• Äldre 4 okt 17:38
  13159 visningar
  25 svar
  Inlägg från hjohanna Visa alla inlägg
  25
  13159

  Fler med att ha "the love of your life" från ett annat land? (Min sambo är Australiensare)

  Oh, va kul Rebbs att hitta någon som också fallit för en AussieGlad Det blir någ mer än 10 rader från mig…

  Min m2b är Melbourne. Vi har varit ihop i över 4,5 år, vi flyttade ihop typ direkt när vi blev tillsammans. Vi träffades på Nya Zealand 2009 när vi var ute och reste. Vi har bott i Melbourne ihop lite över 1 år men nu bor vi i Stockholm sedan typ 3 år.

  I somras friade han, också mycket traditionellt och fantastiskt romantiskt.  Vi har talat om att vi ska gifta oss, men han ha velat överraska mig och det blev verkligen en överraskning och helt perfekt! Kan skriva en hel novell om vår dag när han gick ner på knä och friade till mig! Vi ska ialf gifta oss den 9 augusti i Mölle (nära er) 2014. Det blir ett litet bröllop och vi har redan fått klartecken på att folk kommer från Australien (vilket inte är helt självklart då det är så långt borta).  

  Min m2b har permanent uppehållstillstånd och under nästa år eller året efter tror jag han kommer  ansöka om ”dual citizentship”. Tidigare hade han 2 årigt uppehållstillstånd.

  Min m2b gick på SFI under en kort tid men han hann inte med då han jobbar oerhört mycket. I våras gick han en Svenskkurs på Folkuniversitetet och lärde sig en hel del, han är dock ingen ”språkmänniska” så det går långsamt framåt. Dessutom vill alla på hans jobb bara prata engelska så han får ingen  chans att öva. Vi försöker givetvis hemma, men det blir inte så mycket som man hoppas.

  Min m2b trivs bra här i Sverige, gruvar sig över mörka vintrarna (men vem gör inte det). Dessutom så trivs han och utvecklas på sitt jobb, så i nuläget planerar vi att bo kvar här i Sverige. Vi har dessutom köpt en lägenhet ihop.

  Min m2b åker till Australien 4-5 veckor varje år. Vartannat år åker jag med honom. Så i mitten av december så drar vi! Hur ofta planerar din m2b att åka hem?

  Angående att en relation med någon från ett annat land ser annorlunda ut så håller jag med. I vårt fall så var våra första 2-3 år jobbigast. Först var vi nykära och sen kom verkligheten i kapp oss! Nu har liksom det mesta löst sig men det kommer säkert nya utmaningar....

  Många hävdar att Sverige och Australien är lika, men det beror ofta på att dom bara varit där som turister och inte levt där ”på riktigt”. Vi har jobbat hårt för vår kärlek och hittat vårt sätt att leva! Vi är oerhört lyckliga tillsammans. Men man måste kanske stötta varandra ännu mer och på ett plan som man aldrig skulle tänkt på om man levde med en Svensk. Vi har dock aldrig haft ett distransförhållande utan varit ifrån varandra max 5 veckor när han varit hemma och hälsat på.

  Vi säger alltid att vi ska försöka ta det bästa från båda världarna och skapa vår egen värld. Det jag tror är min m2b största saknad är ett grabbgäng. Sen stör han sig enormt på att folk inte ger honom en chans att tala Svenska! 

  Nu har jag skrivit massor och mer kan jag skriva. Men det är bara att össssaaaaa med frågor om uppehållstillstånd eller vad det nu skulle vara.

  Men det är ju toppen om din m2b lär sig svenska det är ju inte bara för att få ett jobb det är viktigt det handlar ju mkt om att förstå kulturen. Jag måste kämpa vidare för att min m2b ska prioritera språket framför sitt jobb (som han älskar). Tur att jag inte har något som helst emot att tala engelska!    

  Vi hörs!  

Svar på tråden Fler med att ha "the love of your life" från ett annat land? (Min sambo är Australiensare)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.