Inlägg från: majblomma |Visa alla inlägg
  • majblomma

    Bildtråd - Visa din solitär/enstensring!

    niwen skrev 2013-11-05 16:04:13 följande:
    åh nu skrev jag nyss i den andra ringtråden meen denna är kanske mer aktuell. 
    Hur höga är era ringar, om någon vet?
    Jag har kollat på en och vill verkligen verkligen ha den till vårt bröllop, det står att den är 7mm hög (vid stenen annars vanligt). Det känns supermegamycket. Men det kanske är hyfast normalt. Stenen är 0,5 karat. 


    Jättefin ring! Jag har också en solitärring med hög fattning, ca 8 mm. Jag har inga problem med att den fastnar i saker eller att jag slår i. Men om du känner att stenen sitter för högt kanske du kan be dem att göra en lägre fattning? Borde inte vara ett stort problem för en guldsmed.
  • majblomma
    VANBRUUN skrev 2014-03-28 11:19:34 följande:
    Riktigt fin, vad är det för sten?
    Tack så mycket! Glömde att skriva info om ringen, förlåt! Det är en diamant, wesselton, ca 1.80ct. Diamanten är från 1800-talet (ville absolut ha en antik diamant och letade länge), men ringen har vi specialdesignat tillsammans med en guldsmed. Det sitter även en pytteliten rosa safir gömd längst ner i fattningen, under diamanten. Safirer har en speciell betydelse för oss och därför ville jag ha den som en liten hemlighet i ringen.

    Min ring känns mycket personlig/privat för mig och därför har jag dragit mig för att visa den på Internet, men nu när jag beundrat allas vackra ringar här kunde jag till sist inte låta bli att bjuda på en bild av min egen
  • majblomma
    Catelicat skrev 2014-03-30 23:47:22 följande:

    Åh, vilken fantastisk ring och sten, Majblomma! Hur hittade ni rätt till slut?


    Tack! Efter att ha letat överallt hittade vi den till sist hos en lokal handlare, ett stenkast från där vi bor
    VANBRUUN skrev 2014-03-31 14:33:54 följande:
    Riktigt häftigt, minst sagt en unik diamant. Svårt att se på bilderna majblomma vad det är exakt för slipning men någon äldre rundslipning?
    Det är en old mine cut diamond.

  • majblomma
    VANBRUUN skrev 2014-03-31 14:33:54 följande:
    Riktigt häftigt, minst sagt en unik diamant. Svårt att se på bilderna majblomma vad det är exakt för slipning men någon äldre rundslipning?
    Hittade en närbild tagen när diamanten var lös där du kan se slipningen. Och en profilbild av den höga kronan. Mycket annorlunda från modernt slipade diamanter, i alla fall om man granskar den på nära håll. Från normalt avstånd tror jag inte att man tänker på det.
Svar på tråden Bildtråd - Visa din solitär/enstensring!