• bettansss

  Vill inte ha presenter! Hur uttrycker man det?

  Både jag och min sambo är överrens om att vi inte vill ha några presenter och vill heller inte ha något bidrag till bröllopsresa eller så då jag tycker det känns lite pajas att önska sig pengar (min åsikt, men andra får ju förstås göra och tycka som man vill). Några i vår närhet tycker att vi ska önska oss saker i alla fall för om vi nu säger att vi inte vill ha nåt öht kommer folk ge saker i alla fall och då finns ju risken att man får en massa saker som man absolut inte vill ha. Och det håller jag ju med om. 

  Vi har funderat lite fram och tillbaka och jag funderar nu på att skriva så här i inbjudan: "Vi är mer än glada över att ni är med och delar dagen med oss. Vill ni ändå ge en gåva, tänk gärna på valfri välgörenhetsorganisation." 

  Vad tror ni? Funkar det? Ska man skriva nåt annat? Eller finns det nån annan lösning som gör att folk inte kommer med presenter?
   

 • Svar på tråden Vill inte ha presenter! Hur uttrycker man det?
 • bettansss

  Tack för era svar!

  Ja, vi har också tänkt på det där med att tipsa om ställen. Min datanörd till sambo ska göra en bröllopshemsida, så vi hade tänkt att i så fall skriva ut det där, typ lista tre val var precis som du skrev Chicita. Får inte plats med så mycket mer text i inbjudan än det jag skrev ut här ovanför... :) Tack också för tipset att skriva ut bankgiro- eller postgironummer, då blir det ju förstås ännu lättare för gästerna att bidra med något!  

Svar på tråden Vill inte ha presenter! Hur uttrycker man det?