• Förälskade

    Fotograf!

    Hur mycket kostar egentligen en bröllopsfotograf? Vi vill ha under vigseln och efteråt på oss som gifta. Vad är ett rimligt pris? Vad betalar ni?

  • Svar på tråden Fotograf!
  • xMariax

    Standarden som jag sett ligger på mellan 3500-8000:-, jag skulle inte betala mer än 5000:- och kommer inte att anlita fotograf.


    24 Maj 2014
  • Chicita

    Hur långt är ett snöre? Flört

    Det beror på hur länge ni vill ha fotografen, hur många bilder ni vill ha, vart i landet ni bor osv osv... 
    Vad som är rimligt kan bara ni avgöra.
    Om ni anser att bilderna är det viktigaste som finns och är villiga att lägga lite pengar på det så kanske 16.000:- är rimligt.
    Om ni bara vill ha ett par porträttbilder men tycker att släktens bilder från vigsel och fest väl duger så kanske 2-3000:- är rimligt för någon timmes porträttfotografering och ett 15-tal bilder liksom...

    När du jämför priser så kom ihåg att kolla vad ni får för något.
    Vissa fotografer lämnar bara ut typ 10-15 bilder (som ingår) även om ni så betalar 20,000:- för en heldag och så får man betala extra för varje till bild man vill ha. Vissa har också så strikta begränsningar att du inte får använda korten ens till tackkort och absolut inte visa upp på nätet.
    Så läs på ordentligt och försök få allt skriftligt ifall ni blir osams sen om vad som blivit lovat... 

  • Förälskade

    Förstår vad du menar, fotografen är inte det viktigaste men viktig. Vi har ingen stor budget att lägga på det, har vänner som är duktiga på att fotografera och som kommer lägga ner tid på det på bröllopet men det ska ju inte vara ett arbete för dem. Det är lång tid kvar innan det är dags men är en person som vill förbereda och ligga steget före. Men tack, det är saker man inte tänkt på.

  • weddinghelena

    Vi ska betala 5.500 kr för 3 timmars fotografering men då får vi också 150 st redigerade bilder som vi mer eller mindre får göra vad vi vill med sen, hon heter Malin Norlen och detta är i Sthlm där få man vara berädd på att betala lite mer tror jag.

  • PimPim83

    Som sagt är det väldigt varierande vad det kostar med en bröllopsfotograf och vad som är ett rimligt pris.

    Vi älskar fotografier och har många inramade bilder framme hemma hos oss. Fotograf var något som vi prioriterade på vår bröllopsdag. Många av våra släktingar tar fina bilder, men deras bilder kommer inte ens i närheten av de som vår fotograf tog!

    Vi betalade ca 10 000 kr för fotografier på vår bröllopsdag. Då fick vi en professionell fotograf som tog porträttfoton på oss i två timmar innan vigseln, fotade vigseln, välkomstdrinken, minglet och början av middagen. Vi fick även en provfotografering någon vecka innan bröllopet, ca 200 högupplösta och fullt redigerade bilder samt alla bilder lågupplöst. I priset ingår även en amatörfotograf som var med mig i ca två timmar hos min frisör samt 20 av hennes bilder (inklusive svart-vita kopior). För oss var detta ett rimligt pris för vad vi fick.

    Vi resonerade som så att fotona är en av de få saker som faktiskt finns kvar efter att själva bröllopsdagen är över.


  • sommar2014

    Det är ganska stor skillnad på vad fotografer erbjuder. Av en del får man flera hundra högupplösta foton, av andra måste man köpa varenda bild man vill ha, separat. Hos andra ingår bara pappersbilder, inga högupplösta digitala filer. I en del paket ingår lyxiga fotoböcker, förstoringar och liknande.

    Vi prioriterade högupplösta filer då vi gillar att fixa med tackkort etc. själva, men valde bort en där man fick flera, flera hundra högupplösta filer till förmån för en där man får 150, och ett lite lägre pris. Det räcker nog för oss! Eftersom vi har mycket kostnader i och med bröllopet valde vi också bort fotografer som hade med fotoböcker, canvastavlor etc. i sina paket. Vi måste ju prioritera och känner att vi kan beställa de här produkterna några månader efter bröllopet, när vi förhoppningsvis har mer pengar över.

  • sommaren13
    weddinghelena skrev 2013-10-08 08:24:58 följande:
    Vi ska betala 5.500 kr för 3 timmars fotografering men då får vi också 150 st redigerade bilder som vi mer eller mindre får göra vad vi vill med sen, hon heter Malin Norlen och detta är i Sthlm där få man vara berädd på att betala lite mer tror jag.
    Vi hade Malin Norlén och hon är så gullig Vi tog paketet med 5tim för 7900kr. Väl värda pengar kan jag ju säga.
  • FrökenMäkelä
    Förälskade skrev 2013-10-08 21:46:32 följande:
    Är det någon som kan rekomendera en fotograf i eller runt Landskrona?

    Finns ganska många runt Landskrona. Googla så hittar du dem och deras hemsidor.


    Vi hade Leo Erdfeldt som utgår från Landskrona. Nu hade vi turen att vinna hans stora fotopaket genom att han annonsera ut den via Tradera när P3:s musikhjälpen gick förra året (såg länken här på BT då en medlem länka till flera av auktionerna). Nu väntar vi med spänning efter våra bilder.


    Men vi hade bokat en annan fotograf från Helsingborg som vi avboka när vi vann auktionen. Photo by Gedda heter han.


    Som jag skrev tidigare så googla och kolla på fotografernas portfolio och se om deras stil faller er i smaken.

Svar på tråden Fotograf!