gäster? Bjuder ni ungefär lika många var?
  Jag tycker att det där är jättesvårt då min släkt är väldigt stor och min killes väldigt liten. Sen är det många i min släkt som jag inte vill bjuda men känner att jag "måste".
  Hur stort bröllop har ni tänkt ha? För mig var det väldigt viktigt att ha lång tid innan då jag vill ha en helt perfekt dag :) 
 • Äldre 29 nov 10:27
  #4

  Vi kollade också lite på nationaldagen men det blev inte så för att min sambo är lite nojjig. Han har fått för sig att man aldrig ska gifta sig på sådana dagar som alla hjärtans dag, nyår, nationaldagen för att det är otur. Så vi får väl se hur det blir. Kul om jag får igenom nationaldagen och vi gifter oss på samma dag :)

  Vi låg runt 100 gäster från början men nu efter lite bortplock ligger vi på kanske 80-85 gäster. Sen har jag bott i USA i två år och har under den tiden lyckats skaffa vänner runt hela världen. De vill jag givetvis bjuda men sen är det väldigt långa resor så det kanske inte är så många av de som kommer. Och om så blir fallet landar vi kanske på 65 gäster. Ganska lagom ändå.
  Och om ingen av mina utländska vänner kommer slipper jag översätta allt till engelska, vilket hade varit ganska skönt ;)

  Snackade med mina brudtärnor om bröllopsmässan och det blir så att sambon får stanna hemma så åker vi fyra och kör en tjejhelg i Malmö istället.
  Min sambo blev ganska nöjd över det då jag i princip har helt fria händer med bröllopet :)

  Hur har ni tänkt med mat osv? 

 • Äldre 15 jan 10:18
  #6

  Nationaldagen hade varit så perfekt, men tyvärr så har den lokalen som vi tänkt hyra alltid nationaldagsfirande så där sket det sig.
  Nu blir det inte förrän i augusti men vi har så svårt att välja ett datum.
  Vi har vår årsdag och även förlovningsdag 1e oktober så det hade egentligen varit givet men jag har alltid velat ha ett sommar/vår bröllop.
  Så just nu känns augusti bäst rent vädermässigt då det känns som om att det finns bäst solchans där ;)

  Har ni något tema/färgtema för bröllopet bestämt än?

  Japp, 3 brudtärnor bestämt eventuellt 4. Då bröllopsmässan tyvärr inte blev av för oss (massa jobb som kom ivägen för alla mina tärnor tyvärr :/)  blir det nog så att jag och min sambo åker dit istället,
  Vad kul att vi har tänkt så lika med klänningarna! Jag vill också att mina tärnor ska ha en enkel, lång chiffong klänning :)
  Känns som om att det är en modell som passar de flesta.
  Har du pratat med dina tärnor om klänningar och betalning och sådär? Två av mina tärnor har redan sagt att de mer än gärna betalar för sina egna klänningar utan att jag ens frågade. Och det känns ganska skönt då det blir en hel del utgifter.
  Hade faktiskt tänkt bjuda hem alla på middag och "officiellt" fråga om de vill vara mina tärnor och gå igenom lite vad jag förväntar mig av dem.

  Jag tänker precis likadant med mat, förätt, buffe som huvudrätt och sen efterrätt. Har kollat på lite olika cateringar runt om i Kristianstad men det får väl bli att smaka sig fram ;)

  Tycker egentligen inte om att ha buffee på ett bröllop då jag gillar detta med 3 rätters som serveras vid bordet. Men precis som du sa så är jag rätt att inte alla ska bli mätta. Samt att det är väääldigt svårt att veta vad folk tycker om och inte.

  Har ni hittat någon bra lokal än? 

 • Äldre 16 jan 17:15
  #8

  Det med tält är superfint! Vi hade också funderingar på det ett tag men sen är det just det där med placeringen.. Jag ville gärna ha det nere vid stranden men då måste man ha tillgång till bra toaletter vilket inte är det lättaste.
  Fast mest av allt skulle jag vilja ha festen i en gammal lada :P

  Temat för oss kommer vara vintageromantiskt och färgerna kommer vara, vitt, lila, silver. Mycket spets, glas och dekorationer :) (detta är anledningen till varför jag helst av allt hade velat hitta en lada)

  Jag känner också så med tärnorna, visst de har sagt ja och blev jätteglada men hade varit skönt att gå igenom allt. För jag förväntar mig trots allt mycket hjälp av dem då jag har tänkt att fixa mycket pynt och pyssel själv.

  Absolut! Jag har hittat en superfin klänning! Inget bestämt att de ska ha än men gillar stilen :)
  sitter på jobbet nu men ska försöka hinna med och lägga in den ikväll.
  Sen vet jag att Gina hade en helt perfekt förra sommaren, visserligen inte rätt färg men helt rätt stil.

  Har ni tänkt skicka ut save the date kort? 

 • Äldre 23 jan 16:19
  #9

  Puffar upp denna tråden lite. Visst måste det finnas fler i Skåne som planerar bröllop tills 2015? Glad

 • Äldre 14 mar 09:58
  #12
  sofiemagdalena skrev 2014-02-23 02:13:50 följande:

  Hallå där Skånebrudar! :)


  Kikar här för att få lite inspiration! :) jag ska gifta mig med min prins nu i september, men tänkte att det är så trevligt att läsa om andras planer! :) Vi ska gifta oss i Hörröd och ha festen i Kivik! Bara älskar Österlen! så det kommer nog bli finfint! :)


  Petraksa, läste om din önskan om att ha festen i en lada! Låter underbart och det skulle jag också vilja ha om det inte fanns en ganska stor risk att det är kallt i september! ;) Men jag vet att det finns en lada som man kan hyra strax utanför Tollarp...(nu vet jag ju inte var du ska ha din vigsel, men det kanske passar?) Jag kommer inte ihåg namnet på gården som har uthyrningen, men de har några logdanser o så varje år! Så kanske kan du googla och hitta! ;) Såg så himla fint ut! :)


  Har googlat mig blå men ändå inte hittat något. Då vi bor i Tollarp hade detta varit perfekt! Om du kommer på vad den heter får du jättegärna höra av dig! :)

  Hur långt har ni andra kommit nu? 
Svar på tråden Skånebröllop 2015?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.