• Äldre 17 Sep 10:03
    13255 visningar
    17 svar
    17
    13255

    Vilken typ av klädkod till sommarbröllop?

    Beccanli skrev 2013-09-16 22:06:16 följande:
    vi ska ha klädkod mörk kostym.karlarna får gärna ha färgglada skjortor och slipsar/flugor då blir det lite somrigt
    I klädkod mörk kostym ska herrarna ha vit skjorta, eller? Annars är det väl klädkod kavaj?

    Jag skulle råda TS att skriva klädkod Kavaj, och kanske med tillägget "inte nödvändigtvis hel kostym" som PimPim83 skriver. Bra tips tycker jag! Glad
  • Äldre 17 Sep 10:43
    #7
    perlan skrev 2013-09-17 10:12:20 följande:
    Tack för svaren. Kommer nog köra på kavaj men inte nödvändigtvis hel kostym, såg att det var fler som tipsade på andra delar av forumet :)Vad gäller för tjejerna då? Eller får de göra sin tolkning utifrån den klädkoden?  
    Man anger klädkod efter männens klädsel, och till klädkod kavaj klär sig kvinnor i en festfin, men inte överdrivet elegant, klänning eller finbyxor, typ. Den typ av sommar/festklänning som de flesta har i sin garderob alltså.

    Kolla här: www.dn.se/mat-dryck/etikett/kladsel/
  • Äldre 17 Sep 12:19
    #9
    gotte skrev 2013-09-17 11:59:17 följande:
    Jag skulle skriva Klädsel: Kavaj, men inte nödvändigtvis hel kostym som PimPim83 skrev. Däremot skulle jag som Magdalena Ribbing skriver, inte välja en "egen" klädkod som t.ex. "sommarfin" då den klädkoden går att tolka väldigt olika vilket kan göra att gästerna riskerar att känna sig obekväma. Mer vedertagna klädkoder som t.ex. klädsel kavaj är bättre då de flesta förstår vad som förväntas/vilken nivå på klädsel som krävs. Att välja klädkod kavaj innebär att kvinnorna klär sig i (ungefär) knälång klänning och eftersom det är sommar så brukar det per automatik bli en sommarklänning. Tanken med att ha en klädkod är ju ändå att tala om för gästerna ungefär hur uppklädda de förväntas vara för att undvika att de känner sig över/underklädda och därmed undvika att de blir obekväma. Sen om engäst väljer att bortse från klädkoden och välja nåt som den vet avviker från klädkoden så är den personen ju mer förberedd på att den sannolikt kommer avvika i klädsel =)

    Jag personligen skulle känna mig obekväm om jag tolkat "sommarfin" som en cocktailklänning av siden medan resten har nåt i bomull eller trikå. Men jag iof fem års vana av att gå på sittningar, så det påverkar nog min utgångspunkt något =)

     
    Håller med! Vill man att gästerna kan klä sig som de vill kan man hellre skriva "Klädsel: valfri". Sommarfint är oerhört luddigt! Det de flesta verkar mena är ju ändå "Kavaj, men inte nödvändigtvis hel kostym", bättre att skriva så tycker jag om man önskar festfina, men inte allt för uppklädda, gäster.
Svar på tråden Vilken typ av klädkod till sommarbröllop?